Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chci se zeptat, zda to taky máte někdo jako my.
Náš 10měsíční syn spí přes den ještě stále 3×.
V noci spí od 20 - 4h, pak nakojím a spí do cca 7h. To dělá dohromady 11 hod. A přes den mi usíná kolem 9-10h, 13h a pak 16-17h. Během dne spí tedy ještě 3× a dohromady naspí průměrně asi 3hod.
Máte to taky někdo takto?
Náš drak spí v noci stejně (20- 7) s jedním buzením na mlíko. Ve dne spí dvakrát. Většinou tak 10-11 a 14:30-16
V 10 měsících:
noc - 21 - 9 hodiny
po obědě - 12 - 15
já jsem ráda že to má takhle na dlouho, aspoň si během toho poledního spánku uvařím oběd, uklidím. Nevím jak bych to dělala kdybych měla jenom půl hodiny času ![]()
Jinak pokud ti to vyhovuje tak proč ne, taky mi syn občas odpoledne (18) dá půlhodinku ale to jen vyjímečně. Určitě to není tak neobvyklé ![]()
Syn dá s jedním probuzením nad ránem cca 12h v noci a přes den tak 5h tipuju, nesleduju to, je schopen vydržet vzhůru klidně 3-4h, když jsme venku na dýl, ale doma začne být po 1,5-2h bdělosti protivný a putuje do pelechu.
Moje dcerka spí dopoledne od 11-12hod, odpoledne 16-17 hod a večer usíná cca ve 20 hod budí se po půlnoci na mlíko a pak ve 4. vstává většinou kolem 7
Máme to stejne, akorát mala se budí v noci stále co 3 hodiny ![]()
Okolo toho 10tyho mesice jsme na tom byli stejne. Malej spal v noci jedenact hodin s jednou pauzou na mliko a pres den 3× po hodce… Taky uz jsem sem psala, kdy se to zmeni a ejhle, behem tydne sup a dva spanky… Pravda ale je, ze jsme ten tyden dost cestovali po navstevach, takze jsme trochu se spankem „improvizovali“… az se mu to „predelalo“ na ty dva spanky… Vstava ted mezi pul osmou-osmou, pak zalehne okolo jedenacty na hodku a pul a pak zas okolo pul ctvrte-ctvrte na hodku a pul… Takze prospanych hodin je furt stejne ![]()