Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj tak mi mame taky3tydenniho chlapecka a nechtiky jsem strihali klestikami malymi asi po 3dnech po navaratu s porodnice,a slo to dobře.Ted mu je střiham klestikama pořad ale jednou tydne.jde to dobře a taky jsme se vyhli poškrabanemu oblicejicku.Pekny den ahooj
Nám říkali v porodnici za 10-14 dní, dřív se to nemá, zezačátku jsem jí přetahovala halenku přes ručky nebo je měla v zavinovačce, aby se nepoškrábala a za 10 dní jsem jí je ostříhala zaoblenýma nůžkama, jsou jak pírka jde to lehce.
Radeček měl pěkný drápky už když se narodil, tak jsem si nechala donést nůžky už do porodnice. Sice to nedoporučují, ale škrábal se, takže jsem mu je zakrátila ihned. Teď stříháme 1× za 5-7 dní.
taky jsem stříhala pár dní po návratu z porodnice. Když jsem to nechala na ulámání, tak se jí strašně zatrhávaly, takže jsem zbytek ostříhala…
ahoj, mě ostříhaly nehty Lucinky už sestřičky v porodnici. Malé jsou 4 měsíce a nehty jí stříhám při kojení, to je nejklidnější
Oživuji diskuzi. Malá se narodila v zimě. 14 dní jsme čekali na první stříhání. Do té doby ty rukavičky. Nyní jsou jí 2 měsíce a rukavičky musíme stále
Když nedáváme, tak se poškrábe i do krve. Nehtíky má opravdu ostré a silné. Stříhám kleštičkama a nenechávám růžky. Pro jistotu ještě piluji, ale stejně se poškrábe nebo si dloubne do oka.
Když je vzhůru a hraje si, tak jí je sundávám, ale musím hlídat ručičky. Nevím, jak to udělat, aby se nepoškrábala. Nemáte nějaký tip? Blíží se jaro, to už jí opravdu ty rukavičky nechci dávat. ![]()
Nejtiky jsem prvni mesice jenom zapilovavala papirovym pilnickem, podle me je to setrnejsi k nrhtikum a taky nehrozi, ze bych miminko nejak poranila… poradila mi to porodni asistentka..
Já jsem stříhala, když se jí začínaly třepit. Měla jsem strach aby si je třeba nezatrhla. Bohužel mi moc nespinkala, takže jsme stříhaly když byla vzhůru. Teď je to dost velká výhoda, protože mi necuká ručkou a nechá se krásně ostříhat ( je jí skoro osm měsíců )