Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, poraďte jak mám u eurookna uvolnit pojistku na výklopné větračce, aby šlo vyklopit úplně a umýt? Hledala jsem po netu, všude píšou jen „uvolněte kování“ - ale jak?
Díky moc
Pokud je podél okenního „křídla“ takový ocelový pásek a na jeho konci přišroubovaný/přinýtovaný váleček s osazením, tak je potřeba ten váleček nějak vysunout z drážky, ve které jezdí. Je tam v jednom místě rozšíření té jezdící drážky - ve ketrém místě je, to uvidíš, když vyklopíš ventilačku na maximální dosah. Chce to na jet válečkem do toho místa a plochým šroubovákem podebral ten ocelový pásek - a tlačit směrem od okenního křídla k druhému křídlu. Potom ale měj vedle sebe někoho, kdo bude chytat to uvolněné padající křídlo - většinou to jeden člověk nezvládá najednou… ![]()
Jojo, jak je ta kovová věc, co drží okno otevřené právě jen na větračku, tak ta jde vycvaknout, zkus trochu vykloubit hlavu
nebo zrcátkem se podívej, když je to nejvíc otevřené a to už uvidíš, jak to vycvaknout.
díky mo oběma
!!!
ALE
Pojistku jsem našla už před tím a pootočila jí, ale ona pak trčí a brání tomu, aby okno šlo úplně zavřít. A ta vyjížděcí poloha toho válečku je právě na tom konci, kde je konec pásku v poloze „zavřené okno“. Vychází mi z toho, že bych měla nějak kroutit kličkou, aby to vyjelo, ale bojím se, když všude píšou „při otevřeném okně s klikou nemanipulujte“.
Hm, my máme plasťáky, nevím, co tam máte jinak ![]()
Mi to jde fakt lehce…