Miminko spí mikrospánkem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2426
29.9.22 07:34

Miminko spí mikrospánkem

Zdravím. Už nemůžu. Mám dceru 8tt od narození problémy se spánkem. Přes den spí jen takovým mikrospánkem.. Tzn hodinu a půl vzhůru a pak spí přesně 8minut…houpu skacu6na baloně bílý šum, prebalena, nakojená odříhla, zavimutá, nezavinutá, na boku na zadecg, s dudlem bez dudlu, v šátku, v kolibce ma posteli… Bez úspěchu spí 8min a méně a je vzhůru ani se jí ne pokouším položit z náručí… Jediné místo kde trochu spí je jedoucí kočár… Ale musím jet.. Jakmile se zadtavi5se okamžitě vzhůru, pozná i drncáni na místě… Den se smrsknul na neustálé uspavaní. A ani v tom kočárku to není kdoví jaké spaní. Dopoledne dá v kočáře 40min a odpoledne s přestávkami tak 2hod a to je spánek po 20 minutách… To že nespí přes den bych nějak přežila ake noci jsou šílené nespí ani v noci!!! Den vypadá takto. Vstane kolem 8 v 9 vyrážím ven s kočárkem tak spí cca těch 40min. Domů dorazím v 11 ven vyjedu zase jakmile se vzbudí starší cca ve 3..od 11 do té 3 si dá zase jednu petiminutovku… Odpoledne v kočáře spí Teda cca 2hod s prestavkami.. Dojedeme domů v 17 hod a začíná uspávaci maraton. koupani kojení nošení houpání…řev. Usne vždy na těch svých 8min… S hrůzou jí uspím ve 22 hod. To spí tak 30min a vzbudí se.. Uspím a opět vzhůru za 20min… Takto to je klidně celou noc.. Kdy dám prso usne a hned se vzbudí… Prso musí mít celou noc puse jinak nespí… Dudel jí nadavuje Plive jej. Navíc jak je furt na prsu rak pak dost blije mliko nechci aby jí bolelo břicho tak jí to prso nechci dávat pořád. Ale ina sebbou šije, heká krouti hlavou ze strany na stranu nespí. Jediné co. Jsem ještě nezkusila bylo jezdit v noci kolem baráku s kočárem… Hrůza jsem jak zombie. Navíc musím se starat ještě o dvouletou.. Domácnost v rozkladu nejím nespím nevím jak dlouho to vydržím. Mlika Mám dost pribira dostatečně. Na prdy se mi nezdá že by trpěla… Kde trochu líp spí je na mě nebo na břichu.. Přes den to nefunguje to si dá ty svoje minutovky ale v noci když se mi podaří jí uspat na mě tak spí třeba hodinu v kuse. Nejhorší je že jakmile se vzbudí dokaze být i 3hod vzhůru než se mi podaří jí uspat.. Takže buď spí po 10min nebo na mě usne na hodinu vzbudí se a pak tři hodiny je ready. Máte nějakou radu nebo útěchu že to přejde…? Jsem Úplně vyřízená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65
29.9.22 07:54

Mně v tomhle věku dcera spala téměř výhradně s prsem v puse. Když jí tak po hodině konečně vypadlo, tak jsem se nesměla skoro ani hnout, jinak byla hned vzhůru. Musela na mě být prostě nalepená. Vydržela takhle spát tak dvě hoďky v kuse, v noci 3. Postupně vzala na milost i jedoucí kočárek, kolem 4 měsíců uz ji sloni zaparkovat, ale vydržela spát jen 45 minut.
Hrozně moc se to zlepšilo hlavne tím, jak se ji začal redukoval počet denních spánků přes den a jak začala lézt a nedavno chodit. Běhá celý den po bytě a vyhraje si víceméně sama. Zase se nam ale v půl roce hrozně zhoršilo spaní v noci. To se budí co 45m - 1.5h. Občas vydrží spát 2h v kuse. Jednu dobu si k tomu davala 1.5h noční párty, kdy lomcovala zábranama kolem postele a skákala po mně. Ted zas kolikrát nemůže zabrat, i když je na ní vidět, že by chtěla spát. A pořád uspavám kojením.
Nevím, jestli jsem tě potěšila, ale toť moje dosavadní zkusenost. :nevim:

Edit: myslím, ze by ti mohlo pomoct se naučit kojit v šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
29.9.22 08:25

Já taky v tomhle věku kojila prakticky non stop, jak sem prso sebrala, byla malá hned vzhůru. Ono se to teda nelepší ani věkem, má 8 měsíců a přes den taky nespí, max pár minut, když ji nacpu do nosítka (jenže už se pronese a mám blbá záda, takže to mi taky moc nepomůže) nebo venku v tom kočárku, ale musí se jezdit no :roll: ale věkem už aspoň spí líp v noci, že když ji mám u sebe, tak vydrží 2-3 hoďky v kuse, než chce další kojení. U synů mám vyzkoušeno, že začli spát dobře až, když sem odstavila, ale to bylo někdy v 10 měsících, to ti zas neradim odstavit dvouměsíční mimco no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
29.9.22 08:30

U nespavce se mi osvědčilo přes den hozená přes rameno jako pytel, to vždycky chvíli pospala, v noci já na zádech v pololehu, ona na pořád na mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11788
29.9.22 08:30

Řadu moc nemám, snad jen vydržet ono by se to mělo zlepšit..mě taky přes den po konci šestinedělí nespala..jen v jedoucím kočáře ale aspoň spala v noci…neteři mimčo spalo asi tak jak píšeš ty…takže sme taky celé odpoledne jezdily… Mě hodně pomohlo houpatko, že v něm sice nespala ale aspoň jí to zabavilo a já sem si mohla něco udelat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
29.9.22 09:05

Zkusit jiný tvar dudlíku, najít si vypomoc, někoho, kdo by vzal děcka ven, aby sis mohla pospat, o víkendu se prostřídat s chlapem, ať ti ji nosi jen na kojení, poradit se s dětskou doktorkou… no, je to teda masakr, drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14687
29.9.22 10:00

U prvni dcery to bylo podobne. Pres den spala bud s prsem v puse, nebo v jedoucim kocare. Ale to jsem ji musela 2 hodiny vozit, nez se urvala ke spanku. Pak spala treba 2 hodiny, ale nesmela jsem si ani zavazat tkanicku. Cekani u prechodu, nez nas pusti auta taky probihalo tak, ze jsem musela porad chodit. Taky poznala houpani na miste.

Nositko nesnasela, dudlikem se davila - zkusili jsme ruzne tvary, materialy i velikosti. Davila se i dudlikem pro nedonosence 1600 g.

Ona teda mela velke problemy s briskem, provriskala 16 hodin denne.

Vecer jsem zacinala kojit s cilem uspat okolo 20. hodiny. Usnula vzdy az mezi 2. a 4. ranni. Pak vzdycky spala max. 30 minut v kuse a bylo treba dalsi kojeni. Vstavala mezi 6. a 7. hodinou.

Okolo 1 roku se to zlepsilo - spala v noci treba 1,5 hodiny v kuse, ale vetsinou musela s prsem v puse. Usinala okolo pulnoci, spala do 7, mezitim cca 6 - 7 kojeni. Od cca 18 mesicu nespala pres den. Ve 20 mesicich jsem ji odstavila, ale porad se v noci budila cca 6×. Ale to pak stacilo potulit a spala dal.

Celou noc v kuse zacala spat cca tyden po narozeni druhe dcery, ktera se narodila presne v jejich 2 letech.

Za me - v noci spat s ni, klidne at lezi na tobe, at ma celou noc prso v puse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
29.9.22 10:20

U nás to bylo to samé v bleděmodrém.
Od narození, do čtvrt roku spánek 5-15 min a 50-80 minut bdění, tzn. většinou tedy pláče.
Dělala jsem všechno co se dá vymyslet, nebo najít na internetu a nepomohlo NIC.
Koncem 3. měsíce se to začalo lepšit, ale stále to nebyl žádný šlágr.
Máš dítě co mizerně spí, tak to prostě je..Jednou se to zlepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velo
29.9.22 10:24

Nevim, ale přijde mi to normální. Já jsem taky v tomhle věku s malou pres den s kočárem nachodila kolem 20 km, aby se vyspala. Jinak se uspat nedala :nevim: Tak to s těma dětma prostě je a musíš to vydržet.

• Citovat
  • Upravit
1565
29.9.22 12:14

Ahoj, přijde mi nepatricne radit Ti, když máš druhé dítě, ale mému je taky právě osm týdnů, tak Ti zkusím poradit z mé perspektivy. Píšeš, že malá spí ráda na břiše, tak toho využij. Máš-li postýlku s monitorem, tak sláva. Já, když vidím, že to na něj jde, to spaní, zívá, usíná, je najedený, přebalený, dám ho do postýlky na břicho. Má to na břiše tak moc rád, že to často vyjde a rovnou usne, třeba se párkrát porozhlédne, odrazí nohama a zabere. Nebo se obklopit polštářema, dát si ji na břicho v polosedu a zdřímnete si pár desítek minut obě. Nebo, aby ses nebála, že Ti sjede, tak v šátku. Já kdybych byla tak zoufalá, jako Ty, tak uspávám v šátku a pak ho sundám do postýlky. Opravdu unavené dítě nic nevzbudí.

Co mě zaujalo v Tvém příspěvku: že jdeš s malou v kočáře ve tři na dvě hodinky, které prospí, a pak = v pět hodin začneš svůj uspávací maraton. To mi nejde do hlavy, vždyť to dítě je v pět úplně vyspalé v kočárku, tak jaké uspávání? Od pěti máš právě čas si miminko užívat v bdělém stavu a třeba po třech hodinách začne jevit známky nové únavy (teda tak to máme my).
Jinak obdivuji snahu o pevný režim a každodenní koupání, to fakt nedávám. Manžel se vrací jak kdy, takže koupeme hodně občas a až když se k tomu dostaneme, třeba i v devět večer. Ale spí moc hezky. Akorát nikdy nespí na zádech, takže mám problém, kdy mu stříhat nehty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
29.9.22 12:21

@Výbojka ten uspávací maraton jsem myslela tím že než dám starší večeři nakojím okoupu tak je třeba 7 večer a byl by čas jít do hajan…a ona usne až třeba v 10 večer..ale už zoufalá jsem jí teď nakojila dala na břicho ona si odříhla a sláva 3* sláva spí už 25min!! bože to neznám za celých 8tt že by spala sama přes den tolik… 8o 8o Dr mi řekla že jí v žádném případě nemám dávat spát na břicho tak jsem se to snažila dodržet..no bohužel mám monitor tak snad to bude ok a třeba se konečně v noci vyspím..hrůza… 8o večerní koupání koupu každý večer starší protože je z hřiště vždycky jako pašík tak to vezmu jedním vrzem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
29.9.22 12:27

@Ufinka87

Mrkni na instagramove profily
*babiesandsleep
*spinkajbabo
*spanekmiminek

Tvuj problem nevyresi ale hodne mi to pomohlo pochopit spanek miminka a jeho potreby.

U nas to bylo stejne, pomohlo to prestat resit a byt proste s nim/pro nej, kojit kdykoliv to slo a taky jsem se naucila kojit v satku/nositku - to je velka pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
29.9.22 14:01

Jojo, letošní várka miminek je poněkud neklidná… druhý syn, 8 týdnu je oproti prvnímu synovi taky nespavec… od 2 do 4 odpoledne příšerné koliky, čekám teď 3 značku mléka, protože ho prdy drasaji celkově pořád, heká, kroutí hlavou, přes den spi výrazně méně, pokud ale vyloženě neplače, tak je v kočárku, náruč ho fakt neuklidňuje, v noci tedy spi s mlékem co 3 hodiny.
Doporučím určitě zkusit fyzio nebo rovnou osteodynamiku, jestli nemá někde něco blokleho, i různé alergie se takhle můžou projevit.
Ono totiž i dítě se sníženou potřebou spánku spát potřebuje, je to dost podstatné pro správný vývoj, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
29.9.22 14:21

Mam druhe, ted ma dva a pul mesice. V noci spi dobre, ale pres den je to stejne jak u Vas. Zachranuje nas hojdavak, bud se v tom houpe a nerve nebo v tom pospava a nemusim nosit na rukou. V kocarku spi tak pul hodinky, v nosicce vydrzi s pauzou na kojeni i 3h venku. Doma v tom rve. V satku rve. Meli jsme na zacatku uplne silene noci a byl to hlad. Myslela jsem si ze mam mlika dost, ze zacatku i pribiral normalne, ale mel hlad. Pak pribiral malo tak zacal dostavat prikrmy a spani v noci se dost zlepsilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
29.9.22 14:25

@Janča6 Tyjo to jste meli drsny teda. Kdybych mela prvni dite takove, tak do druhyho nejdu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí