Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, měla bych dotaz…byla jsem na velkém screeningovém UZ ve II.třímestru a pan doktor mi řekl, že jse vše v pořádku, ale velice špatná viditelnost-což mě celkem znepokojuje…setkala jste se s tím už některá???
ahojky, také jsem na všech utz co jsem byla měla v papírech napsáno špatná viditelnost. No a teď si zase potvůrka všude strká packy, takže zase pro kontolu VVV nic moc. Ale pokud ti doktor řekl že je vše v pořádku tak bych se zbytečně nestresovala ![]()
Co vím tak špatná viditelnost může být třeba při vyšší váze těhulky, taky třeba při jizvách po císaři nebo nějaké břišní operaci… . Těch příčin je víc, ale nějak si to už nepamatuju ![]()
Mně taky dr. říkala, že jsem prý hůř prostupná pro utz vlny
Ale tlustá nejsem. Mně to teda na obrazovce utz nepřipadalo, všechno bylo vždycky vidět dobře.
No tlustá si myslím že nejsem,kdyby to mělo být podkožním tukem. Při prvním velkém UZ na screeningu bylo vše krásně vidět. Teď mi doktor řekl,že je zhoršená viditelnost.Čekáme první miminko. Na UZ sebou hrozně moc házelo,tak přemýšlím jestli to nebylo tím. Když jsem se ale ptala,proč je tak zhoršená viditelnost,tak mi odpověděl že neví. Doktoři jsou hrozně tajuplní…
a nemůžeš mít přední placentu? Taky jsem byla špatně viditelná a bylo totou placentou, říkal doktor.
Já to mám taky napsané zhoršená vizualizace nebo tak nějak a tlustá teda rozhodně nejsem:)Placentu mám na přední stěně a v 11tt my operovali slepák tka jestli je to tím..... ![]()
Nic o placentě neříkal. Ptal se mě jestli tripl testy jsou negativní a to bylo vše.
MonaM1 píše:
Nic o placentě neříkal. Ptal se mě jestli tripl testy jsou negativní a to bylo vše.
Také mám placentu na přední stěně tlustá nejsem,ale hubená taky ne jsem tak akorát ale na břiše mi zůstal špek po prvním těhu před 2 rokama. Taky mi říkal že jsem špatně prostupná pro UTZ. Tvrdil že to je i špekem i placentou.