Špatné kyčle u šestiletého

mmd
171
18.4.16 20:54

Špatné kyčle u šestiletého

Dobrý večer maminky. Sháním někoho, kdo má podobné zkušenosti. Syn odmalinka vtáčí nožky dovnitř. Všechna vyšetření na kyčle, i ultz měl jako miminko v pořádku. Poté, co začal chodit, jsem si všimla, že nemá chůzi úplně v pořádku. Byla jsem s ním u ortopeda 2× s odstupem asi roku a pul. Pokaždé mi bylo řečeno, že nohy má v pořádku a že chůze se teprve vyvíjí a vše je přiměřené věku. Jenže synkovi užbude šest a zdá se mi to čím dál horší, tak jsme dnes byli u jiného ortopeda. Ortoped naprosto zděšen, že má rotaci kyčlí, špatná kolena a celkověcta stavba není moc ok. Říkal, že toto vše už muselo být vidět v šestinedělí. (Rotace) Prý se toto řeší u kojenců. Nechci zde řešit něčí pochybení, hledám někoho, kdo má podobnou zkušenost u staršího dítka, případně pokud někdo ví, co to může pro synka do budoucna znamenat. Jeste dodám, že syn je velice sportovní a atletický typ. Děkuji a přeji krásný večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3348
18.4.16 23:04

Zajdi ne za ortopedem, ale lépe za zkušenou fyzioterapeutkou co pracuje s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
19.4.16 06:17

RHB bude jiste zasadni, ale ja bych rozhodne navstivila jeste nekoho tretiho, osobne bych vyrazila do Motola. Ono v dnesni dobe se snadno zameni flink s lekarem, ktery vice studuje nove poznatky a chce uchranit dite od zbytecne operace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
19.4.16 07:57

@mmd Máme za sebou také návštěvu fyzioterapeuta. Až ten mi dokázal vysvětlit, co se se synovým tělem děje a proč tomu tak je. Nakonec nemá ploché nohy (o čemž mě přesvědčovali dva ortopedi) ale špatně osvalený zadek. Laicky řečeno. Jak si tam fyzioterapeut syna rovnal, bylo to opravdu hrozně vidět, jak když mu dal kyčle do správné polohy, tak se mu srovnala kolena, zvedly klenby na noze…

Nevím samozřejmě, co přesně má tvůj syn. My máme aktuálně dva cviky, které máme cvičit, aby se posílily zrovna ty svaly, které synovi chybí (protože přeskočil fázi lezení) a jako doporučený sport lezení po horolezecké stěně, kde mu stěna nedovolí mít kolena stočená k sobě, ale nutí to zase pracovat ty potřebné svaly.

Tobě bych doporučila navštívit ještě dalšího odborníka, někoho, kdo by vám uměl vysvětlit, co se vlastně děje, jak se tomu dá pomoci a jaké jsou vyhlídky do budoucna. Já už vím, že pokud nám to nepůjde, vždy to můžeme vyřešit vložkami do bot. Bohužel ideální dobu pro nápravu jsme prošvihli, teď to půjde pomaleji a výsledky nebudou tak ideální. Dva roky jsme cvičili pro nás nepotřebné cviky (neříkám, že neužitečné. Jen jsme je cvičit nemuseli).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmd
171
19.4.16 08:23

@Alyss1 u ortopeda jsme byli včera jak jsem zmínila výše, navrhl rhb. Nic moc mi k tomu ale neřekl, proto se zde ptám, jestli má někdo podobnou zkušenost. Hezký den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmd
171
19.4.16 08:28

@Pudloslava Děkuji za příspěvek. Rhb byla navržena, stejně tak cviky na doma. Včera mě také napadlo, že zkusím ještě někoho třetího. S Motolem máš nějakou zkušenost nebo bys věděla jmenovitě no koho se obrátit? Hezký Den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmd
171
19.4.16 08:38

@Kakika Děkuji za reakci. Mohu se zeptat kolik je synkovi a kdy jste zjistili, že je něco v nepořádku? Já tvrdím, že ty nožky zkrátka měl špatné od začátku, takè mnoho nenalezl, spíš šel hned na nožky a bez opory chodil už v deseti měsících. Jinak vložky do bot máme už také, ale nevím jestli to k něčemu je, když je problém v kyčlích. :nevim: U nás těch odborníků mnoho není, celkově náš výběžek je na tom s lékaři dost bledě, takže to bude chtít sehnat někoho dobrého jinde… K jakému terapeutovi a kam jste chodili? Jinak teď u mladšího řešíne nohy do X a tajé mi doktor tvrdí, že je to plochou nohou.. No nevím :roll: Přeji hezký den. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
19.4.16 08:57

@mmd Klukovi bude v červnu 7 let. Jeho nohy se mi nezdály asi tak od té doby, co se na ně postavil. Ptala jsem se na roční prohlídce, prý pohoda. Ve dvou letech jsem šla k ortopedovi.. prý je čas, děti mají tukový polštář (to že mu ujížděli kotníky do stran neřešil), na třech letech pořád u ortopeda čas a že mu tedy mám koupit v ortopedických potřebách vložky do bot. Na čtyřech letech jsem šla do rehabilitačního stacionáře, protože vyčkávací metoda se mi nelíbila. Prý špatná páteř, ploché nohy. Dva roky jsme cvičili (rok pod dohledem rehabilitační, pak jsme se přestěhovali a cvičili jen doma). Pořád jsem ale měla pocit, že se to absolutně nelepší a náš problém přetrvává. Na konci března jsem vyhledala fyzioterapeuta (v Plzni) a ten si na nás udělal hodinu čas, vše vysvětlil. Řekl, proč je to takto, co se mohlo zlepšit, kdyby se začalo dřív, co se dá ještě vyřešit, jak moc to vadí/nevadí do budoucna a jaký tedy plán máme.

Syn se v šesti měsících plazil, v sedmi si stoupal. Lezl tak max. dva týdny. V devíti a půl už suverénně chodil v prostoru, přešel celou zahradu…
Neviním lékaře, je mi líto, že jsem více neposlouchala intuici. Jsem ráda, že jeho stav se sice nevyřeší nikdy úplně, ale pokud by ho bolely nohy nebo záda, můžeme se uchýlit k vložkám do bot, které mu tu nohu srovnají do správné polohy a i když tu kyčel to samo o sobě nesrovná, tak záda a chodidla trpět nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
20.4.16 06:07
@mmd píše:
@Pudloslava Děkuji za příspěvek. Rhb byla navržena, stejně tak cviky na doma. Včera mě také napadlo, že zkusím ještě někoho třetího. S Motolem máš nějakou zkušenost nebo bys věděla jmenovitě no koho se obrátit? Hezký Den :kytka:

Motol je vyhlaseny pro detske pacienty, ma mezinarodni jmeno. Je to pro me v pediatrii takovy nejvyssi instance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí