Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, zitra sice jdu k doktorce ale zajimalo by me jestli nektera z Vas nahodou u sveho prcka nemela taky… Moje dite 6let normalne dycha vsecko ale cca u kazdeho 6teho udela takove,,heh" tim heh myslim kratoucky tezky vydech mezi dychanim…Fakt nevim jak bych to popsala… Myslite ze se jedna o astma ci neco ze srdickem???
Prave ze je vesela, je to takovy tezky vydech jakoby, mezibdychanim. Dela to i kdyz je sama… I kdyz si spivame a tak… Trva to x dni…
uvidime ale vrta mi to hlavou
Když spinká tak ne… Jinak při námaze i u pohádek když je v klidu.
@ivikule píše:
Když spinká tak ne… Jinak při námaze i u pohádek když je v klidu.
a není to jen nějaký zlozvyk? ![]()
hele ale na vyšetření bych šla - je to dítě tak raději jistotu.. ale víš kdyby tam bylo astma nebo srdíčko tak ten dech by byl jiný i ve spánku
Ja jsem jinak hroznej plasan no, tak se tady ptam a k doktorce urcite zajdu. A je pravda ze me i napadlo ze to videla treba u nekoho ve skolce s kym se bavi, zkousela to a uz to ma v ty svoji hlavince. Zacla to delat tento tyden, a pred tim byli prazdniny a v poradku…
@ivikule Může to být „křeč“ hlasivek…řeší se to pak na logopedii, ale hooodně špatně se to poznává, takže se zkus poptat, jestli by to nemohlo být ono. Ideálně to nahraj na mobil, kdyby náhodou u doktora byl klid, ať to slyší.
@ivikule jako dítě jsem měla podobné problémy, doktoři mi sice diagnozovali astma, ale nikdy se to více neprojevilo a neměla jsem vyloženě závažné onemocnění. Nicméně lehčí potíže mívám i dnes. Zkoušela jsem inhalátor kamenné soli na astma a alerige, který je na přírodní bázi - nic čeho se obávat, nic chemického, a jsem s ním velmi spokojená.