Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, prosim o radu.Kdo nesnasi mysi, necht necte dal! ![]()
Nemate někdo fintu, jak odnaučit kocoura, aby nosil mysi domu? Bohuzel je sem nejen nosi, ale občas i zere…
Vim, ze je to humus, o příspěvky typu „Fuuuuj“ fakt nestojim, potrebuju to resit a vyresit. Kocour ma volny pristup ven dvirky ve dveřích, takze chodi kdy chce. Pokud mu je zavru, bude do nich pulku noci busit a nevyspime se.Pres den ho občas odlapim a i s mysi ho vykazu ven, coz pochopi a uz se s ni nevrati, ale třeba odpoledne uz nese další.
Třeba nejaky kockomil poradi.Diky a omlouvam se za nelibe téma. ![]()
@Maki1970 neodnaučíš… je to jejich přirozený pud, lovit a nosit svou kořist tomu, kdo o něj pečuje.
Mamky kocour nosil domů i ještěrky, kočka zase žížaly a myši a skládala je teda na terase, protože neměli dvířka pro kočky. Když jsem se jednou ohradila, že ty myši, to je děs, tak mi mamka řekla: „bud ráda, že jsou celé, občas tady jsou jen nožičky s ocáskem“ ![]()
Max. ho naučit přes noc být doma a přes den ho hlídat. ![]()
@Maki1970 vždyť je to kočka a ta prostě loví myši. Buď ráda, že ti myši nepobíhají po domě ![]()
On se vám chodí pochlubit, to kočky dělají a je to normální.
Asi si budeš muset zvyknout no ![]()
Nechutné to není
. Kocour je náhodou šikulka
.
Odnaučit to moc nejde. Buď budeš hodně trpělivá a čekat na každý kocourův návrat s myší a důsledně vyhazovat ven, nebo se s tím nějak smířit.
![]()
To kocourka bohužel neodnaučíš, kdysi jsem někde četla, že kočka se tímhle způsobem snaží vynahradit páníčkům svou péči a nosí alespoň nějaký „pamlsek“ do domácnosti, aby se odvděčila
.
Každopádně kocourka rozhodně netrestat, prý to bere jako trest za to, že nosí málo a domů toho pak nosí více. Co je na tom pravdy netuším, každopádně se to prostě neodnaučí. Některé kočky už to mají v krvi.
Já mám kocourka přes 12 let, je převážně venkovní, ale za celý život chytil jedno mladě kosáčka
, a jednoho maličkého rejska. Jemu bych tu myš musela snad chytit já a strčit předkousanou před čumák
![]()
No, sikulka to on je. Vzhledem k jeho slechtickymu puvodu a rodokmenu by to do nej jeden nerekl. V chovny stanici by me asi umlatili, kdyby sampiona videli s mysi v hube. ![]()
Jinak občas mysi i behaji, nekdy si ji pusti v obyvaku a znovu ji lovi.
Jinak uz ma za sebou 2 krtky, slepyse a dokonce uzovku.Ty hady prinesl zivy a uplne nezraneny, byli mu odebrani a vypusteni zpet na svobodu.Taky občas da nejakyho kosaka nebo sýkorku. Je mu to fuk, hlavne, ze se to da ulovit. ![]()
@Maki1970 je nádherný
Aspoň vidíš, že ani šlechtická krev mu nebrání v kočičí seberealizaci ![]()
@Maki1970, tak to je teda kočičák krásný
.
Ale abych tě uklidnila, že v tom nejsi sama, dneska ráno mi moje kočka donesla myší střeva. Tak jsem to vyhodila a za 5 minut se vrátila naštvaná s novou myší. Málem se s ní zase dostala domů
![]()
Takze koukam, ze je to všude stejny.
Richie streva nechava
Dneska zase jedny na koberecku v koupelne.Tam je nosi nejčastěji, takze kobereček je jednim z nejsvic pranym kusem z nasich textilii. ![]()
Jinak Richie dekuje za pochvaly! ![]()
Nádhernej, to bych neřekla, že takový krasavec chytá myši.
Musíš ho pochválit, oni to tak kočky dělají, že jí donesou domů. Prostě se s ní musí pochlubit. Buď ráda, že už je zakouslá oni rády nosí i živé a hrají si s ní v bytě.