Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Vino je kysely proste, ja si k nemu cuchnu a uz mi navaluje, ani pit ho nemusim. Nekomu holt prekyseluje zaludek.
Mela jsem spolupracovnici Asiatku a ta mela na alkohol vylozene alergii. Respektive proste jeji telo (jatra?) nezvladalo alkohol zpracovavat.
Tak nepij vino no, nebo nejake hodne kvalitní, kde nebude moc te kyseliny ![]()
Me jediny vino nevadi perlivy jako avanti a takovy podobby. Jinak je mi taky zle
Taky mi alkohol nedělá dobře.. Dokonce mám po něm ucpaný nos a kycham - to teda hlavně po panacich třeba
a špatně mi je taky dost často po jedné - dvou skleničkach. Né že bych vypila někdy víc
Ale já se nedám! Trénuju už 15 let a budu makat dál! ![]()
Na víno je dost častá potravinová alergie nebo intolerance. Jediný způsob jak se problémům vyhnout je víno nepít. Ségra to tak má. Její manžel je z Moravy takže on si večer dá víno a ona pivo. Já to třeba s alkoholem mám tak, že zvládnu tak tři čtyři kousky vosích hnízd s vaječným likérem. Když si dám víc, začne mě svědět jazyk a kdybych se napila třeba whisky nebo vodky, tak můžu rovnou volat rychlou, protože mi oteče krk a nemůžu dýchat. Jsem ráda že moje tělo zvládne aspoň to množství, co je v cukroví. A manžel je šťastný jako blecha, protože má vždy střízlivý odvoz ![]()
Mně to dělá taky, je proate kysely, ne kazdemu to sedne. Ale teď mám k jedněm lékům, co prekyseluji šťávy v žaludku, doplňkové léky na snížení kyselosti šťáv v žaludku a pomáhá to i na to víno
ale ani tak si ho moc nedam, protoze pak jsem zas pro zmenu opila. Jak nejsem zvykla vubec pit, tak mi staci troska.
Ahoj, na vine muzu byt siricitany, histaminova alergie alebo nejom proste nekvalitni vino.
A to máš takhle vždycky? Ono se někdy stane, že člověku alkohol nesedne…a jindy muže pít celou noc a nic
Je to takové nevyzpytatelné, zvlášť pokud nejsi na alkohol zvyklá…po vínu mi teda nic nebývá, ale třeba po pivu hrozně škytám ![]()
Holky cim to muze byt…vubec nepiju…po porodu mi to nedela dobre…no vcera jsem si dala 1 dcl bileho vina a v noci mi bylo blbe…proc je mi po vine vzdycky spatne…nezvracim…jen mi je tezko a krkam ho…stve me to