Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, mám tři týdenní holčičku a chtěla bych se Vás zeptat kdy bych ji asi tak mohla osříhat nehtíky má už je docela dlouhý a mám strach aby se nepoškrábala.Kdy vy jste vašim broučkům po narození poprvé ostříhaly nehty?Předem děkuji za odpověd.
5íká se až po 6ti nedělí..Dio té doby se jí budou ulamovat..Já je malému,taky ostříhala až po..je to prý lepší..A poškrábe se tak i tak..nehtíky jsou potvůrky.. ![]()
Pár dní po návratu z porodnice. Stříhala jsem je, když malej spinkal ![]()
Taky hned po návratu z porodky, předešli jsme tak poškrábání oblíčejíčku, což je fakt u tak malých miminek časté. A nehty se mu nelámou, má je pěkné!
Ahoj, mě poradila sestřička, že jí je mám stříhat třeba na přabalováku a mám jí natáhnout ručky za hlavičku, že tak sebou nemůže škubnout, že je to bezpečnější. Jinak já stříhám normálně podle potřeby a poprvé jsem stříhala pár dní po příchodu z porodnice, tedka to vychází, že asi tak každý 3-4 den.
když byla takhle malinká , tak jsem stříhala hned, aby nebyla pokšrábala a ve spaní, jen jsem tu ručička držela pevněji a v tomhle věku byly pro mě nejlepší ty kleštičky, ted už by mi to s nima moc nešlo, tak raději volím nůžky
stříhala jsem hned, co jsme přišli z porodnice. Ještě do nedávna jen když spal, až teď si troufnu, když je vzhůru, protože jsem zjistila, že docela i spolupracuje. Jinak u nás bylo pravidlem, že jak jsem mu ostříhala nehtíky, tak nejdéle do druhého dne se někde škrábnul. Připadám si jako pako, co nedokáže ostříhat nehtíky, ale vždycky někde asi zůstal ostrý růžek
Stříhám nejdéle po týdnu, na nohách méně, tam nerostou tak rychle.
jeeeeva, my kdybysme čekali až po šestinedělí tak nevím nevím jak by to dopadlo, už v porodnici měla pěkné drápky a byla věčně poškrábaná. Hned jak jsme přijeli z porodnice tak jsem stříhala, stříhám tak co druhý den a když je vzhůru, zatím se mi to daří ![]()
Stříhala jsem okamžitě po návratu z porodnice, jelikož obě moje děti vypadaly jako po bitvě s rozzuřeným kocourem…
Taky jsem stříhala po příchodu domů.Bála jsem se,že se poškrábe.Ale oni jsou tak slabounký nehtíky,takže to šlo krásně a skoro samo.
První nehtíky se mu olámaly samy a pak po asi třech týdnech. Teďka tak jednou týdně, protože mu rostou jako ďas
Naší malé se taky první nehtíky ulámaly. Pak jsem začala stříhat, ale teď fakt nedokážu říct, kdy to bylo. Prostě až se ulámaly ty první. Učebnicově ![]()
Přesně tak..Jako asi po 6ti týdnech ne,ale jak se ulámou ty první..někdy to trvá i dýl,ale určitě bych počkala..