Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Potřebuju trošku podpořit… s malou bojuju, hodně pláče. A i když pomůžu od nafouklého bříška, je ospalá, najezená, tak v postýlce spí max. 20 minut. V šátku tak hodinu a vzpouzí se. Kočárek musí pořád jezdit. Zjistila jsem, že pěkně spí v lehátku nebo autosedačce pevně zavinutá. Taky se musí houpat, ale ne tolik a u toho zvládám běžné denní povinnosti. JEště pomáhá bílý šum (fén nebo rádio), ale ne po každý.
Radost z toho nemám, ale už nevím kudy kam. Pořád doufám, že po šestinedělí se srovná (jako první dvě děti)… snad ji nebudu houpat do 15 ![]()
Měl jste to někdo taky tak?
@Aries6 píše:
Potřebuju trošku podpořit… s malou bojuju, hodně pláče. A i když pomůžu od nafouklého bříška, je ospalá, najezená, tak v postýlce spí max. 20 minut. V šátku tak hodinu a vzpouzí se. Kočárek musí pořád jezdit. Zjistila jsem, že pěkně spí v lehátku nebo autosedačce pevně zavinutá. Taky se musí houpat, ale ne tolik a u toho zvládám běžné denní povinnosti. JEště pomáhá bílý šum (fén nebo rádio), ale ne po každý.Radost z toho nemám, ale už nevím kudy kam. Pořád doufám, že po šestinedělí se srovná (jako první dvě děti)… snad ji nebudu houpat do 15
Měl jste to někdo taky tak?
Dcerka ve dne bývala ve vajíčku, právě jsme ji houpli a bylo. Něbo občas v noci, když se budila nachlazená, jinde než ve vajíčku neusnula, byla vyvýšená a mohla v klidu dýchat. Jelikož píšeš o šestinedělí, tak je to čerstvé miminko, takl bych se toho nebála ![]()
Ahojky. Taky jsme to se synem takhle měli. Do 3 měsíců nechtěl přes noc ani den spinkat v postýlce. Pár dní prostě spinkal v autosedačce uhoupáním. Po pár dnech jsem ho zkoušela učit uhoupat a přendat do velké postele kde spal i přes noc. Někdy se to nepovedlo a probudilo ho to. Nakonec si na to navykl a přendání ho nevzbudilo. Pak jsem ho naučila usínat ve velké posteli. Lehla jsem si k němu a hladila. Po chvilce si zase zvykl a usínal ve velké posteli s mou pomocí. To jsme praktikovali do cca roka s tím, že v půl roce jsem ho začala po usnutí z velké postele přendavat do postýlky. Nakonec si zvykl na postýlku ve které usiná sám s lahví
cca od roka. Byla to dlouhá cesta. Byl opravdu nespavé dítě. Ale timhle způsobem jsme to zvládli. Pro někoho nepochopitelné. Pro nás výhra.
![]()
@Maty1989 @Barbora212 Zajímavý je, že v noci v postýlce spí - no tak půlku, pak je se mnou v posteli. Jestli je to tím, jak mě cítí, nebo už rozeznává den a noc a tím pádem v noci spí líp, nevím. Přes den je to horší. Druhá dcerka byla šílená a spala jen v šátku, ale když už, tak tam spala klidně i 4 hodiny. Tohle je pro mě zase nová situace. ![]()
A přendat zatím nejde, do 5 minut je vzhůru.
@Aries6 my na mladšího v půl roce pořizovali kolébku. Za mě zázrak a nadávám si, že jsme ji neměli dřív. Usínal v ní pevně zavinutý a lépe jak v lehátku nebo autosedačce.
A nepotšila jsi mě, doufala jsem, že v případě třetího dítěte už to horší nebude, koho znám, tak 3. dítě je nejpohodovější
A jak to tak čtu, tak přeju hodně sil.
@Billi píše:
@Aries6 my na mladšího v půl roce pořizovali kolébku. Za mě zázrak a nadávám si, že jsme ji neměli dřív. Usínal v ní pevně zavinutý a lépe jak v lehátku nebo autosedačce.
A nepotšila jsi mě, doufala jsem, že v případě třetího dítěte už to horší nebude, koho znám, tak 3. dítě je nejpohodovějšíA jak to tak čtu, tak přeju hodně sil.
Byla
, asi 4 dny po příjezdu z porodnice byla zlatá. Pak to začalo…
@Aries6 jo a jinak my se spaním silně bojujeme pořád a to mu je rok. Co už ho nemáme kde houpat, tak je to blbý…
Myslím, že lepší než autosedačka, by byla hacka (závěsná látková kolébka na pružině). Dcera tam ve dne spala do 7 měsíců, také by se nejraději pořád houpala.
@Billi já měla třetího jao to njúžasnější miminečko.. do roka a čtvtr.. od tý doby mi to krutě vrací
![]()
@Billi Tak mě se předchozí děti srovnaly po šestinedělí. TEda ve smyslu, že jsem už v noci kojila jen třeba 3× a spaly dál. A hlavně měli pak už denní režim a dalo se na to docela spolehnout. Tak snad se srovná i malá.
@Adelka951 to mě taky napadlo, ale nevím, kam by jsme to tady vrtaly…
@Krrysa Já si pořád říkám, že pak budou mít určitě fajn pubertu
![]()
@Aries6 kéééž by!! pokud tohle platí, nebudem o něm v pubertě vědět ![]()
@Krrysa píše:
@Aries6 kéééž by!! pokud tohle platí, nebudem o něm v pubertě vědět
To teda… ale jestli budou po mě
![]()