Jak umýt větračku - eurookno

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7354
5.2.11 17:17

Větračka - mytí

Ahoj, poraďte jak mám u eurookna uvolnit pojistku na výklopné větračce, aby šlo vyklopit úplně a umýt? Hledala jsem po netu, všude píšou jen „uvolněte kování“ - ale jak?
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
5.2.11 17:38

Pokud je podél okenního „křídla“ takový ocelový pásek a na jeho konci přišroubovaný/přinýtovaný váleček s osazením, tak je potřeba ten váleček nějak vysunout z drážky, ve které jezdí. Je tam v jednom místě rozšíření té jezdící drážky - ve ketrém místě je, to uvidíš, když vyklopíš ventilačku na maximální dosah. Chce to na jet válečkem do toho místa a plochým šroubovákem podebral ten ocelový pásek - a tlačit směrem od okenního křídla k druhému křídlu. Potom ale měj vedle sebe někoho, kdo bude chytat to uvolněné padající křídlo - většinou to jeden člověk nezvládá najednou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.2.11 18:05

Jojo, jak je ta kovová věc, co drží okno otevřené právě jen na větračku, tak ta jde vycvaknout, zkus trochu vykloubit hlavu :mrgreen: nebo zrcátkem se podívej, když je to nejvíc otevřené a to už uvidíš, jak to vycvaknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
5.2.11 19:42

díky mo oběma :-D!!!

ALE

Pojistku jsem našla už před tím a pootočila jí, ale ona pak trčí a brání tomu, aby okno šlo úplně zavřít. A ta vyjížděcí poloha toho válečku je právě na tom konci, kde je konec pásku v poloze „zavřené okno“. Vychází mi z toho, že bych měla nějak kroutit kličkou, aby to vyjelo, ale bojím se, když všude píšou „při otevřeném okně s klikou nemanipulujte“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.2.11 19:45

Hm, my máme plasťáky, nevím, co tam máte jinak :nevim:
Mi to jde fakt lehce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...