Spaní v autosedačce – nemůže ničit zádíčka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25180
9.9.15 12:18

Potřebuju trošku podpořit… s malou bojuju, hodně pláče. A i když pomůžu od nafouklého bříška, je ospalá, najezená, tak v postýlce spí max. 20 minut. V šátku tak hodinu a vzpouzí se. Kočárek musí pořád jezdit. Zjistila jsem, že pěkně spí v lehátku nebo autosedačce pevně zavinutá. Taky se musí houpat, ale ne tolik a u toho zvládám běžné denní povinnosti. JEště pomáhá bílý šum (fén nebo rádio), ale ne po každý.

Radost z toho nemám, ale už nevím kudy kam. Pořád doufám, že po šestinedělí se srovná (jako první dvě děti)… snad ji nebudu houpat do 15 :D
Měl jste to někdo taky tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
9.9.15 12:22
@Aries6 píše:
Potřebuju trošku podpořit… s malou bojuju, hodně pláče. A i když pomůžu od nafouklého bříška, je ospalá, najezená, tak v postýlce spí max. 20 minut. V šátku tak hodinu a vzpouzí se. Kočárek musí pořád jezdit. Zjistila jsem, že pěkně spí v lehátku nebo autosedačce pevně zavinutá. Taky se musí houpat, ale ne tolik a u toho zvládám běžné denní povinnosti. JEště pomáhá bílý šum (fén nebo rádio), ale ne po každý.Radost z toho nemám, ale už nevím kudy kam. Pořád doufám, že po šestinedělí se srovná (jako první dvě děti)… snad ji nebudu houpat do 15 :D
Měl jste to někdo taky tak?

Dcerka ve dne bývala ve vajíčku, právě jsme ji houpli a bylo. Něbo občas v noci, když se budila nachlazená, jinde než ve vajíčku neusnula, byla vyvýšená a mohla v klidu dýchat. Jelikož píšeš o šestinedělí, tak je to čerstvé miminko, takl bych se toho nebála :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
9.9.15 12:58

Ahojky. Taky jsme to se synem takhle měli. Do 3 měsíců nechtěl přes noc ani den spinkat v postýlce. Pár dní prostě spinkal v autosedačce uhoupáním. Po pár dnech jsem ho zkoušela učit uhoupat a přendat do velké postele kde spal i přes noc. Někdy se to nepovedlo a probudilo ho to. Nakonec si na to navykl a přendání ho nevzbudilo. Pak jsem ho naučila usínat ve velké posteli. Lehla jsem si k němu a hladila. Po chvilce si zase zvykl a usínal ve velké posteli s mou pomocí. To jsme praktikovali do cca roka s tím, že v půl roce jsem ho začala po usnutí z velké postele přendavat do postýlky. Nakonec si zvykl na postýlku ve které usiná sám s lahví :-D cca od roka. Byla to dlouhá cesta. Byl opravdu nespavé dítě. Ale timhle způsobem jsme to zvládli. Pro někoho nepochopitelné. Pro nás výhra. :-) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
9.9.15 13:14

@Maty1989 @Barbora212 Zajímavý je, že v noci v postýlce spí - no tak půlku, pak je se mnou v posteli. Jestli je to tím, jak mě cítí, nebo už rozeznává den a noc a tím pádem v noci spí líp, nevím. Přes den je to horší. Druhá dcerka byla šílená a spala jen v šátku, ale když už, tak tam spala klidně i 4 hodiny. Tohle je pro mě zase nová situace. :zed:
A přendat zatím nejde, do 5 minut je vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
9.9.15 13:18

@Aries6 my na mladšího v půl roce pořizovali kolébku. Za mě zázrak a nadávám si, že jsme ji neměli dřív. Usínal v ní pevně zavinutý a lépe jak v lehátku nebo autosedačce.
A nepotšila jsi mě, doufala jsem, že v případě třetího dítěte už to horší nebude, koho znám, tak 3. dítě je nejpohodovější :) A jak to tak čtu, tak přeju hodně sil.

• Citovat
  • Upravit
25180
9.9.15 13:20
@Billi píše:
@Aries6 my na mladšího v půl roce pořizovali kolébku. Za mě zázrak a nadávám si, že jsme ji neměli dřív. Usínal v ní pevně zavinutý a lépe jak v lehátku nebo autosedačce.
A nepotšila jsi mě, doufala jsem, že v případě třetího dítěte už to horší nebude, koho znám, tak 3. dítě je nejpohodovější :) A jak to tak čtu, tak přeju hodně sil.

Byla :mrgreen:, asi 4 dny po příjezdu z porodnice byla zlatá. Pak to začalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
9.9.15 13:26

@Aries6 jo a jinak my se spaním silně bojujeme pořád a to mu je rok. Co už ho nemáme kde houpat, tak je to blbý…

• Citovat
  • Upravit
2271
9.9.15 14:33

Myslím, že lepší než autosedačka, by byla hacka (závěsná látková kolébka na pružině). Dcera tam ve dne spala do 7 měsíců, také by se nejraději pořád houpala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
9.9.15 15:05

@Billi já měla třetího jao to njúžasnější miminečko.. do roka a čtvtr.. od tý doby mi to krutě vrací :cert: :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
9.9.15 16:50

@Billi Tak mě se předchozí děti srovnaly po šestinedělí. TEda ve smyslu, že jsem už v noci kojila jen třeba 3× a spaly dál. A hlavně měli pak už denní režim a dalo se na to docela spolehnout. Tak snad se srovná i malá.
@Adelka951 to mě taky napadlo, ale nevím, kam by jsme to tady vrtaly…
@Krrysa Já si pořád říkám, že pak budou mít určitě fajn pubertu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
9.9.15 19:00

@Aries6 kéééž by!! pokud tohle platí, nebudem o něm v pubertě vědět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
9.9.15 19:39
@Krrysa píše: