Velikost pánve v těhotenství

138
19.6.23 10:26

Velikost pánve v těhotenství

Zdravím, pročítám si svojí těhotenskou průkazku.
Momentálně jsem v 27 TT a narazila jsem na velikosti pánve, kterou mi naměřili na začátku těhotenství- 23-25-30-15. Došlo mi, že na druhém screeningu mi pan doktor řekl, že dcerka má obvod hlavy už 18cm.
Je možné s takovými rozměry pánve porodit přirozeně a nebo spíše počítat s CŘ?
V poradně mi zatím nebylo nic řečeno, zeptám se příští týden na kontrole samozřejmě.
Nemá někdo zkušenosti? jsem prvorodička a nevím jak to chodí. Děkuji, hezký zbytek dne 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
19.6.23 10:46

Já teda nevím přesně rozměry, ale já mám taky užší pánev a ke konci těhotenství se mi rozjela :D pokud by hrozilo, ze to tam dítě neprojde, tak se Dr určitě zmini.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
19.6.23 10:55

@Kriss Tina
Tak paráda. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
30.6.23 14:13

Pánev se během těhotenství velmi přizpůsobuje miminku. Rozvolní se vazy, pánev se jakoby rozšíří (běžně mám velikost kalhot cca 34-36, v těhotenství a po porodu mám vždy minimálně 38 a někdy i to mi je malé a pak se vše po několika měsících vždy zázračně samo vrátí do původní velikosti). Navíc velmi záleží na poloze při porodu - pokud rodíš ve fyziologické poloze tj. ne v sedolehu s nohama od sebe, ale např. v kleče, tak při porodu se odklopí kost křížová aby miminko mohlo projít a vytvoří tak cca o 3 cm více místa. Tělo dobře ví jakou velikost miminka si vůči svým proporcím může dovolit vytvořit.. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
30.6.23 14:18
@KáčatáČa píše:
Pánev se během těhotenství velmi přizpůsobuje miminku. Rozvolní se vazy, pánev se jakoby rozšíří (běžně mám velikost kalhot cca 34-36, v těhotenství a po porodu mám vždy minimálně 38 a někdy i to mi je malé a pak se vše po několika měsících vždy zázračně samo vrátí do původní velikosti). Navíc velmi záleží na poloze při porodu - pokud rodíš ve fyziologické poloze tj. ne v sedolehu s nohama od sebe, ale např. v kleče, tak při porodu se odklopí kost křížová aby miminko mohlo projít a vytvoří tak cca o 3 cm více místa. Tělo dobře ví jakou velikost miminka si vůči svým proporcím může dovolit vytvořit.. ;-)

Děkuji, tak se necháme překvapit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky