Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja to mam upřímně taky - nove prostředí, jina postel než na jakou jsem zvykla. Ale předpokládám, že pokud jede na 10 dní na tábor, tak není beze spánku ne? Upřímně by mě asi ani nenapadlo to řešit s psychologem…..
@izabe bohužel jsme měli nějaké potíže ve škole, a část toho jsme přičítali neklidu ze skoly. Nyní se nám vrátilo. Doma nemá problém s ničím a spi dobře. Je možné, že to celé souvisí s věkem a dospíváním. Nemam možnost vyřešit léto jinak a zároveň ji nechci doslova nutit tak hledám a dumám jak ji pomoci..
@Anonymní píše: Více
uvidíš, jak se to do léta posune, ale nemusí se to změnit. Příměstský tábor bez spaní by nešel? zas jí bude příští rok už 12, to už by mohla být i přes den sama doma?
@Keyllah s touto variantou pracujeme, ale je mi líto, ze se ji na nej chce ale přitom tam ma takový problem. Po 4. Dni to začíná být pro ni náročné. Příměstský tábor je fajn, leč ji připraví o zážitky a zároveň otravuje to ranní vstávání a přejezdy.
@Anonymní píše: Více
chápu, máme to doma podobné a jedno dítko zvládne mimo domov a bez nás tak 1 noc, tak to zatím nelámeme a uvídíme…
Co vlastní polštář a peřina? Ideálně ne úplně čista - načichlá domovem?
Ahoj všem, řeším už asi rok jednu věc a nevím, jestli v tom nejsme sami. Dcera (11 let) je doma naprosto v pohodě, spí bez problémů, ve škole i doma je veselá a bezproblémová. Jakmile ale jede na školu v přírodě nebo na tábor, nemůže usnout - přitom se tam těší, nic jí prý nevadí, nehádá se s nikým, jen se jí nedaří usnout, někdy skoro celou noc.
Drive jezdila na tábory bez problému a poslední rok to mame takto.
Zkoušeli jsme spoustu věcí - vůni z domova na polštář, rituály, klidný přístup - zatím bez výrazné změny. Objednali jsme se k psychologovi, ale zajímalo by mě, jestli s tím má někdo podobnou zkušenost:
• Řešili jste něco podobného? • Pomohlo vám něco konkrétního (ucpávky do uší, těžší deka, jiný přístup)? • Je to jen fáze, která časem odezní, nebo se to muselo cíleně „trénovat“?
Díky moc za jakékoli zkušenosti 🙂