Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hele mi dcera usínala od porodnice sama… a spala ve své postýlce, do cca 3-4ráno, pak si ji brala k sobě… ale pokud by se vzbudila ve 23hodin a chtěla by si jít lehnout ke mě a vím, že by spala dobře až do rána v pohodě…tak bych si ji prostě vzala k sobě a spali bychom spolu do rána. Jen bych omezila to huštáni na rukách…raději bych si miminko vzala k sobě do postele, a tak uspala než kolébat na rukách… dítko bude větší a větší a záda máš jen jedny ![]()
Dítě se vyspí líp, ty se vyspíš líp - kde je problém?
syn byl u nás v posteli do roka a třičtvrtě, pak bez problémů přešel do své postele. Některé noci se k ránu vzbudí a přeleze k nám, ale nevadí mi to.
@Anonymní píše:
Ahojky…mám 6ti měsíčního chlapečka…Uz od narození je nespave mimco oproti ostatním a má problém s usinanim. Vlastně vůbec neusne sám. Musíme ho buď uvozit v kočárku, v košíku nebo uhoupat na ruce - nás problém, vimVečer v 8 ho nakrmím, uspim na ruce a spi do 23-24 hod, poté znovu nakojim, uspim, dam do postýlky a zde nastává problém… od té půlnoci je vzhůru každých 40 minut max hodinu
vydrzim to vždy max do 2-3 hod do rána a potom ho prendavam k nám do postele kde spi až do rána. Ano, přiznávám, ulehčuji to sobě, abych se trochu vyspala, protože vždy jen vytahnu prso a spime dal
takhle to teď praktikujeme poslední mesic každý den. Nicmene k memu dotazu…. Je tady někdo kdo to měl stejne? Myslite si, ze je malý už nauceny spát s námi a bude problém ho naučit na postýlku když do těch 2 tam spi,,v pohode’’? Dost lidi mi říká, ze jsme si na sebe tímto ušili bič. Ja tedy vždy před narozením sama říkala, ze své dítě nikdy na naši postel učit nebudu
![]()
ale to jsem měla představu jak miminka krasne sladce spinkaji nekolik hodin v kuse
![]()
…Je tedy pravda, ze mu rostou zuby, takže to tomu taky nepridava… jak jste to meli vy? Naučili jste pak děti v pohodě spát ve své postýlce celou noc nebo s tím byl velký problém?
Já ti to napíšu jednoduše. Postýlku mám na odkládání věcí, všechny holky spaly se mnou v posteli. Nemladší 2 roky postýlku nezná vůbec. Jinak od miminka spaly se mnou, krmení v polospánku
byli klidnější. Pro mě ten první rok s miminkem byl vždycky nejkrásnější i přes všechny prdíky, bolavá bříška, zoubky a jiné neduhy, připadalo mě že je miminka snáší lépe, když jsou s matkou v neustálém kontaktu.Sama si udělej co je pro tebe a mimčo nejpříjemnější a užívej si
@aanysek píše:
Dítě se vyspí líp, ty se vyspíš líp - kde je problém?syn byl u nás v posteli do roka a třičtvrtě, pak bez problémů přešel do své postele. Některé noci se k ránu vzbudí a přeleze k nám, ale nevadí mi to.
Mi dneska přišla o půl páté šestiletá si lehnout ke mě pod peřinu… přitulila se a spala.
Dítko skoro do roka spalo v postýlce, pak začalo mít noční můry, tak jsem je přestěhovala do postele. Po nástupu do školy se začalo postupně samo od sebe přesouvat do své postele. Teď v pubertě už by s námi rozhodně nespalo ![]()
Zázračné deti
. Nechce spát v posteli. Ani jako úplný novorozence. Neklid, kňourani, cestování, skákání, plazení…
Všechno kromě spaní. Zkoušela jsem to x krát. 5reba i vcera. Po půl hodině hopsání přendání do 3minut klid. Uspání
co to je? Uspání na roku… Nepřišla jsem na význam slova. Podle mě, je to jen čas kdy se čeká až zavre oči. ![]()
Dcera s námi spala v posteli cca do 2 let, pak se sama postupně chtěla přesunout do svojí postele.
Neboj, kdyz nebude chtit vasi postel opustit, tak holt az se ozeni poridite postel vetsi, at se tam vlezete i s jeho manzelkou ![]()
A ted vazne - prave kvuli spatnemu synovu spanku jsme ho zacali brat do nasi postele. A spi se nam lip. Tak bych se tim na Tvem miste nestresovala a dala prednost (aspon trochu) klidnemu spanku. ![]()
Syn také spal s námi ve velké posteli. Když měl 2 a půl, tak chodil jen k ránu k nám do postele. Skoro ve třech letech ho to přestalo bavit, a šel k sobě do pokojíčku.
Ahojda maminky, prosím o radu, jestli nějaká vůbec je😢jsem zoufalá, dnes v noci jsem bulela, už si nevím rady. Máme 18🌙 holčičku, má svou postýlku ( u nás v ložnici) a v ní krásně spala. Teď byla dlouho nemocná, a nic nepomohlo, krom nastěhování si ji k nám do postele. Bohužel teď nechce zpět do své, já jsem momentálně znovu tehu a společné spaní je fakt náročný. Krom toho, teď se nám vrátil do postele i partner (který spal na gauči, protože byl taky nemocný) a je to ještě horší. Chrape, funi a mě prostě vadí celkove (asi tehu hormony). Na gauc už zpět nechce jít. Navrhuje, že bude spát s malou v jiné místnosti, ale už nechápe, že se od ní nechci separovat. Nevím co dělat.. ![]()
@Mama87 píše:
Ahojda maminky, prosím o radu, jestli nějaká vůbec je😢jsem zoufalá, dnes v noci jsem bulela, už si nevím rady. Máme 18🌙 holčičku, má svou postýlku ( u nás v ložnici) a v ní krásně spala. Teď byla dlouho nemocná, a nic nepomohlo, krom nastěhování si ji k nám do postele. Bohužel teď nechce zpět do své, já jsem momentálně znovu tehu a společné spaní je fakt náročný. Krom toho, teď se nám vrátil do postele i partner (který spal na gauči, protože byl taky nemocný) a je to ještě horší. Chrape, funi a mě prostě vadí celkove (asi tehu hormony). Na gauc už zpět nechce jít. Navrhuje, že bude spát s malou v jiné místnosti, ale už nechápe, že se od ní nechci separovat. Nevím co dělat..
Nechce jit zpet na gauc
![]()