Špatná máma - hlídání

Anonymní
2.6.24 22:05

Špatna máma -hlidani

Potřebuji se svěřit :,( Mám 3leteho prima syna :srdce: je pro mě vším. Od jeho půl roku jsme bez jeho táty, ale vycházíme spolu ok, jen ho ještě sám nemel. Takže jsem na malého jakoby sama. Strana od táty nefunguje. Moje rodina už jako těhotná jsem slýchala jaká budu matka :(. Špatná, že si neumí představit, že vůbec budu matka. Atd… Začátky byli náročné hlavně psychicky. :,( Málo odpočinku, na vše sama. Občas jsem padala na pusu, kamarádky mě obdivovali jak to zvládám, bez hlídání. Slovo hlídání :,( největší kámen úrazu u nás. :think: cca do roku a půl jsem byla bez hlídání, a nějak jsem to opravdu zvládla:) jenže pak jsem nějak začala závidět kamarádkám, že hlídání mají..a tak jsem to zkusila. :,( největší blbost jakou jsem kdy mohla mamce a sestře říct. Do teď to mám na talíři. Hlídání se jednalo kdy to mamce pasovalo, řekla si den i čas a já šla na nehty!! Cca hodina a půl. Kdybych věděla jak jsem špatná máma, která si řekne o hlídání na 2h. Tak bych o něj nikdy neřekla. Bohužel mi to nedošlo dřív, a já každý měsíc 1×, poprosila o hlídání na nehty. Zvladlo se to cca půl roku, bez řečí. Jenže potom, :nevim: začali být řeči, že ho hlídat nebude. Že nehty nejsou důležité.. :roll: jenže ani tak o ty nehty nešlo jak spíš,, chvíli klid,, :) kdykoliv k mamce přijedu má určitý čas jak dlouho můžeme být u ní, pak nás slušně už vyhání :?. Malý má babičku rád. Teď jak je starší častěji slyším jak jsem si ho neměla dělat, když si říkám o její hlídání. Že ona takové možnosti hlídání neměla. Strašně mi to ubližuje..jak může soudit zda jsem dobrá máma nebo ne.? Neustále SMS zprávy, jak dělám ze sebe chudinku, přitom nikde nic nikomu o hlídání a fungování babičky neříkám. Ba naopak když se někdo zeptá tak ji obhajují, že má moc prace. SMS -Že si mám najít hlidacku. A nemám se litovat atd.. že jsem si ho dělat neměla, že ho nemám mít. Že lituje malého jakou má matku :,(. Přitom si nemyslím, že bych byla špatná máma. Jen mi nějak chyběl hodinový klid třeba jednou za měsíc :,(. Teď je už maly parťák a já se s tím nějak smířila. Ale i na něm šlo vidět, že by rád s babi sám byl. Co mu mám říct. Můžu být. rada, že nějakou babi má to ano. Ale nikdo neví, jak moc mi její slova ubližují. Je to skoro pokaždé co se vidíme :,(. Dnes jsem se zmínila že bych potřebovala dvě hodiny pohlídat..a už SMS že jsem si ho neměla dělat, proč ho teda mám atd.. :,( omlouvám se za sloh. Potřebovala jsem to ventilovat. Děkuji :andel: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65335
2.6.24 22:08

Je čas zapojit otce. A nejen na hodinku, ale pořádně
Jsi dobrá mama :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
2.6.24 22:11

Špatná matka nejsi. To je ona. O hlídání už bych ji nepožádala a zaridila si to jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
2.6.24 22:11

Je to smutné, ale asi s tím nic nenaděláš. Já byla s malým dítětem taky sama a rodiče mi tedy dost pomáhali, protože otec nefungoval, neměl zájem.

Ale u vás otec funguje. Malému jsou už tři roky. Nějak nerozumím tomu, proč by ho nemohl pohlídat on. Obzvlášť když se jedná jen o dvě tři hodiny. On nechce? Nebo proč by to neměl zvládnout? Snad je svéprávný a zvládne se postarat pár hodin o tříleté dítě. Potřebuješ taky vypnout, a když babička nefunguje, tak budeš muset zaměstnat otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
2.6.24 22:12

Jj, proč si otec syna nebere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.24 22:15

Jsou to hnusná slova od vlastní mámy, to tě lituju.

Kdo má funkční hlídání a pomáhající babičky, ani neví, jaký má doma poklad. U nas to nefunguje a co nadelas, nic. Já už jdem si zvykla. Nam když babička jedinkrát hlídala, protože jsme chtěli jít na jednu akci, děti malo oblékla, přičemž s nimi byla cele odpoledne venku, a měly následně obě v noci teplotu :roll: :nevim: naštěstí z toho nebylo dále už nic, žádná nemoc🙏

• Citovat
  • Upravit
16230

Taky bych spíše zapojila do péče otce, než babičku, když je jí to ještě proti srsti. Jiná by byla ráda za společný čas :roll:

Příspěvek upraven 02.06.24 v 22:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265

Proč se některé matky takhle chovají ke svým dcerám?! :zed:
Jako by měly samy černé svědomí, že nebyly úplně top maminky a proto jsou tak zlé a jízlivé na své dcery?
Nechápu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1602
2.6.24 22:18

@Rachel_cz naprostý souhlas. Já taky nechápu, co toto je za ‚podporu‘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
2.6.24 22:19

Proč já to tady čtu před spaním. Se mi zase zvedl tlak akorát :roll: :think:
Vůbec si to neber osobně. Potřebuješ prostor pro sebe. To ze chceš mi na hodinku klid, neznamená, ze jsi špatná máma. Kecy typu “na co sis ho dělala, když potřebuješ volno” jsou na kopacku do zadku. Jak tohle muže říct vlastní matka? :roll: tvoje matka by se měla probrat, to je zase babička roku.
Každý normální člověk potřebuje čas pro sebe. Jsi dobra, ze to zvladas :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.24 22:21

Kluk ještě nechodí do školky? Plus jeden den vyzvedne tatínek. To mě přijde jako dost velká pomoc. A vodit do školky by teda taky mohl. To snad zvládne, ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.6.24 22:30

Děkuji

Otec pracuje v cizině, občas jeví zájem a chce s malým být ale malý s ním sám nechce být.. respektují to..a otec to ví, a sám řekl, že raději semnou..opět respektují:) ano, když je v ČR a má. cas, tak malého,, hlídá,,abych šla na nehty. ale většinou stojí u dveří a koukají oba na mě, než se mi nehty udělají, ale ano i za to jsem ráda :,(. Moje chyba že závidím kamarádkám, že to hlídání mají. :( nebo i malý to vnímá, když jeho kamarád řekne, že je u babičky, tak se mě malý ptá, kdy on bude s babičkou. :( od září jde do školky :srdce: takže slyším často od mamky, ať si počkám, až bude ve školce. Slova od ní bolí hodně. :,( a nějak v hlavě zůstávají, jsem špatná máma, neměla jsem mít dítě. :,(

• Citovat
  • Upravit
16230
2.6.24 22:49
@Anonymní píše: Více

Rozhodně špatná máma nejsi. Máma není povinná si vnoučka brát, nebo ho hlídat, ale běžně jsou za to babičky rády. Ještě když je to jednou za měsíc, tak to snad takový problém není, nebo by být teda nemusel. A neřekla někdy, proč ji to tak vadí? Vadí jí to obecně, že sis dovolila mít dítě? Nebo že je příště babička?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.24 22:57

@Dahlia0409 myslím si, že ona takovou možnost neměla, tak proč bych ji měla mít já. Ona to zvládla, proč bych to nezvládla já. Ono jednou jsem prosila i o doktora, a na to mi řekla, že já chodila s ní. Jenže mě čekalo vyšetření EEG, tak to nebylo možné. Je mi 33let, věk na dítě mám. Bydlím sama, zvládám nás uživit, nikdy jsem si o peníze neřekla, jen 1× za měsíc o hlídání. Teď ho půl roku nehlídala, až dnes jsem se zmínila o hlídání na nehty 😔. Do půl hodiny SMS :,(.

• Citovat
  • Upravit
16230
2.6.24 23:03
@Anonymní píše: Více

Je to teda mazec, ti povím. Kdybys chtěla hlídat nějak často, ale jednou za čas… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová