Jorkšír teriér - uši

Anonymní
30.8.14 07:29

Jorkšír teriér uši

Ahoj před 2 dny jsme si pořídili jorkšírka viz foto, ale bez PP rodiče jsme viděli oba, ale ani jeden uši nahoře neměl…
Pejsek už bude mít pomalu 4 měsíce paní nám neřekla přesný datum, byli jsme rádi, že ho bereme, protože ho měla na zahradě kde byly kozy, slepice, kočky atd říkala, narozen je v červnu, ale zdá se nám o malinko větší soused, říkal, že měl to samé, protože náš pejsek má hodně hustou srst, tak uvidíme co v pondělí doktor :)
Ale chci se zeptat na ouška? právě jeho rodiče uši nahoře neměli, byli takoví prostě jen, tak žádná extra péče mezi tolika zvířaty. Myslíte, že se mu ouška ještě postaví? Nějak to sice neřeším, ale venku jsem potkala při venčení menšího jorka měl 5 let o proti němu :d jednou menší :D a uši nahoře, tak ěm to zajíma :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2237
30.8.14 07:39

Já teda nevím, mě tam přijdou rysy jezevčíka :-). Můj pocit, máme taky jorka, ve 4.měs. měla kolem 1,2k-každý je jiný. Vet. vám řekne víc podle zubů. My ouška olepovali páskou, co je na malolování (olepují se s ní vypínače apod.) Udělali jsme z ouška kornoutek a u hlavičky jsme olepili, hlavně, aby se ouška odlehčila, tak horní 1/3 (od špičky ouška) se musí vyholit až na kůži). Takto nechat ouška zalepená jeden den, pak třeba na 1/2 dne sundat a pak znova zalepit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
30.8.14 07:46

Tak pokud rodiče uši dole, pes bez pp tak bych nic neočekávala, kdo ví co z něj vyroste :lol:, dle fotky vypadá dost velikej, kolik váží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2609
30.8.14 07:47

Pokud ani rodiče neměli uši nahoru on je mít určitě taky mít nahoru nebude. Popravdě mi ani jako čistý jork nepřijde - ačkoliv je teda nádhernej v obličeji mi přijde jako jezevčík :)

Pokud jste chtěla čistokrevnýho jorka s tipyckým vzhledem a povahou tak jste si měla koupit s pp, ale to vy asi víte.

Tak hlavně at je pejsek zdravý a jste všichni spokojený ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
30.8.14 08:02

Tu jsou fotky naší, paní, co nám ji stříhá říká, že 80 jorků stříhá a každý je jiný, že ani sourozence dva stejné nenajde. Naše má kolem 3,5kg její ségra 2,2kg. Taťka měl 2,6kg mamka 2,8kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
30.8.14 08:04

Nic bych od nečekala, můžeš zkusit vylepovat, ale nevím k čemu ti to bude. Já mám dvě feny s pp, ta mladší měla uši nahoře už při koupi. A starší jsem s jedním uchem musela pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
30.8.14 08:06

Jinak při přezubování můžou ouška padat. Dr. říkal, že záleží taky na chrupavce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.8.14 08:15

Není to jorkšír ani náhodou, takže jaké bude mít uši, je celkem fuk.
Stojaté nebudou určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.14 08:15

No je jedno, jak bude mít uši jen jsme se ptala :)
No vím, že bez pp jistotu mít nebudu :) pejsek má kilo a půl
Jinak lidi co si brali štěnata dříve si nestežují… jezevčík to není jeho sestra vypadá úplně jinak, právě soused říkal, že měl toho samého vzhledově má také 4 měsíce jen je ostříhaný… Tak uvidíme.
Je pravda že má hodně hustou srst, ale nepadá mu ani chloupek ani při česání a jezevčíka jsem měla, když jsem byla menší a vím, že docela srst padala. Mamča měla křížence a vím, že ta srst byla i v puse, když jsem u ní spala :D… a tetka má jorka a vím, že srst vůbec nepadá málo kdy se stane, takže podle mě kdyby to byl kříženec, tak je to to samé už jsem pár stěnat viděla… mám fotky ale z července s jeho sourozenci už mám datum narození 14.9 bude mít 4 měsíce. Uvidíme co, ten zvěrolékař

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.14 08:16

No je jedno, jak bude mít uši jen jsme se ptala :)
No vím, že bez pp jistotu mít nebudu :) pejsek má kilo a půl
Jinak lidi co si brali štěnata dříve si nestežují… jezevčík to není jeho sestra vypadá úplně jinak, právě soused říkal, že měl toho samého vzhledově má také 4 měsíce jen je ostříhaný… Tak uvidíme.
Je pravda že má hodně hustou srst, ale nepadá mu ani chloupek ani při česání a jezevčíka jsem měla, když jsem byla menší a vím, že docela srst padala. Mamča měla křížence a vím, že ta srst byla i v puse, když jsem u ní spala :D… a tetka má jorka a vím, že srst vůbec nepadá málo kdy se stane, takže podle mě kdyby to byl kříženec, tak je to to samé už jsem pár stěnat viděla… mám fotky ale z července s jeho sourozenci už mám datum narození 14.9 bude mít 4 měsíce. Uvidíme co, ten zvěrolékař

• Citovat
  • Upravit
14309
30.8.14 08:19

To ze si videla 2 psy, neznamena, ze si videla rodice..pokial mas foto z prebehnuteho krytia, tak si videla otca, inak Ti mohli ukazat cokoli..
Psik mi pripomina dlhosrsteho jazvecika, a tym usi nestoja..pokial to neni pes s PP, tak nemas istotu, co v tom je, takze i tie usi mozu byt takto..
Nic to ale nemeni na tom, ze psik je krasny.. :kytka:
Btw ako bola cena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.14 08:25

@miisenka no paní vlastně se živí tím, že prodává štěnata… minulý rok už měla štěnata, ale to jsme ještě nechtěli známe jí už z minulého roku a zatím si nikdo nestěžoval na pejsky, tak uvidíme…Cena nebyla, tak strašná 3000 kč

• Citovat
  • Upravit
14637
30.8.14 08:26

Nejde jen o uši. Do jorka má daleko. Tak snad jste jim nedali moc peněz, byznys je to skvělý. A vám hodně štěstí, jestli mu vet nebo čas najdou i další odchylky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
30.8.14 08:27
@Anonymní píše:
@miisenka no paní vlastně se živí tím, že prodává štěnata… minulý rok už měla štěnata, ale to jsme ještě nechtěli známe jí už z minulého roku a zatím si nikdo nestěžoval na pejsky, tak uvidíme…Cena nebyla, tak strašná 3000 kč

a to ma stale ta jedna cuba stenatka, alebo ich ma viac?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
30.8.14 08:27
@Anonymní píše:

A to jsi v klidu?!!! Můj bože, takový hnus a ty v klidu napíšeš, že se tím živí. Mám dost. Najdi si na netu něco o množírnách, třeba máš zvířata ráda a taky pochopíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný