Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, záleží na tom, jak je pes starý, čím chceš krmit, jak moc mu věnovat čas, výcvik apod. U štěněte jsou zprvu důležitá očkování. Největší složkou je krmivo, pak záleží, jak moc jsi ochotna investovat a dopřát psovi kvalitu. Takové granule na úrovni začínají na 600 Kč za 13-15 kg pytel (Brit, Profine), pokud chceš to nejlepší, pak jsou špičková krmiva od 1100 Kč a výš za cca 12 kg. Čím menší pytel kupuješ, tím cena za kilo stoupá. No a pak tedy ten výcvik, když chceš na cvičák, tak to je třeba 150 Kč za hodinu a výš…léčebné výlohy nezapočítávám.
Co se týče ještě toho žrádla, tak je zde možnost typu BARF, což dle mého vyjde laciněji, než kvalitní granule. Krmivo ze supermarketů nepovažuji za krmivo pro psy, nýbrž za krmivo pro slepice (stejně tak jako značky Royal Canin, Pro Plan, Eucanuba apod.)
Příspěvek upraven 07.09.14 v 19:31
Vim, ze pises o voriscich. Nas cca 2.000 kc kdyz mu nic neni. Mame labradora. Myslim, ze spis nez na rase zalezi na kvalite krmeni. Kamoska ma borderku, ktera je polovicni a k tem 2.000 za ni da taky.
A jinak abych tedy odpověděla přímo na otázku, mám dva psy (14 a 8 kg), pokud nepočítám veterináře a tedy jen to krmivo, tak je to cca 800 Kč (pytel 12 kg nám vydrží cca měsíc a půl).
@Jaina69 nechci čistokrevného a chodit s ním na cvičák, ani kupovat nejlepší krmení, prostě normálního malého voříška, kterému bych mohla zpříjemnit život, když už neměl štěstí a skončil v útulku, klidně bych i vařila, nekupovala bych špičkové granule
@cher
Pokud chceš krmit masem, tak bych doporučila spíše syrové…více na www.manwe.eu (nedělám reklamu). Každý pes si zaslouží kvalitní krmení, ať už voříšek z útulku, nebo papírový z chovu.
@Jaina69 píše:
A jinak abych tedy odpověděla přímo na otázku, mám dva psy (14 a 8 kg), pokud nepočítám veterináře a tedy jen to krmivo, tak je to cca 800 Kč (pytel 12 kg nám vydrží cca měsíc a půl).
A co to máte za pejsky?
@cher
Jednoho vořecha (kříženec kokršpaněla), to je ten větší a druhý Jack russell terier ![]()
Segra ma presne takoveho vorecha jak rikas… s prumernou doktorskou peci jsou max. na tisicovce mesicne…
@cher
Ano, to doopravdy je.
Pokud jsi ale už začala uvažovat o psovi z útulku, tak bych se toho držela, je to dobrý skutek ![]()
@Jaina69 píše:
@cher
Ano, to doopravdy je.Pokud jsi ale už začala uvažovat o psovi z útulku, tak bych se toho držela, je to dobrý skutek
No ono to stejně nehoří, v rámci přežití toho pejska u nás ve zdraví, budu muset počkat až nejmladší dítě ještě trochu povyroste
To já jen tak mapuju situaci ![]()
Otázka je jasná
, mám na mysli menší vořechy, třeba z útulku, kolik peněz si na měsíc na něj musíte dát stranou?