Špatné kynuté těsto

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.2.11 15:47

Špatné kynuté těsto

Ahoj holky,
prosím moc potřebovala bych poradit, dělám kynuté těsto. Kvásek jsem si předem namočila do vlažného mléka, ale nejak nevzešel, myslela jsem že se to v těstě zpraví a vše zpracovala. Ale ani po půl hodině těsto nijak nenabylo, lze to ještě nějak zpravit? Přidat druhý kvásek nebo je to celé na prd?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
6.2.11 15:54

Mělas těsto v teple? Zkus ho dát nachvilku do trouby cca na 50 stuňů - pozor, abys neměla mísu umělou, aby se ti neroztekla. Pokud ani to nepomůže, tak tě budu muset zklamat. Já raději používám droždí sypký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
6.2.11 15:56

A dala jsi do toho mléka trošku cukru? A jinak souhlasím s příspěvkem výše, taky mám radši sypké droždí, to jen zamícháš do mouky a vzejde to vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
6.2.11 16:13
Anonymní píše:
Ahoj holky,
prosím moc potřebovala bych poradit, dělám kynuté těsto. Kvásek jsem si předem namočila do vlažného mléka, ale nejak nevzešel, myslela jsem že se to v těstě zpraví a vše zpracovala. Ale ani po půl hodině těsto nijak nenabylo, lze to ještě nějak zpravit? Přidat druhý kvásek nebo je to celé na prd?

Já dám cukr, vlažné mléko a droždí a dám na topení a za chvilku vzejde :palec: A i mísu s těstem dávám na lehce teplé topení

• Citovat
  • Upravit
cher
6.2.11 16:14

A můžu se zeptat na důvod anonymity? Někdy nechápu proč obyčejné dotazy a obyčejné odpovědi se dávají anonymně :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14015
6.2.11 16:40

Moc nevím, jak bys přidávala další kvásek, protože bys tam měla spoustu tekutiny navíc.
A úplně nerozumím, proč jsi ho tam zapracovala, když nevzešel. Mohly být prošlé kvasnice, nebo jsi taky mohla přehřát mléko a tím kvasinky zabít… to už se nijak nespraví. Vždycky lepší počkat, ať máš jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
6.2.11 17:23

Taky jsem dělala ve vlažném mléce a nevzešel. Vzešel mi v teplém mléce.

sieta.m píše:
A můžu se zeptat na důvod anonymity? Někdy nechápu proč obyčejné dotazy a obyčejné odpovědi se dávají anonymně :nevim:

Odpovím ti za anonyma- páč se cejtí jak debil :mrgreen: A nedivim se, před pár dnama jsem chtěla založit anonymní diskuzi, jak se dělá krupicová kaše, jestli se vaří nebo jenom vsype..a při té představě jsem se cítila jak idiot :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
6.2.11 17:29

Já dělala 23.12. těsto na vánočku:
1. pokus z čerstvého - nevzešel - ok, asi jsem přehřála mléko
2. pokus z čerstvého - mléko vlahé - nevzešel
3. pokus ze sušeného z balení, ze kterého kamarádka před třema hodinama udělala nádhernou vánočku - těsto nevzešlo ani trošičku
4. pokus - třeba vyskočí v troubě… houby…
5. pokus do krámu pro vánočku :mrgreen:

Fakt nechápu, co jsem udělala, v lednu makový závin z toho stejného receptu a čerstvého droždí - těsto jako dech… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10016
6.2.11 18:14

Tak ja pouzivam JEN cerstvy drozdi a vubec kvasek nedelam, jen rozdobim do mouky. Vzejde vzdycky, dulezity je mit testo v teple, nejlepsi je pekarna :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.2.11 18:25

Taky dávám jenom čerstvé droždí, když nevzejde, bylo špatné (dá se praxí nacvičit a poznat „po čuchu“ :mrgreen: ), nebo moc horké mlíko.

Ovšem co mám pekárnu… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
6.2.11 19:31
zuzouš píše:
Taky jsem dělala ve vlažném mléce a nevzešel. Vzešel mi v teplém mléce.
sieta.m píše:
A můžu se zeptat na důvod anonymity? Někdy nechápu proč obyčejné dotazy a obyčejné odpovědi se dávají anonymně :nevim:
Odpovím ti za anonyma- páč se cejtí jak debil :mrgreen: A nedivim se, před pár dnama jsem chtěla založit anonymní diskuzi, jak se dělá krupicová kaše, jestli se vaří nebo jenom vsype..a při té představě jsem se cítila jak idiot :oops: :lol:

Já se cítila jak debil, když jsem jednou v životě založila anonymní diskuzi a pak na příspěvky odpovídala pod svým nickem :lol: :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
2010
6.2.11 19:51

Ahoj, kynuté děělám celkem často. No, mohlo to být špatné droždí, málo, nebo moc horké mléko…a x dalších věcí. Já dělám kvásek. Droždí, cukr, lžíce mouky a teplé mléko, teplota cca do 37st. Udělám z toho kašičku a kyne jedna radost:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný