Španělský mastin - máte? Znáte?

6453
10.9.14 14:15

španělský mastin - máte?znáte?

Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo neznáte, ještě lépe nemáte španělského mastina.
Načtené o nich mám hodně, jsem v kontaktu s chovkama, „sleduji“ je už rok, ale budu ráda, když napíšete zkušenost.
pro info je to takový malý pejsek - viz obr.
 díky!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2870
10.9.14 14:29

Ahoj, známe máme a neměnila bych
máme roční fenku, zlatíčko. Malé děti sní mají „problém“jen takový že je to těžkotonážní pes a když se třeba omete ocasem nebo si chce hrát tak jí musím srovnat, ale na ročního psa je velice k dětem ohleduplná. Lehne a nechá se od nich mučit. Nenáročný pes-ve vedrech zalezlá a spíš jí musíš přemlouvat aby vylezla. Počítej s cca 30kg granulema měsíčně ale to jistě máš vyčteno. Máme jí od úžasné chovatelky z Bolehoště.
Tento víkend vyhrála na výstavě CAJC a BOJ dělá nám radost
vždycky jsem chtěla velkého psa a k dětem ač je vedeno toto plemeno v moolos klubu /bojových plemen/ moc toto zařazení nechápu…
odkaz na stanici
 http://www.tornadoerben.com/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
10.9.14 14:32

@STEVIANKA díky!! prosím tě máte ji doma nebo venku celoročně? díky!! moc bych chtěla černého psa - pořízení kolem jaro 2015
a ještě prosím tě mám další dva psy. z toho jeden je taky velký (ne tolik) ale starý, bojím se aby ho mladé tele (doslova :mrgreen: ) nezničilo.
jak vychází se psy?
 díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
10.9.14 14:53

Myslím že starší pesani si štěně srovnají ale to víš bude to zkoušet hlavně jak poroste co si může dovolit.Jsou to klidasové ale když je něco vytočí asi moc psů šanci nemá-každopádně naše se spíš drží dál ale je to fena…
zatím je ve stáji u koní ale budujeme jí venkovní volieru-u paní jsou venku furt co vím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
10.9.14 15:00

@STEVIANKA nechci aby to znělo, že by jsme měli psa jen na hlídání, bude to samozřejmě člen rodiny (proto vybírám opravdu pečlivě s ohledem snad na všechno) ale prosím tě hlídají?
nechci aby mi nosili turisty po částech, ale zase aby nebyli moc laxní. mi totiž tak trošku přijdou - co jsem zatím viděla na výstavách apod.
chovatelku „znám“ psala jsem si s ní.
díky MOC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
10.9.14 16:36
@Mišmiš píše:
TAK NAŠE MLADÁ KDYŽ SLYŠÍ CIZÍ HLAS A NEBO AUTO ŇAFE HEZKY A UPŘÍMĚ KDYŽ SLYŠÍŠ JEJICH HLAS ROZMYSLÍŠ SI JESTLY MÁŠ VSTOUPIT :mrgreen:
myslím že odradí už tím, ale určitě to hlídači jsou dříve černí mastini hlídali objekty a světlí mastini ovečky takže něco v genech mají :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný