Spánkový trénink - nespavé miminko

233
15.12.21 08:19

Spánkový trénink - nespavé miminko

Zdravím, mám doma téměř čtyřtýdenní miminko, které už od narození špatně spí - neexistuje, abych ji položila do postýlky a usnula. Bohužel uspáváme na balónu, v kočárku, jízda autem taky bez problémů. Ale denní režim je pro mě dlouhodobě neudržitelný - v postýlce odmítá spát, takže jdeme buď ven nebo je u mě v šátku. V noci po každém krmení musíme huštat. Velmi často se budí a její spánek mi přijde velmi neklidný. V kočárku dokáže spát i hodiny, v autě také… Včera jsme pořídili hojdavak, ale první test byl zatím bez úspěchu, budeme zkoušet dál.
Prosím o radu ty z vás, kteří jste začali nastavovat spánkový režim popřípadě začali s tréninkem samostatného usínání už například v osmi týdnech věku miminka. Prosím zdržte se komentářů vy, kteří byste poradili nosit a houpat celé dny a noci. Chci odbourat balón, apod. a to co nejdříve

Moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4090
15.12.21 08:28

Doporučuji exkurzi do nejbližšího kojeneckého ústavu, tam miminka nikdo nehoupe a jak to funguje :cert: nepsaly jsme ti náhodou včera, že ji máš po nakojeni prostě nechat spát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
15.12.21 08:29

Máš úplně normální miminko 🤦🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
15.12.21 08:30

Ani jedno moje dítě nespalo tak, abych ho někam položila a usnulo :nevim: hlavně takhle malinké ještě potřebuje ten režim trošku jinak. Ono se to časem upraví. Asi nekojíš, viď? Já uspávala děti kojením a pak je prostě nechala spát kde byly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
15.12.21 08:30

Nebolí ji břicho z prdů? Zavinovačky nebo peřinku jsi zkoušela?
Jinak já myslím, že je nějaký trénink k ničemu, že dítě si stejně udělá, co chce. I kdybys ho to naučila, pak dostane rýmu nebo polezou zuby a zase bude chtít kontakt. Moje druhá dcera od toho měsíce usinala sama. Teď je jí 5 měsíců a chce nosit, houpat a tulit :nevim: nevim, kde se stala chyba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
15.12.21 08:33

@pikola kojím, ale malá u kojení už asi týden neusíná, vždy se vzbudí u grgání nebo po odložení vedle mě či do postýlky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
15.12.21 08:36
@saniska píše:
@pikola kojím, ale malá u kojení už asi týden neusíná, vždy se vzbudí u grgání nebo po odložení vedle mě či do postýlky

Já ležela v posteli a kojila v leže a pak je tam prostě nechala ležet. Žádný krkání a nebyl problém. Neblil ani jeden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35787
15.12.21 08:42

Když usne u kojeni tak nedavej krkat. Jinak máš úplně normální miminko. Spánek se ji sám změní ještě několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
15.12.21 08:46
@pikola píše:
Já ležela v posteli a kojila v leže a pak je tam prostě nechala ležet. Žádný krkání a nebyl problém. Neblil ani jeden

Hele některý děti u kojení neusinaji. První mi usla vždy, parádně to fungovalo. Druhá se kojením neuspí nikdy, což je škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
15.12.21 08:55

Hele mně druhá dcera spala od narození takňák furt, v noci klidně sedm hodin v kuse. Od dvou měsíců usíná každej týden jinak, někdy u kojení, někdy u houpání, někdy náhodou sama, někdy vezme na milost dudlík… Změní se to během prvního roku ještě mockrát, buď v klidu a jeď podle mimina. Jakýkoliv tréninky jsou celkem k ničemu, buď to dítě zlomíš nebo odolá a bude si stejně dělat co chce. Starší spala od asi tří měsíců ukázkově - položim, usnula, spala do pěti do rána, nakojila se a spala do sedmi. A i tak se to během zubů, nachlazení, očkování a přirozenýho vývoje různě kazilo a měnilo, stabilně spí tak od roka (a teď v pěti letech spí s náma, protože má zlý sny).
EDIT: jediný co má smysl, je večerní režim a rituály.

Příspěvek upraven 15.12.21 v 08:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
15.12.21 08:56

Koukni se na instagram na profil Babiesandsleep, zjistíš, že to je normální. 👍 Mně syn usíná u kojení a budí se co hodinu a půl. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
15.12.21 09:01
@saniska píše:

Počkej, tak neusne, nebo usne, ale vzbudí se, když s ní začneš manipulovat? Pokud usne, tak ji nechej tak, nedávala jsem povětšinou odříhnout ani jedno ze tří dětí a nevadilo jim to. Případně prostě zůstat ležet u ní, některá miminka to tak vyžadují a lepší než nějaký trénink je vyjít jim vstříct a ty potřeby jim naplnit. Dlouhodobě nevyspalé mimino je peklo a dostáváš se akorát do spirály, protože čím je unavenější, tím se jí ten spánek víc nedaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
15.12.21 09:15

@Michelle_M většinou se zdá že spí, ale každý můj pohyb ji poté probudí, ať už přesun vedle mě aby spala u mě nebo přesun do postýlky. Odgrgávat musím, trpí na blinkání. Takže ano, u kojení usne ale každá další manipulace ji ihned vzbudí, nemohla bych se hnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4090
15.12.21 09:35
@saniska píše:
@Michelle_M většinou se zdá že spí, ale každý můj pohyb ji poté probudí, ať už přesun vedle mě aby spala u mě nebo přesun do postýlky. Odgrgávat musím, trpí na blinkání. Takže ano, u kojení usne ale každá další manipulace ji ihned vzbudí, nemohla bych se hnout.

To je jak do dubu, vždyť jsme se už včera všechny shodly. Ne, nemusíš ji nechat odkrkávat. Ne, nemusíš s ní manipulovat. Prostě ji nech spát. Koj ji vleže vedle tebe, pak ji tam nech. Nebo v pololehu a nech si ji spát na hrudi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
15.12.21 09:48

@saniska pokud nutně potřebuješ s ní hýbat, tak počkej, až opravdu odpadne.To může trvat, klidně deset dvacet minut. Až je úplně gumová a kmitají víčka, tak spí pořádně.
Hlavně jí nenechávej vyřvst někde samotnou. Usínat jí tím nenaučíš :nevim:
Odříhávání spícího dítěte je nesmysl. Blinkat ti může i přesto a zbytečně ji budíš.
S dětmi to je někdy náročný, ale v základních potřebách je mnohem snazší vyhovět, než přeučovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí