Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem
mám se svým kocourkem menší problém. Často se stává že vleze do kočkolitu, ale na velkou potřebu to udělá mimo mísu. Pravděpodobně se do toho občas nevejde. Problém je v tom, že se mi větší kočičí wc na záchod nevejde ( a jinde ho mít nechci) proto otázka, nevíte, existuje úzké wc ale delší? Nevejde se nám tam víc 43cm šířka, ale kočkolit je v těchto velikostech pak malý. Poradíte? ![]()
Je potřeba mít záchod se střechou. Pokud se Ti na WC nevejde, tak blbý.
(Off topic: Já tolik věcí nechtěla, ale musím je kvůli kočkám mít: ale já jsem asi divná, a vím, že kočky jsou takové a že je efektivnější přizpůsobit sebe, než vymýšlet věci na kočku.)
Jinak tahle toaleta má třeba šířku 42 http://prozviratka.cz/…et-5328.html.
Tahle 40 http://prozviratka.cz/…bi-8814.html.
Pokud možno, pořídila bych krytý. Musíme ho mít v předsíni (taky jsem nechtěla) a vůbec to není cítit. Dřív jsme měli jen tu „vanu“ a to bylo smradu, kočkolit všude
teď jsem fakt maximálně spokojená ![]()
@Slečna Ferka píše:
Je potřeba mít záchod se střechou. Pokud se Ti na WC nevejde, tak blbý.(Off topic: Já tolik věcí nechtěla, ale musím je kvůli kočkám mít: ale já jsem asi divná, a vím, že kočky jsou takové a že je efektivnější přizpůsobit sebe, než vymýšlet věci na kočku.)
Proč je potřeba záchod se střechou? ![]()
EDIT jo kvůli smradu. No tak holt hned uklízet
Já mám kotě, to ještě nesmrdí.
My jsme uzavřený měli a byl tak mohutný, že jsem ho prodala pod cenou ( měli jsme dvě kočky a jedna tam nechtěla chodit )) asi jsem udělala chybu a budu to muset opět zvážit :/ kouknu se na ten úzký, děkuji za odkaz, jen se bojím že se mi tam můj kočičí miláček nevejde )) je to vykastrovaný žrout
musím poměřit ))
@Gina108 No jednak kvůli smradu, a taky proto, aby nekadil vedle: když má střechu, tak ten zadek ze záchoda nevystrčí (resp. na třech stranách ne a jen uprostřed té čtvrté jo, takže ta šance o dost klesne).
@Gina108 No protože pak nekaděj vedle. Dělaly mi to samé, prostě dřeply na záchod, vystrčily zadek ven a zdělaly co mohly, tomu stěny a střecha prostě zabrání.
Jinak my máme taky vanu a nesmrdí to, záleží jaký máte kočkolit asi
@Gina108 píše:
Proč je potřeba záchod se střechou?
EDIT jo kvůli smradu. No tak holt hned uklízetJá mám kotě, to ještě nesmrdí.
aby to napadalo ven, jakožto chovatelka 3 koček už několik let si myslím že je to jedna z nejdůležitějších věcí. A taky to není vidět, jako koukat na houna fakt nemusím
Nemluvě o zápachu a hlavně tom nepořádku.
Aha, tak já mám velkou ale nízkou vanu, tak se kotě zatím trefí
Jedna známá má kočku, co kadí normálně do lidskýho záchodu, akorát spláchnout po sobě neumí ![]()
@Aletheia Tak naše kočky nadělají bugr i z krytýho s dveřma
Ale teda pokud jde o smrad, nebe a dudy.
Jo a stelivo moc měnit nemůžeme, naše kočka je dost vyběračná
, a když ho změníme, odmítá chodit do záchoda (kocour je v pohodě)… onehdá jsem to vytírala na podlaze v předsíni. Máme povolený jedno silikonový (drahý a je trochu nechutný, jak to postupně žloutne) a jedno hrudkující ![]()
@Slečna Ferka píše:
@Aletheia Tak naše kočky nadělají bugr i z krytýho s dveřmaAle teda pokud jde o smrad, nebe a dudy.Jo a stelivo moc měnit nemůžeme, naše kočka je dost vyběračná
, a když ho změníme, odmítá chodit do záchoda (kocour je v pohodě)… onehdá jsem to vytírala na podlaze v předsíni. Máme povolený jedno silikonový (drahý a je trochu nechutný, jak to postupně žloutne) a jedno hrudkující
naše taky, ale když si představím jak by to vypadalo bez toho krytu
![]()
My máme hrudkovací a v podstatě bez zápachu (s vůní dětského pudru
fakt je to na obale napsané), ale trvalo to dlouho než jsme objevili tu TOP.
@Aletheia píše:
aby to napadalo ven, jakožto chovatelka 3 koček už několik let si myslím že je to jedna z nejdůležitějších věcí. A taky to není vidět, jako koukat na houna fakt nemusímNemluvě o zápachu a hlavně tom nepořádku.
No tak jakmile to vidím, tak to jdu hned uklidit, to mi právě přijde jako výhoda nekrytého záchodu
kdežto furt kontrolovat ten zavřený
Nebo jaký máte systém úklidu kočičího wc? Já jakmile se kotě vykadí, tak to seberu děrovanou lopatkou a hodím do normálního wc, lopatku umeju a hotovo. Čůrání neřeším, to se vsákne
akorát nevím, za jak dlouho mám pak vyměnit ten kočkolit
Zatím je to OK, nic nesmrdí. Kočkolit mám ten z DM nějaký hygienische.