Jorkšír teriér - uši

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Krasavicaa
1.9.14 16:28
@Anonymní píše:
Pejsek má možná předky křížené bylo řečeno, ale nejedná se zrovna o to, že by jeho mamina měla s jezevčíkem"
A i kdyby to bylo s vlkem je to jedno, jde tady o záchranu psa a o zdraví :)
A myslím, že se tady najde víc lidí co má jorka bez papíru!!!

Záchrana psa :?: :?: :?: :?: a co ta jeho matka? Která díky takovým záchranářům bude rodit jak na běžícím páse :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.14 16:36

@Krasavicaa tu jsem si vzít určitě nemohla… jsem ráda, že mám apson to steně… přece za to nemůžu, ale prý ji půjde kastrovat. Dnes jsem jí psala, že pes je zdravý a co jeho rodiče a psala že fenka Nelinka jde na kastraci tento týden

• Citovat
  • Upravit
Krasavicaa
1.9.14 16:37
@Anonymní píše:
@Krasavicaa tu jsem si vzít určitě nemohla… jsem ráda, že mám apson to steně… přece za to nemůžu, ale prý ji půjde kastrovat. Dnes jsem jí psala, že pes je zdravý a co jeho rodiče a psala že fenka Nelinka jde na kastraci tento týden

No jo, když to věříš…

• Citovat
  • Upravit
2199
1.9.14 16:38

My máme taky bez PP a je to malinkatá (ale krvelačná šelma ).. a sousedi naproti také bez PP a jejich holčička má 870g a sousedi naproti z druhé strany s PP a je velký jak malý vlčák.. myslím, že v tomhle případě PP nějak nehraje roli, holt, stát se může, příroda je mocná :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.14 16:39

@Krasavicaa nevidím proč, bych neměla věřit… vím že po posledním produ u ní byla i kontrola a má to doporučené

• Citovat
  • Upravit
Krasavicaa
1.9.14 16:39
@Anonymní píše:
My máme taky bez PP a je to malinkatá (ale krvelačná šelma ).. a sousedi naproti také bez PP a jejich holčička má 870g a sousedi naproti z druhé strany s PP a je velký jak malý vlčák.. myslím, že v tomhle případě PP nějak nehraje roli, holt, stát se může, příroda je mocná :potlesk: :potlesk:

To je intimčo, co? Na anonym :roll:

• Citovat
  • Upravit
24798
1.9.14 17:08

Za chvíli budou v ČR tak přeplněné útulky, že se tam psi budou utrácet.
Zakladatelko, vy třeba psa do útulku nedáte, ale co jeho sourozenci a další štěňata té feny, která se narodí proto, že ta minulá šla tak dobře na odbyt…?
Kdyby chtěli fenu vykastrovat, tak ji vykastrujou a nebudou čekat 7 let, kdy si tak pěkně přivydělali prodejem štěňat.

Psi s PP musí být před odběrem nezaměnitelně označeni - tetování, čip. V případě, že se dostanou do útulku, je velká šance, že se zjistí, od koho pochází… a zodpovědný chovatel si takového psa buď vezme k sobě nebo alespoň se snaží rychle najít nový domov… Má kontakt na toho, komu psa prodal.

Když už nebudu brát v úvahu, že s PP mám celkem zaručeno, co ze psa vyroste - vzhled, povaha - můžu si vybrat štěně po vyšetřených rodičích (u některých nemocí je tak jisté, že štěně neonemocní, třeba s DKK to tak jednoduché není…), tak ta povinnost štěňata označit je pro mě důležitá.

Psi bez PP nemůžou za to, že jsou bez PP, je jim to fuk, nejsou o nic horší než PP psi. Štvou mě akorát lidi, co provádí nebo podporujou nekontrolované množení.

A ani PP chov není bez chyby. Ale aspoň nějaká kontrola a organizovanost tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
1.9.14 17:09

Tak já si myslím, kdyby dnes měli dát všichni pryč psa, který je bez PP, tak je jich v republice možná jen 1/3. Kdysi jsme měli pudlíka, rodiče byli s PP, ale mamina byla trpaslík (přerostlý), tak nebyla uchovněná (bylo to v roce 1993). Teď máme jorka-holku, taťka s PP, mamka bez. Sousedé mají boloňáka s PP a jsou to pro ně „jen“ papíry v šuplíku, mají ho z chov. stanice a stejně je přerostlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59380
1.9.14 17:30
@Anonymní píše:
Tak pejsem je zdravy, odcerveny, ockovany
A je to jork, ale i jeho rodice meli ouska dole jen jeho sestra ma nahore a maminka castecne
Jinak je to Jork potvrzeno zverolekarem. Jen to neni mini jork a ouska jeste mohou nahoru za 14dni ma 4 mesice a ma hodne hustou srst :roll: jezevcik to neni
Jinak jsem rada ze je zdrav

to je dobře že je zdravý jen nechápu to že neni mini, na velikosti se nehraje je je jeden ;) to jaký bude se uvidí za pár měsíců. no nejhorší je že jsi podpořila finančně někoho kdo množí psy bez pp :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
1.9.14 17:31

Ježíš holky, tady se nehraje na to že pes s pp je přerostlej, tak ve vlastně fuk jestli psa s pp nebo bez. Pes s pp se dělí na nestandart a standart. Nestandart nikdy nikdo do chovu nedá. Pak je tu pes, který standardní je, ale chovu nemá co nabídnou. Pokud je chovatel zodpovědný, nebude hledět na prachy a psa do chovu nepustí. Pokud pustí budou z toho akorát nepříjemnosti. Viz třeba velikost, zdraví atd. Kdy už to pochopíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.14 17:48

@Pipet fena na kastraci musí má to nakázané, prý k ní dojde i kontrola ap otřebuje potvrzení od lékaře. Protože druhý porod nebyl nejlepší
nikdo si z lidí nestěžoval, je to každému jasné když kupují bez PP, že z toho nebude dokonalý malý jork :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
2199
1.9.14 17:51
:potlesk: :potlesk:

Příspěvek upraven 01.09.14 v 18:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
1.9.14 18:01

Neexistují mini nebo velcí jorkové. Je jen a pouze jork. Buď zůstane malý nebo přeroste. Proto jsou bez průkazu původu. Z nějakého důvodu jim chovnost nebyla udělena. Třeba proto, že přerostli. ;) Zajděte za střihačkou, ať mu ostříhá ouška. Ta se odlehčí a zvednou. Ona bude vědět kolik. A také mezi očičkama, protože nevidí. :) alt= Je to moc pěkný pejsek, ale vůbec nevíte, jakou barvu cca do roka získá. Jestli zůstane černý s červenou nebo z něho bude blonďáček. Jsou jako chameleoni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
2.9.14 13:03

Můžu tě, zakladatelko, ujistit, že veterinář není znalec plemen. je to lékař, měl by umět léčit. to ale automaticky neznamená kynolog. kolikrát sme po odchodu pacienta diskutovali, co to bylo za psa..to nic nemění na tom, že k lékařské pomoci netřeba znát plemeno. a yorků sem viděla nepočítaně, takových variací=) dokonce jednoho i s takovou nakopnutou čuňou, že tatínek musel být fr. buldoček, ale jinak york.
a 4 měsíční štěně bez jakéhokoli očkování je hnus fuj prasárna a zřejmě proto se opět vrací parvoviróza.
jinak vřele souhlasím s tím množením. je to hrůza, co se tu děje. kolikrát lidi nosí i malý miminka, 5 týdenní šťeňata, že je dostali už jako že jim je 8 týdnů apod.
je to takový problém si před koupí psa nastudovat problematiku?
a co už vůbec nechápu, že někdo vysolí 3 litry za psa, který je křížený, a nemá ve 4m očkování..za co prachy teda byly? to já sem svoji kříženku našla taky nenaočkovanou a zcela zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.9.16 11:26

Ahoj, naší malé začaly padat uši, jsou 8.9. jí budou 4 měsíce, ale koukala jsme jí do pusy a zatí má všechny zuby první a nepřezubuje, ale ze dne na den je vidět, jak jí ta ouška padají, od dvou měsíců bez problémů stála. Tak co teď, mám jí něco přidávat do žrádla? Nebo ještě něco jiného s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný