Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky
Prominte ale jsem zoufalá,tento rok v únoru jsem v 11 tt potratila mě i manžela to hodně vzalo a tak jak nám páni doktoři dovolili pokoušeli jsme se o další a povedlo jse 22.7.2010 jsem zjistila že čekáme miminko ze začátku časté a pravidelné kontroly a braní hornonů na udržení těhotensví,pak časté krvácení a ježdění furt po doktorech a na pohotovosti, zjistilo se že placenta překrývá hrdlo, nakonec jsem skončila na rizikovém těhotenství u naší nejoblíbenější paní doktorky a těd při poslední něčekané návštěvě kvůli pravidelným bolestem po 10 minutách nám zjistily (intrtarenální hydronefróza ledviny s dilatací kalichů) laitsky řečeno neprůchodnost ledviny.Pan doktor rekl klid na lůžku žádné velké chození ani sezení a při ¨velkých bolestech nebo horečce dorazit a zavedou mi kanilu aby ji odvodnily.Jenže jsem ve 24+4tt a mám strach o to malého chlapečka kterého nosím pod srdcem a tak krásně štouchá.PORADTE MI NĚKTERÁ MOC VÁS PROSÍM NECHTĚLA BYCH ABY JSE MÁM ZASE STALO TO CO SKORO PŘED ROKEM ![]()
Snad jsi to některá přečte která má s tímhle skušenost nikomu bych tuhle dolest jak na zádech tak v srdci nepřála.Jsem ráda že jsem se s toho mohla aspon vypsat Díky těmto stránkám je to možné ![]()
Abi2 klíííd,
já jsem nemohla otěhotnět, pak jsme s manželem navštěvovali kliniku Gest, kde nám pomocí IUI pomohli k otěhotnění. Čekala jsem jako ty, kluka a stále byla po nemocnicích. Nejdříve jsem ve 12. týdnu krvácela, a pak mi tvrdlo břicho a najednou mě začalo bolet na pravé straně. Všichni mě strašili že je to slepé střevo ale nakonec z toho bylo to, že mi malý (30tt) přilehl močovou cestu a mě se držela moč v těle a nemohla odtékat. Takže mě rychle odváželi na Bulovku na urologii. Já vyjukaná, uplakaná. Tam mě hodný pan doktor uklidnil, že se mi tam pokusí nacpat nějakou skleněnou trubičku aby moč mohla odcházet. No nakonec se to nepovedlo a museli mi napíchnout ledvinu a udělat nefrostomii. Bolest ustoupila ale „pytlík“ z ledviny jsem měla až do porodu.
Takže se prosím neboj, já jsem se hrozně bála, stresovla a měla jsem z toho uplakaného chlapečka. Teď je mu už 5,5 roku a je to moje láska největší. Druhé mimi neplánuji z mnoha důvodů ale jedním z nich je i to, že mi pad doktor z urologie řekl, že se toto může ale nemusí opakovat. ![]()
Držím Ti moc palce
Právěže nechápu co a jak s těma hadičkama a drenážema?? můžeš mi to prosím více popsat??
díky ![]()
Mě práveže to nebolí při močení ale spíš záa v té urovni ledvin a mohla jsi s tím domů??
Nefrostomie - je zavedení hadičky - přes kůži do ledviny, ústí do pytlíku, kam odtéká moč.
Nebo se používá zavedení trubičky z ledviny do močovodu - tím se zajistí trvalý otvůrek kudy moč odchází z ledviny.
Neboj se, určitě je tu možné řešení a všechno zvládneš.
Hlavně odpočívej a řiď se radami lékařů.
Držím palce ![]()
NAVLI:Děla jse to v lokální aneztezii?? Jsem hrozný strašpitlík, byla jsem na operaci vajecníku a vzali mi ho celý a měla jsem dren bylo to hodně nepříjemné, maminka mě děsila cevkováním přes močovou trubici ale nechápala jsem jak se můžou dostat tím až té ledvině!Takže človek to má všechno s zboku??Nemůže to ovlivnit nějak malýho v bříšku??Musí s tím člověk ležet v nemocnici nebo ho pustí domů nedokážu si představit 4 měsíce v nemocnici!!Díky moc za rady
Dělali mi to v lokální anestezii, právě kvůli mimískovi. Samozřejmě že to bolelo, napíchnou ti orgán - ledvinu ale šlo jen o krátkou bolest, neboj porod je bolestivější. ![]()
Pokud nemáš jiné problémy, myslím, že s tím můžeš jít i domů. Já zůstala v nemocnici. Tvrdlo mi břicho.
A ten vývod máš zboku - z ledviny.
Neboj přežiješ to, já to taky přežila a to jsem nikdy žádnou operaci ani větší zákrok neměla. A hrozně se bojím bolesti ![]()
Díky za uklidnění mamka mě vyděsila cevkováním přes močový měchýř no uvidíme říkali mi při horečce třesavce nebo kolice nebo velké bolesti že mi to udělají ale zajímavé je to že mě to nebolí při močení jen strašně ty záda v urovni ledvin.Mám mít klid a pít jinak díky strašně jsi mě pomohla měla jsem strach s toho cevkování přes spodek!
Opravdu se toho neboj, cévkování přes spodek jsem zažila několikrát - měla jsem opak. záněty moč. cest a docházela na urologii. Jsem hroznej strašpytel
.
Není to nic příjemnýho, ale nebolí to. Prostě asi jak odběr krve. / teda podle mě /.
Naštěstí - napíchnutí nefrostomie znám jen z praxe, dělá se v lokálním umrtvení a ta hadička čouhá z bohu - z kůže / je přes ni zavedena do ledviny /.
S nefrostomií můžeš být doma, ale taky můžeš být sledovaná v nemocnici - záleží na stavu.
Pokud vím, ty se na nic takového, ale nechystáš
. Máš mít klid a hodně pít. Tak se nenervuj co by, kdyby a těš se z malého človíčka v bříšku.
Kdyby bylo akutně, bude ti všechno jedno a zvládneš to pro miminko.