Špatná léčba

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.5.17 09:01

Špatná léčba

Holkyyy, já už nevím :(
Holka před 3mi týdny zánět slepáku, operace laparoskopicky.
Teď má zánět močáku, od pátku.
Než se ale rozjeli další příznaky že je to zánět močáku, jeli jsme k dr až v pondělí.
Antibiotika 2× denně po 12ti hodinách…ALE do 12ti let je vůbec nebrat, a dcera má teprve měsíc 13… No a zadruhé v dávkování pro dopělé a starší 12ti let je při zánětu moč. cest 1 x za 24 hodin… 8o
A pak je tu ještě věc, že dnes při močení, krev :(
K dr. pojedeme nejspíše dneska po obědě…
Díky za rady a názory. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5696
31.5.17 09:08

Asi bych to tak neřešila, jinak antibiotika zabírají tak za 48 hodin, ať hodně pije. Co se dávkování týče, věřila bych lékaři, v letáků je doporučené dávkování. On to asi nadávkoval podle síly infekce. Neboj se toho, mně oční lékař dal synovi v 5 měsících antibiotika, která se mohla dávat až od 6 let a nic se nestalo. Ony se farmafirmy tímto tak trošku brání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
31.5.17 09:15

Tak 4 dny je dost, aby to zabralo, obvykle stačí tak 12hod aby se ulevilo od nejhorších bolesti. Lékaři bych ale asi první zavolala, dle mých zkušeností řekne, že to má dobrat a pak až testy, abyste nejeli zbytečně.

Za mě doporučuji Rowatinex, ideálně kapky. Jsou vhodné i pro děti. Když si nasadím nejvyšší dávku dokážu tím zánět během 4 hodin rozléčit (spolu s 2-3l vody/čaje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
31.5.17 09:17
@Bohulinka píše:
Tak 4 dny je dost, aby to zabralo, obvykle stačí tak 12hod aby se ulevilo od nejhorších bolesti. Lékaři bych ale asi první zavolala, dle mých zkušeností řekne, že to má dobrat a pak až testy, abyste nejeli zbytečně.Za mě doporučuji Rowatinex, ideálně kapky. Jsou vhodné i pro děti. Když si nasadím nejvyšší dávku dokážu tím zánět během 4 hodin rozléčit (spolu s 2-3l vody/čaje).

Aha, teď koukám, že od pátku, ale antibiotika má od pondělí, jestli jsem to pochopila, což ještě nemusí být průkazné, možná bych počkala do zítra, určitě bych nasadila brusinky, lichořeřišnici a hodně, hodně pít, to mi obvykle zabralo do půl dne. Jenže tady se už asi jedná o rozjetý zánět. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
31.5.17 09:21

Tak podle toho, že se nesmí do 12 let to tipují na Doxybene (nebo něco se stejnou účinnou látkou). Na zánět mocaku mi to přijde zvláštní první volba, leda by byl důvod předpokládat, že se jedná o chlamydiovou infekci nebo kapavku, pak i dávkování odpovídá. Druha možnost a je, že má dcera nějaké alergie na atb. Krev muze být k zánětu mocaku, je to celkem normální. Ale volbu atb bych s dr. probrala. Jinak tetracyklinová atb se nesmí do 8 let, do 12 let se nedoporučují kvůli nežádoucím účinkům jako zabarvení zubů a poruchy růstu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
31.5.17 09:28

@zoy To je pravda, mým holkám jako lék první volby lékařka vždy dala Biseptol a zabral tak do těch 48 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
31.5.17 09:30
@Bohulinka píše:
Tak 4 dny je dost, aby to zabralo, obvykle stačí tak 12hod aby se ulevilo od nejhorších bolesti. Lékaři bych ale asi první zavolala, dle mých zkušeností řekne, že to má dobrat a pak až testy, abyste nejeli zbytečně.Za mě doporučuji Rowatinex, ideálně kapky. Jsou vhodné i pro děti. Když si nasadím nejvyšší dávku dokážu tím zánět během 4 hodin rozléčit (spolu s 2-3l vody/čaje).

Jo špatně jsem pochopila od pondělí tedy 3tí den. Ale i tak většinou se během pár hodin uleví. Dr. 100%ně zavolat, myslím že nic jiného zatím nepředepíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.17 09:30

Jsou to antibiotika Cefzil..
Ale ta krev při čůrání se mi moc nezdá…Bolí ji i bedra, břicho (podrbříšek)..
Napadlo mě, jestli nemá chycené i ledviny :( Což by bylo zléé :?

• Citovat
  • Upravit
zoy
1495
31.5.17 10:01

Tak cefzil má studie pro děti od 6 měsíců, takže spíš půjde o dávkování (od 12 let se bere jako dospely, záleží tedy i na hmotnosti). Na mocak bych asi dala 250mg po 12 hod, i když se uvádí jako možné i 500mg po 24 hodinách. A ani 500mg po 12 hodinách ji neublíží, to se používá např. na zápal plic.
Krev v moči nic o postižení ledvin neříká, pro zánět ledvin svědčí horečka přes 38, crp nad 25 a leukocytóza. Krev v moči je u zánětu mocaku častá, dokonce to může být první příznak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
31.5.17 10:03

A má dcera horečku? Dělala dr. Mně se zdá léčba v pořádku, dceři je 13,Cefzil se u nás dětem dává a vždy po 12 hodinách, jednou dennně jsem ještě nezažila. Krev při močení je jeden z typických příznaků zánětu močáku,. Kdyby byly chycené ledviny, měla by horečku, celkově by jí nebylo dobře a hlavně by lezlo CRP, to bývá u pyelonefritid hodně vysoké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
31.5.17 10:05

Jinak já jsem měla zánět ledvin po porodu a teda bedra mě bolely fest a teploty jsem měla vysoký i zimnice. Tak blbě mi předtím dlouho nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.17 10:08

Měla 38 v pondělí, úterý…Teď po ránu nemívá, ale je hodně červená k večeru..

• Citovat
  • Upravit
zoy
1495
31.5.17 10:12

Tomu nerozumím, pondělí a úterý bylo včera a předevčírem. Dnes večer ještě nebyl. Pokud teď teplotu nemá, tak atb nejspíš zabírají, je to třetí den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
31.5.17 11:06

Já tomu také nerozumím, z čeho usuzuješ, že ta léčba je špatně. První tabletu vzala zřejmě tedy v pondělí odpoledne, takže to není ještě ani 48 hodin, evidentně to zabírá, když jí je líp a je bez teploty. Já nevim, lidi fakt očekávají zázraky už po jedné tabletě atb, já nevidim důvod jít znovu k dr.,to bych šla pouze při zhoršení stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.17 11:42

Ano, bývá červená a má teploty…Teď má zvýšenou..
Podle ní ji to stále páli, bolí, teď krev v moči, nic se nezlepšilo a je to přes 40 hodin, takže pojedeme k dr…Díky holky ;)
PS: nikde jsem nepsala, že je jí líp…Je jí prý hůře, že jí bolí hodně :( břicho a bedra..
Takže pojedeme 100%.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí