Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Asi divný dotaz, ale nevím jak potničky vypadají. Malé se udělaly na tváři červené pupínky, z nichž většina má malinký bílý střed. Mohou to být potničky? Pokud ano, čím je mazat? Zkouším několik dnů Vitellu, což je mast se zinkem, ale nepomáhá. Stav trvá víc než týden. Děkuju.
Myslím, že to budou určitě potničky… Mazání neporadím - my měli jen asi 2 dny, ničím jsme nemazali a zmizelo to samo. Třeba by něco vymysleli v lékárně…?
Příspěvek upraven 28.05.10 v 08:02
Teď jsem narazila o pár řádků níž na stejný dotaz, bude to asi novorozenecká vyrážka, podle toho co holky píšou, tak se mnou kdyžtak neztrácejte čas. Adminům omluva, že jsem zbytečně založila další téma. Díky.
BohunkaP píše:
Myslím, že to budou určitě potničky… Mazání neporadím - my měli jen asi 2 dny, ničím jsme nemazali a zmizelo to samo. Třeba by něco vymysleli v lékárně…?Příspěvek upraven 28.05.10 v 08:02
Jojo Bohunko, právě balím divou zvěř a půjdu to tam vyzjistit
. Díky
Nám v porodnici na tu vyrážku radili omývat vlažným černým čajem, ale zmizí to i bez omývání samo a podle toho, co si pamatuju, tak to holkám ani nijak nevadilo (nesvědilo).
R.
Ahojky muj malý to má taky omývám mu to vlažným čajem z heřmánku a postupně mu to mizí ![]()
Nám se teď taky objevily potničky
ale večer po koupání jsem to zkusila namazat prdelkovým krémíkem se zinkem a rybím tukem od Bubchenu a do rána to bylo pryč ![]()
Ahoj! My na potníčky trpěli fakt hodně a jediné co nám pomáhalo byl sypký pudr za zadek
Sypali jsme všechno - tváře, záda, zadek, i ručičky. Potníčky to vysuší a oni se sami sloupnou. Hlavně se nesmí u potníčků koupat - dokud se nevyloupu, jinak jim to rozhnisá (teda aspoň podle toho co nám říkala moje pediatrička)
![]()
Jak je to teda s tím koupáním? My je ted asi máme ale nemame je nejaké hrozitánské. Oni tak mizi a zase se objevuji. A chci jit koupat. Děkuji
Ahoj, naše Kristýnka je měla zrovna před pár dny…koupali sme jí v heřmánku a mazali taky heřmánkovou mastí…nebo si do dlaní nasypejte avirilový zásyp a vmasírujte na vlhkou pokožku:-)