Pštros Emu - chov

2643
31.8.14 13:12

Pštros Emu - chov

Ahojky, není tu někdo kdo chová EMU? Potřebovala bych poradit :-) Dnes jsme si přivezli domu 5 měsíční mládě, ubytovaní máme, ale přesně nevím čím takhle malé mládě krmit :?: Zatím ma granule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3711
31.8.14 13:22

@Kachnicka25
8o
Tak snad pokračuju v tom, v čem chovatel, ne? A to měl být dotaz spíš na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
31.8.14 13:25

@Kachnicka25 Granule pštros? A to si jen tak přinesete zvíře a nic o něm nevíte? Chytli jste ho venku, nebo vám ho někdo předal na parkovišti? Já koukám, co se vše člověku (a emu) může stát. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
31.8.14 13:32

Já teda pštrosa nechovám, ale jezdíme na pštrosí farmu. Tam se krmí jetelem a trávou na „pastvě“ a případně dokrmují senem a obilím.

• Citovat
  • Upravit
14637
31.8.14 13:35

@Kachnicka25 Jinak pokud tedy nemáš spojení na chovatele (jak to?), tak zuřivě googli. Já bych se bála, že mi pojde. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2643
31.8.14 13:47

Samozřejmě info od chovatele máme, a ty granule jsou přímo pro chov pštrosů. Jen jsem chtěla vědět čím mu zpestrit jídelníček. Vim že se krmí nasekanou travou, srotem, varenymi brambory,… To vše máme, ale jde mi o to jestli už 5 měsíčnímu muzu dat třeba nakrájené jablko nebo uvařené vejce atd…
Asi jsem to blbe napsala. Na googlu nic o mladatech není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
31.8.14 13:58
@Kachnicka25 píše:
Samozřejmě info od chovatele máme, a ty granule jsou přímo pro chov pštrosů. Jen jsem chtěla vědět čím mu zpestrit jídelníček. Vim že se krmí nasekanou travou, srotem, varenymi brambory,… To vše máme, ale jde mi o to jestli už 5 měsíčnímu muzu dat třeba nakrájené jablko nebo uvařené vejce atd…
Asi jsem to blbe napsala. Na googlu nic o mladatech není.

Já bych prostě volala tomu chovateli, ten by to nastudované mohl mít. ;) Na netu obecně radí ty rostliny a pak hmyz. Ale to si asi nachytá sám. Pošli fotku. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
31.8.14 13:58

A čtu, že mládě bývá s otcem 18 měsíců. Co ten chuděrka, není mu smutno u vás? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2643
31.8.14 14:14

;) zatím mu smutno je, ale ma tu kamarády. Koně, ovci a běžce, ale myslím ze si brzo zvykne. Běžně se prodávají mláďata tak snad to bude OK. Asi mu budu muset zavolat, jen jsem ho nechtěla hned otravovat. Pro pštrosa byl přítel sam a ten se na nic skoro nezeptal :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
31.8.14 14:24

@Kachnicka25 Jojo, raději mu zavolejte, on je na to jistě připravený. Při nejhorším to nezvedne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2643
31.8.14 14:47

Tady je :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
31.8.14 14:56

@Kachnicka25 :palec: Jak kouká ven. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3295
14.3.15 22:59

Ahoj, píšu pozdě a raději jsem ani nečetla ty jiné názory…ach joo. Proč píšou ty kozy, když neví. Já chovám pštrosy EMU od roku 2012. :D Máme Jáju a Páju. Jen nechápeme. Jedna Pája nám umřela, nevíme proč a druhá si zlomila nožku, tak jsme ji uspali. Teď sháníme novou Páju. Už si u necháme udělat krevní testy DNA.
Krmíme je rohlíky, granulemi, Jájovi chutná i mrkev a venku papají v létě jabka a hrušky a trávu. Jsou to naše děti :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
4.5.15 20:01

Ahoj, my máme už 7let pštrosa afrického a dáváme mu všechno na jídlo.
je to náš mazlíček nejraděj ho mají děti:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3295
5.5.15 02:05
@JanaPris píše:
Ahoj, my máme už 7let pštrosa afrického a dáváme mu všechno na jídlo.
je to náš mazlíček nejraděj ho mají děti:-)

My to máme tak na střídačku. Momentálně máme jen Jáju a dva pštrosi jsou v líhni. :hug: Jája je taky náš miláššššek milovaný a teď si během dne venku skotačí s beránkem a kačkami.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný