Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, máte někdo zkušenost?
Mému chlapečkovi budou na Vánoce 3 měsíce a už cca 2 týdny u něj pozoruji poceni chodidel a dlani.
Nemyslím si, že bych ho nějak nadměrné oblékala spinká v overalku a přes den bodycko s dlouhým rukávem a teplacky
Nepíšeš kolik máte doma stupňů.. My máme +/- 22 a malej je jen v bodycku s krátkým rukávem, s dlouhým by byl spocenej… Pokud ho kontrolujes treba při/po jídle, tak je normální, že je víc spocenej.
Treba mas otuzilce jak ja. Ja mela minimimi, v porponici ho hodne balili a rikali mi, ze i doma to tak mam delat. No jo, doma teplo, mimco zabalene a zpocene. Postupne jsme ubirali vrstvy a nakonec stacilo bodycko a dupacky plus vyhrata mistnost. A to byly venku mrazy. Celkove vidim, ze ostatni deti jsou zabalene v kombineze, dece, fusaku a nase mimco ne.
Ma jen kombinezu, je zpocene jak kun a to ani nechodi.
Mimochodem opravdu jej nenechavam umrznout, vzdycky je zahrate a jako dalsi fakt nebyva nachlazene. Proste nase mimco nema rado moc teplo. I kdyz teplou vanu zboznuje, ale tim to konci ![]()
Teď vůbec nechci strašit, ale u nás si toho všimla neuroložka, že prý to s něčím souvisí - řešili jsme zvýšenou dráždivost, tak asi s ní. Já jsem moc nepochopila, o co přesně šlo, jen že by pocení dlaní a chodidel u kojenců být nemělo. Každopádně jsme na to dostali homeopatika a na půlroční prohlídce se doktorka radovala, že se dlaně ani chodidla už tolik nepotí.
Jestli to není horkem a nepřejde to, asi bych se zmínila pediatričce, co ona na to.