Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jelikož mě nějak zlobí močový měchýř,a dr. má dovolenou zašla jsem do lékárny a koupila si Uroval forte-sirup(brusinkový),v letáku je napsáno, že je vhodný v těhotenství, ale stejně mám obavy, jsem v 6tt. na internetu jsem někde od holek četla, že v I. trimestru se nemůže,tak nevím,znáte ho některá? máte s ním zkušenosti?
děkuji za odpovědi ![]()
zdravím
močák to je hnus trápí mě teď pořád
já ho občas brala už na začátku těhu takže si myslím že škodlivý není.dr. mi řekl (teda až teď takže 1.trimestr nevím) že v malé dávce se ty brusinkový extrakty můžou.lepší než urologický čaj ten by se neměl vůbec.hodně štěstí ať to brzo přejde ![]()
Pavla23 píše:
zdravím
močák to je hnus trápí mě teď pořádjá ho občas brala už na začátku těhu takže si myslím že škodlivý není.dr. mi řekl (teda až teď takže 1.trimestr nevím) že v malé dávce se ty brusinkový extrakty můžou.lepší než urologický čaj ten by se neměl vůbec.hodně štěstí ať to brzo přejde
Já jsem brala v těhotenství Uroval Manosa a pila Urosept,to je jedinej urologickej čaj,kterej v těhotenství můžeš.Tak ať tě to přestane trápit co nejdřív. ![]()
Ahoj, se zánětem moč. měchýře mám bohužel velké zkušenosti, trápí mě už léta. V těhotenství jsem brala Uroval manosa, když tě to začne trápit, tak si vezmi klidně dva najednou a za dvě hoďky zase. Neboj se, tohle miminku vůbec neublíží, může se brát i preventivně. Pokud by to hodně trápilo, kup si v lékárně Lichořeřišnici, jsou to takové přírodní kapky a jsou opravdu výborné, můžou se i v těhotenství, ale tam dodržuj dávkování. Pak je dobrý pít brusinkový džus. Pozor na bylinkové a urologické čaje, ty se v těhotenství nesmí. Jinak mi pomohla i homeopatika, ale bohužel už nevím název, u gynekologa jsem dostala brožurku Homeopatie v porodnictví a tam to bylo, ale Uroval a Lichořeřišnice zabral zatím vždy. No a hlavně být v teple, ale to asi víš. Držím palečky
bartosicka píše:
Joo,děkuju a měla si u toho nějáký výtok,myslím u té infekce,zánětu?Pavla23 píše:
zdravím
močák to je hnus trápí mě teď pořádjá ho občas brala už na začátku těhu takže si myslím že škodlivý není.dr. mi řekl (teda až teď takže 1.trimestr nevím) že v malé dávce se ty brusinkový extrakty můžou.lepší než urologický čaj ten by se neměl vůbec.hodně štěstí ať to brzo přejde
ne-e žádný jiný probléémy jen jsem chdila často na wc (ještě častěji než normálně v těhu se chodí
) ale jinak výtok nebo tak to ne.je fakt že ten uroval mi vždy snad ihned pomohl že jsem cítila že mě ten spodek nebolí.
Ahoj, docela koukám, že vám Uroval dovolili, já měla zánět nedávno a odmítla mi ho dát doktorka i v lékárně, že na začátku těhotenství jedině čistý brusinky, což v Urovalu je ještě nějaká látka přidaná
A naopak mi zas dokt. dovolila urologický čaj. Pak se v tom vyznej , když i doktoři mají různé názory
Ahoj dámy, je to už trochu starší diskuze, ale jsem jelen z toho, že Uroval Manosa akut má v letáku, že v těhotenství se užívat může, zatímco klasický uroval manosa (ten co se může brát i preventivně) má napsáno v české verzi - poraďte se o užívání s lékařem a ve slovenské dokonce že se nesmí! užívat v těhotenství..
Močák mě trápí už dlouho v pravidelných intervalech i přes možná opatření a teď v těhotenství vůbec nevím, jak takový případný případ řešit. Uroval manosa akut bylo jediné, co mi vždycky zabralo (antibiotika už nechci pokud to nebude nutné - díky opakovaným atb se mi zkazily skoro všecky zoubky
)