spaní v jednom pokoji

46
6.2.07 08:37

spaní v jednom pokoji

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jak to řešíte se spaním obou dětí. Hanička zatím v noci spí hodně a krásně a protože v noci dodělávám práci, tak ji mám tak do jedný u sebe v přenosce z kočárku a při přendávání do postýlky když jdu spát se nevzbudí. Je úplně jiná než Vašek když byl takhle malej a já teď poslední dobou přemýšlím jak to se spaním řešit dál, protože Vašík dodneška řve tak 6× za večer v postýlce když se vzbudí dokud se někdo z nás neuloží ke spánku, to mu pak stačí že nás tam vidí nebo (jako teď když má rýmu) chce k nám do postele. Tak nevím jestli mám Vaška stěhovat do dětskýho pokoje, nebo jestl je mám dát spát oba a na chůvičku poslouchat kdo z nich spustí. A taky netuším jaký to bude až jí porostou zuby a tak.
Děkuju za radu.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17938
6.2.07 08:59

Ahojky,
musím napsat, protože mám taky Haničku :o))

Z popisu jsem nevyrozuměla, jak jsou děti staré. Naše jsou od sebe 14 měsíců, spolu sami v dětském pokoji spí cca od roku Haničky.

Když se Háňa narodila, bylo Jírovi rok a dva měsíce. Museli jsme se rozdělit a spát každý s jedním, protože oba potřebovali v noci asistenci a budili se navzájem. Když bylo Háně něco přes rok, prohodli jsme mojí a Jírovu postýlku a od té doby spí spolu v dětském pokojíčku. Ze začátku byla Háňa v dětské postýlce, Jíra rovnou ve velké. Už si ty začátky nepamatuju, ale bylo to nad očekávání v pohodě, večer jsme oba uložili, oni si chvilku „povídali“ a bylo ticho. Asi tak ve 2 letech jsme Háně zrušili dětskou postýlku, pak asi půl roku spali vedle sebe na „manželských“ postelích. Jenže pak začali dělat neplechu, kopali se a strkali, takže teď jsou podélně u zdi nohama u sebe. Funguje to bez problémů, jen v případě nemocí je to náročnější, jinak usínají dobře a obecně je klid.

Jiřina s Jírou (4 roky 5 měsíců) a Haničkou (3 roky 2,5 měsíce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
6.2.07 09:15

Já jsem trumbera, zapomněla jsem. Vaškovi je 1 rok a dva měsíce a Haničce budou dva měsíce teď o víkendu.
Ono je asi pořád dost času, ale já nad tím přemýšlím už delší dobu abych věděla co a jak.
Díky.
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
6.2.07 09:31

Jejda to je máš sotva rok po sobě!
Takže bude-li to jako u nás, máš ještě rok čas. A jak zvládáš v noci obsluhovat oba? My jsme se museli rozdělit, jinak to nešlo.
 Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
6.2.07 09:52

Jsou od sebe rok a čtyři dny :-)
Právě že v noci to jde, zatím - čekám kdy přijdou zuby atd., oni se navzájem nevzbudí, na začátku jsme spali rozděleně ale pak jsme zjistili že to jde i takhle, ale nesmí tam spát manžel, protože ten je tak tuhej když ví že jsem vedle, že Vaška neslyší a já ho líp obstarám když jsme tam jen tři. A Vašek zase když ví, že jsem sice v ložnici s ním ale přes tátu tak se častěji budí a křičí že chce mně, takhle je to víc v klidu.
Já jsem si říkala, že ale nemůžu nechat Haničku spát v přepravce z kočárku bůhvíjak dlouho, ale zase večer pracovat musím, tak jestli by nebylo udělat rovnou to, že je nechám spát spolu v ložnici a až si na sebe zvyknou a budou větší, tak je přesunout do dětskýho pokoje. Nebo jestli ji mám převážet i s postýlkou až půjdu spát nebo jak to vlastně dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
6.2.07 10:06

Evi, neznám vaše bytový dispozice, ale pokud je ta mažnost, aby spali sami v dětském pokoji, tak to určitě zkus! Nebo jestli se ti tam vejde ještě postel k nim, to by bylo ideální, že bys mohla být u nich, kdyby bylo potřeba, a jinak normálně u sebe … Když jsou děti na jednom místě, je to vždycky jednodušší.
A spí oba v malé postýlce, nebo už má Vašík velkou?

Teda ve spoustě věcí to máme stejně - obě děti na podzim, rok po sobě, navíc starší kluk, mladší Hanička, navíc náš Jíra je taky trošku Vašík - je pokřtěný Jiří Václav …

Tak napiš víc, pokecáme :o)))
Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
6.2.07 11:42

Ahoj,

nase holky spolu spi od tri mesicu te mladsi a je to neco uzasneho. Za cely pul rok se navzajem vzbudily jen parkrat. Do tech prvnich trech mesicu to neslo, protoze Zoe nespala celou noc. Manzel ji mel vzdy do ctyr rano na balone v jedne ruce a druhou hral hry na PC. Jakmile se tohle upravilo, tak putovala za sestrou do pokojicku a je to pro mne naprosto komfortni…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová