Nemůže spaní v autosedačce poškodit páteř?

4092
31.5.10 12:28

Spaní v autosedačce

Ahoj mám měsíčního chlapečka a přes den mi moc nechce spát v postýlce. Zvykl si na houpání v autosedačce ze které se nechce hnout :-) Nevíte jak dlouho v ní může tak malé mimi být aby se mu třeba nekřivila páteř :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
31.5.10 12:36

V autosedačce bych nechávala miminko pouze na dobu nezbytně nutnou k přepravě autem.
Hacce jsi neslyšela? ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
31.5.10 12:39

Emička v ní jako miminko taky vyjímečně doma spala,ale to třeba,když jsem ji měla v kuchyni,ona pozorovala a usnula.Nevytahovala jsem ji,protože by se probudila.Probudila se asi po půlhodince,rozhodně v ní nebyla ani nespala každý den.Měli jsme koš na kolečkách..Byla z těc hodných dětí,co si pohrají sami v postýlce.

Teď čtu pořádně,Tvému malému je měsíc.To by u mě nepřipadalo v úvahu.Malá v ní začala poprvé pobývat tak ve 3 měsících,když už jí nestačilo chrastítko v koši a chtěla komunikovat,vidět.Navíc,my jsme v jejím prvním půlroce nikam nejezdili.Cesty autem bychom spočítali na prstech jedné ruky,takže já jsem jí páteř nekřivila.Mnoho rodin projezdí autem daleko víc hodin,než strávila Emča doma v autosedačce..

Četla jsem názor pediatrů a ortopedů.Sedačka je skutečně skonstruovaná do auta.Bezpečnost dítěte je hlavní kritérium,přes to nejede vlak.Ortopedické hledisko je až druhé a rozhodně není vhodná na dlouhodobý pobyt ani na pravidelné převážení po městě na podvozku.

Prý je vhodnější pořídit si na doma prostornější polohovací lehátko,když už to musí být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
31.5.10 12:47

Mikky, nezvykala bych dítě na to.

Jednak jak už tady psaly holky výše, je to nápor na páteř. Sedačka na to není konstruovaná, tam je priorita bezpečnost dítěte v autě.

Mě malý taky v postýlce spinkat jako miminko přes den nechtěl. Zkus kočárek - uhoupat a postavit ven na zahradu, na balkon nebo kdekoliv v bytě.

Mysli dopředu, pokud teď naučíš dítě uspávat v autosedačce houpáním, jak to budeš dělat, až bude větší? Budeš mít problémy s usínáním, ono potom třeba nosit i šestikilové dítě a houpat je zabíračka na záda…

• Citovat
  • Upravit
31.5.10 12:57

Ze života - kámoška taky měla od narození autosedačkofila a pro klid ho tam nechávala … ve 3. měsíci jsem začaly chodit spolu s miminama na cvičení a její drobek byl naprosto „vláčnej“ - neměl vůbec břišní svaly … pořád tejden co tejden na ní lektorka ukazovala jako na příklad, jak by to vypadat nemělo (neudržel zadeček v rovině při „letadlu“ apod.), její chlapeček byl jinak naprosto OK, jen prostě byl takovej vláčnej pytel ještě i v 5. měsíci. Tak to začala řešit a pak se na to záhy přišlo - jak je malej furt v autosedačce (resp. v lehátku taky), tak tam krásně pohodlně hačinká, ale vlastně nemá žádnej prostor se „ošívat“ rukama nohama, zvedat nožičky nahoru (posiluje tím bříško) … v sedačce prostě nemá prostor se pohybovat, i kdyby chtěl.
Malýho (teď 5. měsíc) ho nechávám v lehátku (ne autosedačce) spíš naležato a fakt třeba 2 hoďky dopo a 2 hoďky odpo, když něco dělám a potřebuju ho s sebou po bytě přesunovat ssebou. Jinak je prostě na dečce - chvíli na zádech, chvíli dám na bříško (pokud to teda vydrží - moc se mu to nelíbí) … a spinkat vždycky jen do postýlky (nebo mojí postele, pokud si s ním jdu na minutku schrupnout, když usne tak ho nepřendavám a zdrhnu mu :pankac: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
31.5.10 13:00

tak jednou denně 2 hodinky bych ho klidně nechala spinkat v sedačce :wink: Neříkám že je to správně, ale dělám to tak taky a pokud má dost možností se „narovnat“ jinde a prokopat tak na tom nevidím nic špatnýho. Osobně v sedačce a lehátku nevidím velký rozdíl, obojí dělá miminka pohodlný, neb krásně vidí bez sebemenší námahy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
31.5.10 13:47

Taky jsem občas nechala třeba koukat na mně jak vařím - v lehátku byla ještě taková ztracená, ale nikdy v sedačce nespala (když náhodou usla přenesla jsem)a byla tam dohromady max. hodinku denně. Od 2 měsíců už v lehátku. Jinak košík na kolečkách byl geniální věc a většinou jí vyhovovalo být tam :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
31.5.10 14:06

Matyho jsem dávala do autosedačky pouze na cesty (dohromady maximálně 2 hodiny týdně), lehátko jsem pro něj neměla, později jsem v autosedačce krmila. Takže mi ležel věčně na rovném - v postýlce nebo na zemi, ale vláčnej byl hodně dlouho. Pořád jsem se podivovala, jak kluk kamarádky hezky drží hlavičku a ten můj flákač furt nic. No proč by se namáhal, že? :wink:
Kamarádka svoji dcerku dává hodně do lehátka. Holčička odmítá ležet na bříšku nebo s jinak snažit, protože je zvyklá na lehátko a z něho přece pohodlně všechno vidí. Má hodně vyvinuté břišní svaly, jak se neustále zatíná, aby se vytáhla víc jakoby do sedu.
Myslím, že všeho moc škodí a naopak, občasné zhřešení bych neřešila. A zároveň každá maminka má svou vlastní hranici, přes kterou by nešla. Mě osobně by dvě hodiny denně v lehátku nebo v autosedačce asi nevadily, předpokládám, že u druhého dítěte to tak nějak praktikovat budu.
A jestli ti dítě spí jen v autosedačce, věř, že každá maminka používá nějakou berličku - třeba já do 4 měsíců uspávala v náručí hopsáním na míči :roll: (O dramatickým odnaučování raději pomlčím.) A co je lepší na dětská záda, dlachnit dítě v náručí nebo ho šoupnout do autosedačky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
31.5.10 16:59

Taky občas uspávám v autosedačce, ale po usnutí přenáším do postýlky. I na míči je uspávání super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
31.5.10 20:26

Tak to ti závidim Nikča autosedačku nenávidí a jen jí vidí řve jak tur.Myslela jsem že je to autosedačkou že je třeba nekvalitní a nepohodlná ale není to tak . On řve ve všech. Miluje když se může hybat a všeljak přetáčet takže já mám zase opačný problém. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí