Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nemáš ta prsa moc nalita? Ze by se mu to blbě chytalo
zkus před kojením vždycky trochu odstrikat, aby to bylo měkčí.
Nech mu zkontrolovat pusu, jesti nema prirostlou uzdicku…to se pak muzes stavet i na hlavu a neprisaje se dobre.
Zkus květinkovou masáž před kojením, nechej zkontrolovat uzičky a najdi si dobrou LP, nejlépe z Mamily (někdy jsou jak sekta, ale v mnohém okolí jsou všechny skvělé). Na insta doporučuju profil najitsicestu
Chce to dobrou (!) laktacni nebo dlouhokojici kamosku.
Ono to „napojeni“ na prso chce zezacatku grif.
Casto je potreba nalita tvrda prsa pred kojenim rozmasirovat v teple sprse a rucne odstrikat tak, aby dvorec zmekl a dal se zmacknout aspon trochu „do placky“ (sevres dvorec mezi natazeny palec a natazeny ukazovacek).
Takto vytvarovany dvorec nabidnes diteti. Jedna ruka macka dvorec, druha drzi mimco vzadu za temeno/krk, drazdis pusu bradavkou, dite otvira pusu, cekas na okamzik, kdy ji otevre hodne, a v tu chvili „nasadis“ dite na prso (ne obracene).
Pokud se chytne spatne, hned vypacit (malickem do pusy) a cele znovu.
Musite se to naucit oba.
Taky muzes zkusit tzv. prirozenou polohu, kdy lezis v polosedu, dite mas brichem na brise, nohy k noham, koji se v zaklonu zaborene bradou do prsa. Zni to krkolomne, ale pri problemech s prisatim to funguje.
Moc děkuji za rady, začínam být zoufalá, ale budu zkoušet dál. Snad alespoň dost popapá i když mně to bolí a pořád jenom kojím, nic jiného moc nestíhám.. Míva tak 2 stoličky denně a čůrá cca 8× denně, snad je to vyhovujíci, další kontrola u Dr. je v plánu za 2 a pol týdne..
Ahoj holky, prosím vás o radu, můjmu synovi je teprve pár dnů a máme potíže s přisátím na prso při kojení. On se teda přisaje ale špatně, jenom bradavku, čím mně kojení dost bolí, mám z toho popraskané bradavky, polohu myslím že máme dobrú, dráždim mu k přisání horní ret, ale pořád veme jenom bradavku, spodní ret nemá ohnut ven, pak netáhne pořádne a na prsu brzo usína. Zatím tedy přospíva, od propuštení z nemocnice mněl dnes na kontrole váhový přírůstek. Myslím, že spočátku se přisával dobře, nebo ne alespoň pokaždé špatně, nevím kde se stala chyba. Prosím o vaše řady, skušenosti. Moc děkuji.