Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
my máme taky psa Tobiáška bez pp, ale rozhodně za menší peníz od známé, ale znám jí pár let, tak vím že fenka se někde nezaběhla, ale má to se seusedským psem. Taky je možná trošku větší o pár cm max 5, ale nám to nevadí zatím ani ouška nestojí, ale o to nám taky nejde
jen jsme rádi, že máme nového člena v rodině
syn se raduje, má 3 měsíce, tak se chci zeptat odkdy ho můžeme stříhat?? ![]()
ale taky má uši dole ![]()
Příspěvek upraven 30.08.14 v 08:56
@Anonymní píše:
@Litta já to v klidu nepíši, ona se živí prodejem zvířat a surovin… má slepice. kozy, krávy, králíky má vše svoje, nechlubím se neznám jí jen vím, že minulý rok jsem jí psala na inzerát a tento rok mě kontaktovala, protože jsem to chtěla při dalším vrhu…
od podobné „chovatelky“ v podstatě zachránila malou čivavku známá. To co tam prý viděla bylo šílené, slepice, psi, kozy-psů několik a Amálka byla nejmenší, strašně dlouho ji dávali dohromady (ušní svrab, alergie, kožní problémy), zůstala malinká asi i díky tomu, že se nedorvala k jídlu (je to už 5.let)
@Anulka já právě ho taky právě hned brala, protože jsem viděla, že zvířat je tam hodně. a Majitelé už nejsou v mladém věku
@Anonymní píše:
JEŠTĚ JEDNOU SE OMLOUVÁM, ALE JÁ TADY MĚLA DOTAZ,,, NECHCI SLYŠET O TOM KDO KDE MNOŽÍ, TAKÉ TO NEMÁM RÁDA PSI MILUJI OBECNĚ ZVÍŘATA TAKÉ, ALE NEMOHU ZA TO JESLTI SE NĚKDO CHOVÁ ZLE K NĚKOMU!!! JÁ SE JEN NA NĚCO PTALA, A NEPOTŘEBUJI SLYŠET, ŽE JSEM NĚCO PŘISPĚLA NA UMRTÍ FENY
FENA MĚLA MIN.ROK 4 ŠTĚNATA OČKOVANÁ JE MÁ I PRŮKAZ KTERÝ, NÁM PANÍ UKÁZALA MAJÍ NA VESNICI VETERINÁŘE, CHTĚLA NÁM DÁT KONTAKT AT SE POPTÁME, ŽE FENA JE OKA, ALE VÍM, ŽE JÍ CHYBĚL VÁPNÍK PŘED PORODEM!!! TENTO ROK MĚLA 3 A VÍM, ŽE MLUVILA NĚCO O KASTRACI FENY, PROTOŽE MÁ SKORO 7 LET A PEJSEK 3, ABY FENKA UŽ NEZAPADLA!!! TO JE VŠE CO VÍM A TO ŽE MÁ DOMA OSTATNÍ ZÍVŘATA, TAK AT MÁ
NÁM ŘÍKALA, ŽE PRODÁVÁ LIDEM NA VESNICI VAJÍČKA A MLÉKO!!!
Nevztekej se, osvěta je důležitá. Česká republika je bohužel velmoc v množení psů bez pp a to často v hrozných podmínkách. Kdyby ses zajímala, tak by jsi viděla, v jakých podmínkách někteří odchovávají obrovské množství štěňat, nemocných, feny rodící 2× do roka dokud nepadnou, bez veterinární péče
Netvrdím, že to takhle má i ta vaše „chovatelka“, ale kupováním laciných psíků bez pp se tohle dění prostě podporuje. Chudáci chovatelé, kteří dodržují všemožná pravidla, psům se věnují, dohlíží na to, aby rasa vypadala, tak jak má a nekřížil se brácha se ségrou, se pak musejí dívat na to, jak někdo jiný bez okolků mrší rasu a zdraví jejich oblíbeného plemene. Každý druhý vyplázne bez problémů desetitisíce za pár dnů dovolené u móře, ale investovat pár tisícovek do člena rodiny, který tu bude s nimi 10 i více let je jim líto
.
@Vlkoška s tím nic neudělám, ale nemyslím si že jsem jediná kdo má psa bez PP
To není jork. To je ukázkový kříženec. Tento nebude mít uši nahoru nikdy. Opět další člověk, který podpořil množitele!!! ![]()
@Anonymní píše:
@Litta ano odčervený ano, ale očkovaný ne to jdeme v pondělí sami
teda koupit si za 3tis nenaočkovaný štěně ze statku noo to máte odvahu. To se modlete at má pejsek pouze ouška dolu a třeba pelíchá…Protože sledovat umírající štěně a nechávat deseiticíce na veterině to už chce odvahu
Bohužel kamarádka by mohla vyprávět..
@Anonymní píše:
@Vlkoška s tím nic neudělám, ale nemyslím si že jsem jediná kdo má psa bez PP
S tím právě něco uděláš tím, že příště, až budeš shánět psa, zamyslíš se na tím, co ti tu píšeme a nepodpoříš už takové chovatele. Protože, kde není poptávka není ani nabídka. Možná si na to vzpomeneš, až se u společenského jorka projeví povaha např. jezevčíka.
@Hanny25 doufám, že na veterině mi řeknou že mu nic není v pondělí, ale nepelichá ani když ho češu
@Vlkoška no bohužel i kdyby ta povaha jezevčíka, hlavně at je zdravoučký to je hlavní
@Anonymní píše:
@Hanny25 doufám, že na veterině mi řeknou že mu nic není v pondělí, ale nepelichá ani když ho češu
máloktere štěně pelíchá to poznáte tak v zimě
… Rohodně nevěřte, že je odčervený a na veterinu rovnou vemte vzorek bobku at se tam mrknou vsadim boty, že bude prolezlý parazitama..
York to není…ale jinak je pěknej,..noo modli se aby byl pejsek zdravej a neprojevilo se u nej náký onemocnení, budete pak lítat jenom po veterine a za 3000 to nebude již ted vás čeká očkování…a pokud očkovanej nebyl budete to mít 3 x za sebou…opravte me jestli se pletu. Já nechci nikomu kázat…ono ted ty množírny jsou fakt neskutečnej pruser…jorkové patří mezi oblíbená plemena jako spousta dalších a to se pak množí jedna radost..jenže je to naprosto nekontrolovatelnej zpusob přivýdělku. Mě už třeba napadlo že by se to mohlo danit, ale to by zase odnesli jenom majitelé se psy s PP
jediné co mi vadí je to že dneska se pořádá hon i na lidi kteří si pořídej fenečku a chtej po ní štenátká neb je krásná a úžasná. Kdyby nebylo množíren asi by to pak ztratilo, takhle to chudáci odnesou taky. Já sama mám křížence, bylo to neplánované a po druhé plánované neb štenátka byla úžasná..to jsem se dovedela až pak z druhé ruky…a ačkoliv bych nejraši aby Bella mela štenda, tomuhle jsem chtela předejít a je vykastrovaná. To je další problém..lidi se nemužou naučit kastrovat psy..já jsem zastáncem kastrovaní jak psu tak i fen. Jenže my jsme tupej národ a proč by si naše Asta neužila se sousedovic Bročkem. Jsem se rozepsala pardon..ted klidne do me
@InExile píše:
Já sama mám křížence, bylo to neplánované a po druhé plánované neb štenátka byla úžasná..to jsem se dovedela až pak z druhé ruky…a ačkoliv bych nejraši aby Bella mela štenda, tomuhle jsem chtela předejít a je vykastrovaná. To je další problém..lidi se nemužou naučit kastrovat psy..já jsem zastáncem kastrovaní jak psu tak i fen. Jenže my jsme tupej národ a proč by si naše Asta neužila se sousedovic Bročkem. Jsem se rozepsala pardon..ted klidne do me
jak jsem psala, že máme „holku“ jorka, taťka s PP, mamka bez. My jsme hned věděli, že štěnda nebudeme chtít a navíc jsem chtěla předejít obtěžování psy v době hárání (chodí s ní ven i 12.letá dcera a z okolí vím, jak je to nepříjemné, když se u venčení na vás nalepí pes a pronásleduje vás), tak jsme Kessku nechali v 1/2 roce vykastrovat. Stejně tak by to mělo být i s kočkama a nestávalo by se to jako před měsícem u nás v práci, kdy ráno otevřeme WC pro pacoše (bezbarierové, co musí být stále otevřené) a tam dvě koťátka s průvodním dopisem. Lidi si pořídí psy-kočky a nekastrují, jejim líto dávat za to peníze, stejně tak by to mělo být se psy-kočkama z útulku.
@Anulka s tím souhlasím…češi chtej bejt hrozne in ale zodpovednost žádná…milujou svoje dokud jsou zdravý a poslušný jak mile to je jinak pes je nekde uvazánej, nebo danej pryč z duvodu alergie ditěte…nejvíc me dojímaj inzeráty že se narodilo moc štenat a pkud si je nekdo neveme budou utraceni
![]()
Holky nemyslete, že chovy psů s pp jsou tak uzasny. Dejou jse tam taky tezky prasarny. Je velmi malé procento chovatelů, co to dělá s láskou a nehledí na prachy. Jak se zbavit mnoziren, vidím cestu v kastrovani. Kastrovat štěňata, psi v útulku. Vsichni kteri jdou k novým majitelum ať jsou vykastrovani.