Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Grety píše:
@Janča6 Tyjo to jste meli drsny teda. Kdybych mela prvni dite takove, tak do druhyho nejdu
A to jsem nepopisovala ty kazdodenne prochozene hodiny po byte, nez mala usnula
A pak stejne byla neodlozitelna.
Jo, desila jsem se toho, ze by druhe dite mohlo byt stejne. Ja jsem tu prvni dceru docela zvladala, ale bylo to tim, ze jsem k ni nemela zadne jine dite. Nastesti druha byla taky narocna, ale na prvni nemela.
No a my do druheho ditete sli co nejdriv, protoze prvni se nam nedarilo pres 5 let. Vlastne az ctvrta je docela pohodove dite, i kdyz jeji akrobaticke kousky v 18 mesicich stoji za to ![]()
Zpetne nechapu, jak jsem tu prvni mohla zvladat
Navic absolutne bez hlidani, manzel jezdil domu casto okolo 23., babicka ji poprve hlidala v jejich necelych 6 letech.
A pro zakladatelku - ver, ze jednou se to zlepsi ![]()
Jinak ja pred dvema tydny zakladala tuhle diskuzi:
https://www.emimino.cz/…espi-475477/?…
pak jsme si pujcili ten hojdavak a je to zazrak. Proste sedim, ctu si, jim a u toho houpam. Bud je vzhuru nebo spi, ale je v pohode. Ne teda celej den, ale proste lepsi houpat nez chodit po byte a nosit
@Ufinka87 píše:
Zdravím. Už nemůžu. Mám dceru 8tt od narození problémy se spánkem. Přes den spí jen takovým mikrospánkem.. Tzn hodinu a půl vzhůru a pak spí přesně 8minut…houpu skacu6na baloně bílý šum, prebalena, nakojená odříhla, zavimutá, nezavinutá, na boku na zadecg, s dudlem bez dudlu, v šátku, v kolibce ma posteli… Bez úspěchu spí 8min a méně a je vzhůru ani se jí ne pokouším položit z náručí… Jediné místo kde trochu spí je jedoucí kočár… Ale musím jet.. Jakmile se zadtavi5se okamžitě vzhůru, pozná i drncáni na místě… Den se smrsknul na neustálé uspavaní. A ani v tom kočárku to není kdoví jaké spaní. Dopoledne dá v kočáře 40min a odpoledne s přestávkami tak 2hod a to je spánek po 20 minutách… To že nespí přes den bych nějak přežila ake noci jsou šílené nespí ani v noci!!! Den vypadá takto. Vstane kolem 8 v 9 vyrážím ven s kočárkem tak spí cca těch 40min. Domů dorazím v 11 ven vyjedu zase jakmile se vzbudí starší cca ve 3..od 11 do té 3 si dá zase jednu petiminutovku… Odpoledne v kočáře spí Teda cca 2hod s prestavkami.. Dojedeme domů v 17 hod a začíná uspávaci maraton. koupani kojení nošení houpání…řev. Usne vždy na těch svých 8min… S hrůzou jí uspím ve 22 hod. To spí tak 30min a vzbudí se.. Uspím a opět vzhůru za 20min… Takto to je klidně celou noc.. Kdy dám prso usne a hned se vzbudí… Prso musí mít celou noc puse jinak nespí… Dudel jí nadavuje Plive jej. Navíc jak je furt na prsu rak pak dost blije mliko nechci aby jí bolelo břicho tak jí to prso nechci dávat pořád. Ale ina sebbou šije, heká krouti hlavou ze strany na stranu nespí. Jediné co. Jsem ještě nezkusila bylo jezdit v noci kolem baráku s kočárem… Hrůza jsem jak zombie. Navíc musím se starat ještě o dvouletou.. Domácnost v rozkladu nejím nespím nevím jak dlouho to vydržím. Mlika Mám dost pribira dostatečně. Na prdy se mi nezdá že by trpěla… Kde trochu líp spí je na mě nebo na břichu.. Přes den to nefunguje to si dá ty svoje minutovky ale v noci když se mi podaří jí uspat na mě tak spí třeba hodinu v kuse. Nejhorší je že jakmile se vzbudí dokaze být i 3hod vzhůru než se mi podaří jí uspat.. Takže buď spí po 10min nebo na mě usne na hodinu vzbudí se a pak tři hodiny je ready. Máte nějakou radu nebo útěchu že to přejde…? Jsem Úplně vyřízená…
Hodinu a půl vzhůru, není to v tomhle věku moc? Není pretazena? Co během bdělého okna děláte? Jinak miminko spí lépe venku, třeba i na balkoně, pokud vyloženě nemusí jezdit a stačí pohoupat.
@Janča6 Jsi stesticko pokousela 4×
ja mam dve, to druhe mi dava sadu a do tretiho teda uz nejdu ![]()
AapNo, já mám ty nespavce doma dva. Je devět a nespí ani školkáč, ani mimino. Školkáčovi dávám tak minimálně ještě půl hodiny, miminu nevím. Přes den spala malá dvakrát po 40 minutách. Spí si jak chce. Teď má zánět spojivek a nemohli jsme teda ani jeden ven, ale ono to není lepší ani tak, mladší tam nespí a starší se tam neutaha. Holt karma.