Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@terinka4444 a co maso? To určitě vezme
. artemis neni dochucován. Já jsem taky měla strach z hladovky ale naše nikdy royal ani neochutnala takže to bylo ok. u royalu to hodně lidí píše že je návykový a přechod na jiné je těžké ale dobrovolně pes nechcípne. Bud bych převedla na maso a věřim že maso s něčim slupne hned a třeba po týdnu na mas zkusit přidávat granule které chceš aby žrala. u royalu fakt to chce přímý řez jinak jí budeš krmit hnusem o kterém víš že to neni nic dobrého. ale maso určitě vezme, že měla po sýru průjem se ani nedivim, její tělo je zvyklé jen na rostlinou stravu
Bud bych nasypala artemis ale nasypat porci nechat max 20 minut a pokud nechce odebrat a necpat ji ani pamlskama, pro takového drobka pár pamlsků a má dost
pokud by celý den nejedla tak druhý den bych uvařila kuřecí maso+ mrkev a asi rýži to by jí i žaludek mělo upravit a po pár dech dávat granule i klidně jako pamlsek a dodržovat krmné dávky a pokud to nesežere odebrat, pes si zvykne že žere kdykoliv a nemáš ani přehled kolik sežrala a pes nemá pocit hladu
naše by taky jednou sežrala vše a po pár dnech by žrala mnohem méně, takhle ví že ráno po venčení na ní čeká miska žrádla a večer po venčení taky a jak hned běží k misce a čeká na příděl
Musíš zkoušet ale asi bych na to šla chvíli přes maso to na royal rychle zapomene
a artemis dávej místo pamlsků. jednu dobu nechtěla žrát tak dostávala granule jako pamlsky a nakonec denní dávku sežrala v pamlskách
Royal by mě nešel přes dveře bytu
, ted má granule a může se užrat
, včera došly vzorky a zatim taky ok i když ty jedny brát nebudu, jsou moc veliké i když zatim je žere, pán mě jako vzorek poslal i půl kg balení
tak to má na 14 dní ![]()
@terinka4444 nas taky ma po sýru průjem, on ma průjem teda skoro po všem, kromě kousku ovoce nebo zeleniny a masa ![]()
RC je blby, ale nas na tom taky holt vyrůstal, protože nic jiného nechtěl a žije. Zas bych to tak nedramatizovala. Ja se tom nejdřív nervovala a pak jsem si řekla, ze lepší, kdyz ji a chutná mu, nez kdyby nezral, protože to nechce… Vyrostl jak ma, zdravý je taky… A v dospělosti jsem proste vybrala kvalitní granule, soupla jsem mu je, nechala jsem ho chvíli vycukat a ted je basti. Ale u stenda jsem to nechtěla riskovat, byl schopny taky tri dny nejíst, což mi přišlo šílené… Proto rikam ze jsem pak rezignovala s tim, ze je pro me lepší ze ji, nez abych se mu snažila narvat něco kvalitního a on hladověl.
ale věděla jsem, ze na RC zůstat nechci a až bude velký a nějaká protestní hladovka mu neublíží, tak přejdeme ![]()
Trošku odbočím, stříháte i kolem očí? Nebo se to má nechat narůst a pak udělat copánek?
![]()
@Pavoučnicee píše:
Trošku odbočím, stříháte i kolem očí? Nebo se to má nechat narůst a pak udělat copánek?
já jí trošku stříhla čumák, lezly jí chlupy z čumáku do očí, a ze zhora jí to do těch očí taky leze hrozně, už jí dělám malý culík, ale takové ty chloupky těsně nad očima jí tam ještě nejdou.
@Pavoučnicee nestrihame, pestujeme dlouhé vlásky všude.. Ale měli ho naši na hlídání o prázdninách a asi to psychicky nevydrželo a trochu mu ovcu ustrihli, ale nepriznali se
asi mysleli, ze si toho nevšimne ![]()
@Pavoučnicee nestříhat, nechat povyrůst a pak culík. jak se to ustřihne musí se stříhat furt jinak jim tečou oči
Jak to odroste jde to dát do culíku a nic nikam neleze ![]()
@terinka4444 ne
, kde na čumáku to stříháš??Nevim kde bych co měla na čumáku stříhat? Pokud jí do očí lezou chlupy zkus zachytit sponkou
Já stříham jen kolem uší, kolem pacek a zadek
a ted jsme jí pokrátila culík, strašně jí to padalo dopředu
ale chlupy právě na culíku vidim že rostou fakt rychle ![]()
Jo, no já jí nebudu nechávat dlouhý chlupy, jde na krátko, jak to bude možný, nechám jí jen chlupy na hlavě do culíku, a okolo čumáku, ty chlupy pod očima aokolo tlamičky, ty jdou na krátko do kulata.
@terinka4444 pokud bych psa chtěla stříhat tak hlavičku bych nechala celou protože právě t chlupy kolem očí dělají největší problémy a úprava hlavy pokud by měla culík už je fuk, po ostříhání to ty oči dráždí ![]()
@Markéta80 píše:
@terinka4444 pokud bych psa chtěla stříhat tak hlavičku bych nechala celou protože právě t chlupy kolem očí dělají největší problémy a úprava hlavy pokud by měla culík už je fuk, po ostříhání to ty oči dráždí
ale to přeci roste, to jí potom okolo toho čumáčku dolů visí dlouhé chlupy. Naše chovateka má právě jednu fenku střiženou naprosto bezvadně, nechám si poslat fotku a ukážu ti to. Náš pes je vesnický povaleč, ta je venku od rána do večera, ta musí ostříhat, už teď to štěněčí mě točí. Asi jí nebudu nechávat uchovnit, nemám čas na výstavy a navíc bych stejně nezvládla dávat štěňata cizím lidem, takže já už jsem téměř rozhodnutá nechat jí kastrovat, takže nepěstuju dlouhou srst.