Jak odnaučit kocoura nosit myši domů?

11372
2.9.14 10:29

Kocour myšilov

Ahoj, prosim o radu.Kdo nesnasi mysi, necht necte dal! :mrgreen:
Nemate někdo fintu, jak odnaučit kocoura, aby nosil mysi domu? Bohuzel je sem nejen nosi, ale občas i zere…
Vim, ze je to humus, o příspěvky typu „Fuuuuj“ fakt nestojim, potrebuju to resit a vyresit. Kocour ma volny pristup ven dvirky ve dveřích, takze chodi kdy chce. Pokud mu je zavru, bude do nich pulku noci busit a nevyspime se.Pres den ho občas odlapim a i s mysi ho vykazu ven, coz pochopi a uz se s ni nevrati, ale třeba odpoledne uz nese další.
Třeba nejaky kockomil poradi.Diky a omlouvam se za nelibe téma. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
2.9.14 10:38

To je jednoduché… Nijak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
2.9.14 10:39

Nekrmte ho, bude mít hlad a raději j esežere na místě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
2.9.14 10:45

@Maki1970 neodnaučíš… je to jejich přirozený pud, lovit a nosit svou kořist tomu, kdo o něj pečuje.
Mamky kocour nosil domů i ještěrky, kočka zase žížaly a myši a skládala je teda na terase, protože neměli dvířka pro kočky. Když jsem se jednou ohradila, že ty myši, to je děs, tak mi mamka řekla: „bud ráda, že jsou celé, občas tady jsou jen nožičky s ocáskem“ :lol:

Max. ho naučit přes noc být doma a přes den ho hlídat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
2.9.14 10:59

@Maki1970 vždyť je to kočka a ta prostě loví myši. Buď ráda, že ti myši nepobíhají po domě :D
On se vám chodí pochlubit, to kočky dělají a je to normální.

Asi si budeš muset zvyknout no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
2.9.14 11:05

Nechutné to není :lol: :lol: :kytka:. Kocour je náhodou šikulka :lol:.
Odnaučit to moc nejde. Buď budeš hodně trpělivá a čekat na každý kocourův návrat s myší a důsledně vyhazovat ven, nebo se s tím nějak smířit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
2.9.14 11:30

:lol: :lol: :lol:
To kocourka bohužel neodnaučíš, kdysi jsem někde četla, že kočka se tímhle způsobem snaží vynahradit páníčkům svou péči a nosí alespoň nějaký „pamlsek“ do domácnosti, aby se odvděčila :think: :lol:.
Každopádně kocourka rozhodně netrestat, prý to bere jako trest za to, že nosí málo a domů toho pak nosí více. Co je na tom pravdy netuším, každopádně se to prostě neodnaučí. Některé kočky už to mají v krvi.

Já mám kocourka přes 12 let, je převážně venkovní, ale za celý život chytil jedno mladě kosáčka :cert:, a jednoho maličkého rejska. Jemu bych tu myš musela snad chytit já a strčit předkousanou před čumák :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11372
2.9.14 13:18

No, sikulka to on je. Vzhledem k jeho slechtickymu puvodu a rodokmenu by to do nej jeden nerekl. V chovny stanici by me asi umlatili, kdyby sampiona videli s mysi v hube. :mrgreen:
Jinak občas mysi i behaji, nekdy si ji pusti v obyvaku a znovu ji lovi. :mrgreen: Jinak uz ma za sebou 2 krtky, slepyse a dokonce uzovku.Ty hady prinesl zivy a uplne nezraneny, byli mu odebrani a vypusteni zpet na svobodu.Taky občas da nejakyho kosaka nebo sýkorku. Je mu to fuk, hlavne, ze se to da ulovit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
2.9.14 14:08

@Maki1970 holt máte doma lovce Pampaliniho s modrou krví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11372
3.9.14 18:55

No jo, nas Richie s modrou krvi. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
4.9.14 08:10

@Maki1970 no je nádhernej :potlesk: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
4.9.14 08:58

@Maki1970 je nádherný ;-) Aspoň vidíš, že ani šlechtická krev mu nebrání v kočičí seberealizaci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
4.9.14 11:21

@Maki1970, tak to je teda kočičák krásný :palec:.
Ale abych tě uklidnila, že v tom nejsi sama, dneska ráno mi moje kočka donesla myší střeva. Tak jsem to vyhodila a za 5 minut se vrátila naštvaná s novou myší. Málem se s ní zase dostala domů :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11372
4.9.14 21:15

Takze koukam, ze je to všude stejny. :mrgreen: Richie streva nechava :mrgreen: Dneska zase jedny na koberecku v koupelne.Tam je nosi nejčastěji, takze kobereček je jednim z nejsvic pranym kusem z nasich textilii. :mrgreen:
Jinak Richie dekuje za pochvaly! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.14 13:30

Nádhernej, to bych neřekla, že takový krasavec chytá myši.
Musíš ho pochválit, oni to tak kočky dělají, že jí donesou domů. Prostě se s ní musí pochlubit. Buď ráda, že už je zakouslá oni rády nosí i živé a hrají si s ní v bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný