Křeč u dítěte

33
27.5.10 19:18

Poraďte, prosím

ahoj, chtěla bych se zeptat-máme 7 týd.holčičku a dneska měla nějakou křeč-roztáhla ručičky, děs v očích a strašně brečela, jak kdyby se něčeho lekla…bylo to hrozný. Nevíte, prosím, co by to mohlo být. Děkuji za radu.Fakt mě to vyděsilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
27.5.10 19:21

Snad to nebyla křeč. Malé děti to dělají, když leží na zádičkách, tak rozpaží prudce ruce a začnou plakat a to dost děsivě. U nás to bylo dost časté třeba při přebalování a časem to přešlo. Má to i odborný název. Snad někdo bude vědět.
Tak myslím, že by to mohlo být tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
27.5.10 19:26

Jj, jak píše Jenny, je to reflex, název neznám. Miminka to dělají, je to normální. Mně to holky dělaly hlavně, když jsem je svlíkla.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.10 19:32

Jj naše Nikča to taky mívá (teď už naštěstí míň), když se jí to stalo poprvé tak jsem se taky lekla. Stává se jí to když leží v klidu v lehátku, když podřimuje.. Děs v očích jak kdyby viděla ducha.. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
27.5.10 19:45

Moc děkuju, aspoň mě to trošku uklidnilo :-) , když už vím, že to není nic neobvyklého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
27.5.10 19:49

Ahojky, neboj, to je Moorův reflex, vymizí asi do 5m, maj to když se leknou, že roztáhnou packy - měly to prej už opice - aby nespadly z matky, že se tím rozhozením zachytí. Oni ty malinký jsou děsně lekavý, (ty hypertonický ještě víc)bojej se třeba i když ti přijde, žes ji jen položila do postýlky - prej se jim může zdát, že padaj, tak zkus pokládat tak, že ji ještě chvilinku držíš, když položíš :-) - nám to pomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
27.5.10 19:58

Ahoj,vycetla jsem a docela to ucinkovalo,kdyz s miminkem manipulujes,prabalujes a tak,abys na nem stale mela polozenou ruku,kdyz se treba pro neco ohybas nebo neco,aby nezmizel ten dotykovej kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
27.5.10 21:08

Já kvuli tomu musela pořád na spaní zavinovat. Něčeho se lehnul, rozpřáhl ručičky, toho se znova lekl a pořád se budil. Nakonec si ale tak zvykl na zavinování, že jinak neusnul a zůstalo mu to do 7 měsíců.

• Citovat
  • Upravit
22043
27.5.10 22:10

Neboj, křeč vypadá naprosto jinak. Jak píšou holky, tohle je normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.20 09:19

Křeč miminka

Ahojte holky, nemá některá z Vás zkušenosti? Mám 14 ti denní mimčo - chlapečka, a teď se u něho objevila taková divná věc: když ho třeba probudím na kojení a vezmu ho z postýlky, nebo když ho vezmu a položím ho na rovný přebalovací stůl, tak najednou natáhne ruce a nohy ve svalové křeči, a oči mu těkají sem a tam, každé jinak…Zatím to trvá cca3 - 5 vteřin. Může se jednat o ten samý problém, který popisuje Horry nebo to je něco jiného.?
Děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky