Problémové chování feny jezevčíka, už nevím co dál

14895
31.8.14 14:57

problémové chování feny,už nevím co dál

Ahoj holky, už nevím kam všude mám psát, třeba se najde někdo kdo stím má zkušenost..
mám problém s 4 letou fenou jezevčíka. Od mala byla neustále bázlivá..socializace probíhala ale byla vždy takový ustrašánek…bohužel je to sní horší a horší, štěká na nás doma, sotva se otevřou dveře a někdo projde, tak i když daného člena rodiny vidí, štěká…v noci už se všichni plíží aby je nezaregistrovala a nazačala štěkat. Inteligenci taky nepobrala…je přešlechtěná..Máme ještě kříženku a ta je v pořádku,…máme i dítě které fenka děsí..a upřímně rodina k ní začala mít zkrz tento problém averzi..je mi jí líto. Obě feny jsme učily základní výcvik, ale tahle nechápala a nechtěla spolupracovat, kříženka poslechne..
omlouvám se zda je to chaotické…já už nevím co sní…prosím poraďte..
jinak je to hodná fena, nekouše, není agresivní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
31.8.14 15:00

No, jezevčík, co čekáš. :mrgreen: Máte doma důsledně stanovené takové ty hranice jako pán jde první do dveří, pes až poslední, jí poslední, nejde na gauč,…? Ono když se to nasčítá a padne na úrodnou půdu, pes přeroste přes hlavu. Štěkání důsledně odnaučujte. Já už tyhle triky zapomněla, ale vygoogli si to, návodů určitě najdeš spoustu, tak to přizpůsobte čubě, její povaze. Jestli jen štěká a nekouše, tak je to ještě dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
31.8.14 15:08

@Malike A zkouseli jste kontaktovat nejakeho vycvikare? V tomhle pripade bych to videla jako idealni reseni. Daji se „prevychovat“ mnohem problemovejsi psi, nejdulezitejsi proste je se s ni naucit pracovat. S cimz by vam mel zkuseny psovod pomoct. Kazdy pes potrebuje individualni pristup a co plati na krizenku, nemusi platit na jezevcici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
31.8.14 15:24

Ja bych také zkusila nejaky výcvik.. My začali mít problémy se 4 letou fenkou. Šla jsem s ni tedy znovu na výcvik a tam pani po 1. hodině přišla na problem.. fenka byla hluchý a proto nas přestala poslouchat.. Naučili jsme se par " triků" a od té doby v pohodě.. Někdy může nezávislý odborník pomoci velmi rychle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
31.8.14 15:26

Já si koupila jezevčíka, ale poznala jsem, že chovaj jen na vzhled a psi jsou dementi, co se povahz týče, už nikdo neřešil.. je svůj a mě nepobral, dala jsem ho mámě, ketrá není ani trochu autoritativní a tam je celekm spokojenej. počůral se, i když jsem řekla, že jdeme ven.. nedalo se s tím dělat lautr vůbec nic, pevný nervy přeju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.14 15:30

@Malike

zkus se zeptat tohoto pána: www.psiskolafalco.cz - třeba poradí a pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
31.8.14 15:36

Máme taky fenu jezevčíka, ale je v pohodě.
Podle mě máte doma přešlechtěnýcho magora, nenaděláš nic. Bratr mého přítele takhle koupil retrívra, je to agresivní, nevyrovnanej magor, u kterýho nevíš dne ani minuty, jestli zaútočí, nebo ne, dokonce už pokousal svého pána. V penzionu pro psy po něm dokonce chtěli i vyjádření veta, že pes není normální a požadují příplatky za hlídání, když páneček jede pryč, nikdo ho totiž nechce hlídat, bojí se ho i tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
31.8.14 15:47

@Malike
no myslim, ze nejlepsi je se poradit s odborniky. Takhle muzes dlouho tapat. Zkus Heroltice. Maji tam spoustu prodlouzenych vikendu pro pejsky a panicky ruzne zamerene. Jednak Ti poradi jak na pejska ale pochytis tam i spoustu uzitecnych rad-vseobecne. Maji i individualni pristup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
31.8.14 16:07

@berry4 přešlechtěná je, je to merle a vzhledem ke své víc bílé barvě než by merle měl mít jsem pojala podezření, že majitelka křížila merle s merle aby za to inkasovala víc peněz..je to zhledem krásná fena…modré oči, flekatá..velice zajímavá, ale hloupá až to bolí, když štěká a okřiknete jí…štěká dál..i když dostane přes čumu štěká dál…čím víc lidí doma je tím víc štěká..a to nás vidí..
radila jsem se veterinářem a řekl že nám může předepsat léky na uklidnění..ale nechci jí ládovat furt práškama..je hodná, magor agresivní není..jen to štěkání..jak říkám, doma už se na ní vypěstovala averze…abych sní někam jezdila, to nepřipadá v ůvahu, mám nemocného syna a je fakt že mi dává zabrat on časově a psychicky.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
31.8.14 16:13

@Malike
no ono vetsinou staci malo, ale chce to znat pricinu. A moje osobni zkusenost- pes vzdy reagoval na neco v rodine. Taky jsem si s hafanem uzila a nevedela kam uz se obratit. Ted uz je to ok a nejvetsi milacek:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
31.8.14 16:13

@Malike hele a pokud oba rodiče byli merle, není možný, že třeba špatně vidí nebo slyší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
31.8.14 16:29

@Malike neni hlucha slepa?
Nekteri chovatele jsou holt voli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
31.8.14 16:30

@Krrysa aha,tak jsi byla prvni. Az ted docitam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
31.8.14 16:36

@Malike no ono hlavne taky zalezi o jaky druh stekani se jedna…navic muze stekat z milionu duvodu: strach, hlida, pouta pozornost,… a to ze steka i kdyz ji okriknete, jeste neznamena ze je hloupa, jen nezna povel, kterym byste to stekani ukoncili a nechape co po ni chcete… kazdy pes se da vycvicit, i ti, ktere povazujete za hloupe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
31.8.14 16:39

Tak fena bude asi zvlastni, kdyz steka na cleny rodiny. Nemuze mit nador?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný