Kůže bez srsti na tlapce

1017
31.8.14 11:17

Kůže bez srsti na tlapce

Hezkou neděli, je tu nějaký psí nadšenec nebo někdo, kdo se trochu vyzná? Náš pes si poslední asi týden olizuje přední tlapku mezi jednotlivými články, teď jsem se dívala a má to úplně bez chlupů, na té druhé tlapce chlupy na tom stejném místě normálně jsou. Když jí ty články oddělám od sebe, má tu kůži jakoby slepenou, ale žádné fleky nebo strupy, nic takového, kůže je růžová, sáhnout si na to taky nechá v pohodě. Nevíte, co to může být? Zajet na veterinu nebo zkusit dříve něčím máznout doma??

Děkuji,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
31.8.14 11:32

Radsi bych zasla na veterinu ;)
Ale nevim, co by to mohlo byt.:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
31.8.14 11:36

Náš pejsek to tak míval, když v zimě byla posolená cesta a mu asi zůstala sůl mezi články. Nemohl tam vašemu pejskovi zůstat třeba šampon nebo něco? Pokud to má bez stroupků a bez mokvání, asi bych se moc nebála. Zkus mu tu tlapku pořádně opláchnout vodou, příp. namazat krémem/sádlem a uvidíš. Zkontroluj, jestli nemá ještě třísku a nebo jestli nepajdá, jinak bych se zatím nestresovala a hlídala, jak se situace bude vyvíjet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
31.8.14 11:37

Zajdi na vet. Může to být jen zlozvyk. Náš vlčák to dělal taky, akorát, že na ocase. A měl to pak až do krve. Byl zdravej, nic mu nechybělo. Prostě to dělal když se nudil…

• Citovat
  • Upravit
9374
31.8.14 11:38

@H8N2O4S A teď ještě čtu, že ty články má jakoby slepené. Můžeš zkusit namáčet do heřmánkového čaje, tím nic nezkazíš. Když tak k veterináři, kdyby se to po pár dnech nezlepšilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
31.8.14 11:42

Ahoj, příčin může být hodně. Alergie, kvasinky, plíseň, může tam být nějaké zranění (něco zapíchnutého). Hodně psů to dělá i z nudy, když se mu majitelé dostatečně nevěnují. Nejdřív bych pořádně tlapku prohlédla, jestli tam není nějaké zranění, jestli jo, tak vydesinfikovat. Veterině se ale stejně nevyhnete, radši si tam zajděte :) A hlídejte pejska, aby si to nevylizoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
31.8.14 11:50

Můj pes to dělal ze stresu, když jsem na něj neměla čas a když žárlil. Hlídala jsem ho, aťsi to nelíže, zvýšila pozornost a přestal s tím. On teda jel obě pracky symetricky. Můžeš skočit k vetovi, jestli tam něco nemá, ale tipuju, že se cítí odstrčený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
31.8.14 12:10

Náš pes měl něco podobného jakoby nad tlapkou… byla to nějaká vyrážka či co.. (ale na první pohled nebylo nic vidět), koupili jsme mastičku a za týden si to nechal a začala mu růst srst… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný