Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám takový dotaz vy zde víte všechno
![]()
máme malé kotě přišlo k nám a ubytovalo se u nás ve sklepě, máme starší rodinný dům
máme psa kterého máme doma
kotě jsme si nechali a se psem se užasně snesou a jsou kamarádi, udělali jsme kočičákovi pelíšek ve sklepě s miskama a už se tam zabydlel a je to prostě náš Mikeš
ale ted jsem seděla v kuchyni a máme z kuchyně ven fr. okno a tam terasu a Mikeš tam občas chodí lehat má tam i misku s vodou a suché granule
ted tam byl šílený rachot od koček prskání a prostě asi i se praly nevim
vytáhla jsem roletu rychle vypustila psa ale nic jsem neviděla
náš Mikeš kašlal na schodě a rychle se tulil v náručí
myslíte, že na něj mohou utočit ostatní kočky??mám o něj strach sice ho máme 10dní, ale máme ho rádi
už jsem dala pryč mističku s granulkama asi to mohl být důvod pranice co myslíte??
je to malé kotě cca 2,5měs neměli by na něj ostatní utočit ne??
nemohu si ho vzít domu mám alergii na kočky (beru Zyrtec
abych ho mohla hladit, myslím, že se alergie zmírnuje uvidíme ) a máme malé dítě, proto jsem ráda, že je ve sklepě a bude tudíž kočka venkovní
mám ho na noc zavírat do sklepa??má pootevřené okýnko aby mohl ven
ted se bojím aby mu neoblížili ostatní kočky
nikdy jsme v rodině kočku neměli nevím jak to s nima chodí
můžete mi prosím poradit??
děkuji moc
@novalgi Kočky máme venkovní, také mám alergii, navíc dítě s ekzémem. Na noc kočky zavírám do „kumbálu“, ráno pouštím. Ty ostatní kočky jsou cizí? Ty naše se občas s cizími perou, myslím, že by na koťátko cizí kočky útočit mohly, pokud je takhle malé, nechávej ho přes noc zavřené a přes den sleduj(ne pořád, ale vědět občas, kde je). Nám před měsícem přejeli kocourka, než jsme stačili zavřít vrata
. Byl už ale starší a nemocný, takže se alespoň netrápil moc dlouho…
Jestli tam v okolí jsou kočky, mají vaši zahradu „rozparcelovanou“, kotě je vetřelec a ony brání své území.
Trochu bych ostříkala ploty sprejem proti kočkám, aby si tak netroufaly, ale kotě bude muset dospět a svá území si vybojovat
Vážně to musí být venkovní kočka? Mívají dost krátkou životnost, navíc na mazlení to moc není, věčně svrab v uších, cizopasníci vnitřní, vnější…
edit:pardon, přehlídla jsem alergii ![]()
@lemanka jj jsou to cizí kočky
podle mě mu šli po těch granulkách
no asi večer ho vždy zavřu ve sklepě no ![]()
chtěla jsem aby měl volnost
on tam opravdu během dne spinká má vystlanou krabici polštářkama a teplou mikinou
a nebo spí u fr. okna tak na něj vidím
a ted se bojím aby mu kočky neublížily, je to malé kotě neměly by utočit ne??
myslíš že je teda lepší ho večer zavírat??
mám ho teda učit na ten kočkolit? aby měl záchod v tom sklepě??
on si hcodil dozadu na zahradu a proto má i pootevříno aby mohl ven
@Bibi239 jako já jsem nikdy nak očky moc nebyla
abych pravdu řekla nikdy jsem je neměla moc v lásce, bojím se jich a dost respekt
ale to kotě bylo milé a bylo tu tři dny a nakonec jsem mu koupila kočičí kapsčku a už tu zůstalo a i na veterině jsme byly
ale domu to fakt ne to bych nezvládla já ani manžel pes
a dcera by se asi zbláznila (manžel má taky alergii
no jo dva alergici mají kočku
ale říkám si lepší být u nás ve sklepě s jídlem a svým místem
než kočka tulačka
@novalgi určitě bych zavírala na noc, dala kočkolit. A chtělo by to něco proti blechám, klíšťatům, pravidelně odčervovat (já teď zbavila nově příchozí kotě šílenýho průjmu, škrkavky, děsný
)
Jinak kotě mám už odčervené, naočkované a pipetku proti blechám a klíštatům ![]()
@Bibi239 a můžu se tě zeptat jak ho na ten kočkolit naučím??
opravdu nemám zkušenosti
@novalgi No od té doby co je zavírám(mají v kumbálku kočičí záchod), tak vím, že se s nimi ráno shledám. Dřív jsme mívali koček víc, takové typické venkovní myšilovy, ale nijak se nezavíraly, a prostě se ztrácely, srazilo je auto atd. Když jsou nyní kočky přes noc zavřené, jsem v klidu.
@lemanka a jak ho na ten kočičí záchod naučím??
mám ho na něj nosit??
pochopí to nějak?
@novalgi No, my kočky nijak neučili, taky občas na ten záchod jdou, občas ne, ale my ten kumbál máme vedle bývalého chlíva, tam to, že to je občas vedle, neřeším
. S tím, jak kočičku naučit neporadím, neb s tím jsme moc nepárali
.
Možná když nebude mít kam jinam to asi pochopí že tam do toho záchodku ne
![]()
Dej granule na víc míst a kočky už si nějak poradí. Vždycky naše starý kočky prskaly na nový a nikdy nakonec nevyštvaly ani jediný kotě.
@zuzouš ale tamto nejsou naše kočky
my nikdy žádnou neměli
to jsou asi tulačky co tu na něj chodí prskat
Ono je dobre ho na noc zavrit. Jen nebezpeci neni jen v kockach, pozor na potkany, nebo kuny. Doporucuji kocourkovi i poridit kamarada
Jsou pak veselejsi
Ve spravnem veku vykastrovat, tolik se netoula a zustava spis doma.
Dej do sklepa kockolit, pokud potrebu udela vedle dej to na kockolit. Ja obcas kotatka beru a davam na kockolit a pacickou ukazuji jak muze hrabat
Obecne by to ale mel pochopit i sam.
Jidlo nenechavej venku, nechej jen na jednom miste, vodu kdekoliv. Jinak se ti tam budou stahovat cizi kocky.
Pokud chces krmit i ostatni kocky davej jim granule ale za hranici vaseho pozemku ![]()
Hodne stesti