Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobré odpoledne
stalo se někdy někomu z Vás to, že kočička neporodila v termínu? Na internetu jsem se většinou dočetla, že má kočička být březí cca 65 dní. Má už je 68 den. Poprvé měla bobek problémy, že musela jít císařským řezem, právě proto, že nerodila v termínu
. A šli jsme s ní k veterináři pozdě- 72den, kdy začala rodit, ale x hodin se nic nedělo. Veterinář nás ujistil, že koťátka může mít opět. Jen by mě zajímalo, zda by mi veterinář nyní pomohl, pokud tam půjdu, jestli nemá někdo s tímto zkušenosti. mám strach ať ji hned zase nevezme císařským řezem.. ![]()
@padandy no tak já bych tam rad ěji zašla a nechala jí potom, až se bude moci nechat vykastrovat
Chudák kočka… Stojí vám ty koťata za ty problémy co kočena má?
![]()
@Krasavicaa veterinář nás ujistil, že by problém s porodem vůbec mít neměla, je to již delší dobu… ptala jsem se na radu, zda s tím má někdo zkušenosti, ne na poučování, i tak děkuji
Moje kočky jsou venkovní a rodí jak na pásu - vždycky jen přijdou oznámit, že to mají za sebou.
Ale sousedka měla tuším britku, budoucí koťata už prakticky prodaný - a přišli pozdě. Koťata už nezachránil, kočku jo, ale vzal jí dělohu. ![]()
@Emilie no prostě s tou kočkou by tam měla jít, lepší zbytečně než pozdě. A nechápu proč nemáš svůj vlastní názor a to by!! nikdo ti nezaručil an 100% ani ten veterinář, že nebude problém, jen se veterinář domníval, tudíž bych tam rovnou neklusala, nechápu zakkladatelko, že ti to stojí za to.
![]()
@tumpach co bych teď s ní asi měla dělat? Je pozdě přemýšlet nad tím, zda jsem ji měla vykastrovat, či ne. Samozřejmě bych to teď udělala. Ptala jsem se ale na to, zda má s tím někdo zkušenosti, chtěla jsem pouze poradit ![]()
No hele ja mela kocku a mela cisar, rok nesmela mit kotata, pak rodila normalne, pokud je to uz tolik dni tak zavolej na veterinu a rekni jim co a jak ![]()
@padandy píše:
@tumpach co bych teď s ní asi měla dělat? Je pozdě přemýšlet nad tím, zda jsem ji měla vykastrovat, či ne. Samozřejmě bych to teď udělala. Ptala jsem se ale na to, zda má s tím někdo zkušenosti, chtěla jsem pouze poradit
Co jsem od tý sousedky pochopila, jak říkala, tam jde o to, že koťata se prostě udusí. A kočka má zprvu jen malé problémy, které se zhoršují úměrně tomu, že má v sobě… něco špatně. A to může trvat právě těch pár dní, kdy to vypadá, že „jen“ přenáší. Nevím, jak kdo, ale já bych asi přes břicho nezjistila, že koťata už nežijou.
A dodám, nechci plašit, přenáším jen informaci „jedna paní povídala“.
@Emilie zavolám na veterinu, to asi bude nejlepší…já jen nechtěla ať jí zase operují…a mám strach, že právě takhle to budou řešit.
@lucka83 no doktor neřekl, že to musí být rok…jde o to, že v době, kdy zapadla ještě kojila koťátka, a nás nenapadlo, že by v té době mohla znovu otěhotnět, a že by to tomu kocourovi vůbec dovolila
proto otěhotněla…což nás neomlouvá, ale stalo se… ![]()
A nemas to jen spatne vypocitany? Co dela kocka, chova se normalne, nebo polehava, hleda si klidne misto?
@padandy píše:
@lucka83 no doktor neřekl, že to musí být rok…jde o to, že v době, kdy zapadla ještě kojila koťátka, a nás nenapadlo, že by v té době mohla znovu otěhotnět, a že by to tomu kocourovi vůbec dovolilaproto otěhotněla…což nás neomlouvá, ale stalo se…
no ono od cisare musi byt rok
Urcite tam zavolej a uvidis ![]()
@Stevia je to dnes 68 den, počítala jsem to tak desetkrát. Právě, že je kočička úplně v pohodě, polehává, baští, leží v porodní krabici…pobíhá i sem tam po bytě, jako kdyby koťátka ani nečekala…ale bříško má hodně velké a jsou znatelné pohyby koťátek…teď jsem ale četla, že může dojít k nerozvinutí porodních bolestí, takže s ní sjedu k veterináři…radši…