Špatné srdíčko v 7. tt

budulinek2011
15.4.12 22:24

spatne srdicko v 7. tt.

Ahoj holky… Jsem v 7tt… Na ultrazvuku jsem byla v 6+2 tt… Doktor mi rekl ze nevidi srdicko a ze vacek je splostily a ze ma byt kulaty… Srasne me to rozhodilo… uklidnoval me tim ze v 7 tydnu nemusi byt jeste videt… Ale vim ze ma byt uz videt.. do papiru napsal AS nelze prokazat… Je mi jasne ze to asi neni v poradku… Myslite ze to jeste muze byt dobre? strasne me rozhodil… Strasne jsem se tesila a rekla mu ze chci fotku, on mi rekl at si ji radsi nenechavam kdyby byl nejaky problem.. Ze by me to pak bylo lito..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
412
15.4.12 22:33

Mas 2 moznosti - bud cekej na dalsi kontrolu /ja bych asi nevydrzela/ nebo si zajdi k jinemu dr. Muze mit kvalitnejsi UTZ a videt vic/lip. Vic dr.vic vidi. Drzim palce at je vse ok. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
15.4.12 22:35
@alicezulice píše:
Mas 2 moznosti - bud cekej na dalsi kontrolu /ja bych asi nevydrzela/ nebo si zajdi k jinemu dr. Muze mit kvalitnejsi UTZ a videt vic/lip. Vic dr.vic vidi. Drzim palce at je vse ok. 8)

maji dobry ultrazvuk… Dr. mi rekl ze mam prijit za tyden ale sestra napsala az za 14 dnu… Jsem z toho na nervy… To tomu mimcu taky neprispeje..

• Citovat
  • Upravit
3198
15.4.12 22:38

Ahoj, já byla na utz na začátku 7týdne a taky jsem neměla :srdce: byla jsem podle ms 6+6 a podle utz 6+1 a na další kontrole 8+0 už bylo všechno ok, ale s tím tvarem váčku nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
15.4.12 22:45

V patek jsem rano omdlela… Cele dopoledne me bylo na omdleni.. Volala jsem obvodakovi a rekl at si prijdu… Byla jsem fakt rada ze jsem tam dosla. Meril mi ekg a tlak… Rikal ze to neni dobry ze se neco deje a ze musim okamzite do nemocnice.. ze pry to muze byt i potrat… Volal mi sanitku… V nemocnici me merili jeste jednou tlak a pry ho mam strasne nizky a ze bych tam mela zustat… A ultrazvuk mi nedelali, ze by tam stejne jeste zadna zmena za ten den nebyla… podepsala jsem papir ze tam nebudu… nemam na to abych platila 100 kc za den a za druhe mam jeste rocni dcerku.. od te doby mi je furt spatne… mam strach se zvednout abych neomdlela… mam strach ze to vse souvisi s tim tehotenstvim a ze pomalu potracim…

• Citovat
  • Upravit
3198
15.4.12 22:48

když by jsi potrácela, tak by jsi nejspíš krvácela. A taky nevím jak podle ekg pozná, že jde o potrat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
15.4.12 22:51
@trybitka píše:
když by jsi potrácela, tak by jsi nejspíš krvácela. A taky nevím jak podle ekg pozná, že jde o potrat? :nevim:

To nevim… :nevim: meril mi i tlak… a pak hned ze se mu to nelibi a ze musim do nemocnice.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.12 22:53

Možná jsi měla zůstat,přes víkend by ti určitě malou pohlídal manžel nebo někdo z rodiny a propustit jsi se mohla nechat v neděli.Pár stovek zase není tolik v takové situaci a dr. by tam nenechal nikoho ležet jen tak…

• Citovat
  • Upravit
412
15.4.12 22:53

Sikinko, opravdu tezko radit. Nezbyva nez cekat nebo za par dni znovu zajit k dr. na UTZ. Nic z toho, co se ti prihodilo, NEMUSI znamenat potrat. Mam za sebou 3, tak o tom neco vim. Zbytecne neblazni, holek, ktere v tomto tt nemeli videt srdicko je spousta a nakonec vykouklo a vse bylo ok. Nic neni ztraceno. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
15.4.12 23:18

měla jsem to podobně, v 7tt nebylo nic vidět jen malinký váček, v 8tt byl váček větší s plodovým vejcem a až v 9tt 8+1 bylo :srdce: i miminko, nakonec dopadlo vše v pořádku a dneska mi tu spinká skoro půlroční klučík, u malý jsem měla :srdce: už v 6tt, každý těhu je opravdu jiný, takto to vypadalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
16.4.12 00:51

nízký tlak můžeš mít i u prosperujícího těhotenství přeci…
je to běžné.
stejně tak to srdíčko.
musíš vydržet… drž se!
hele jedno dítě už máš, soustřeď se na něj.
jestli má být teď nějaký problém, má to nějaký důvod, příroda je moudrá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
16.4.12 01:00

Nízký tlak se nerovná potrat, měla jsem ho celé těhu a to velmi nízký a mám 1,5 ročního syna. ;) Se srdíčkem ti neporadím, ale v tomhle buď v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5483
16.4.12 07:46

Já měla ten samý problém, v 7+5tt neviděl ještě srdíčko, dokonce ani plod ve váčku!!! Ale poslal mě HNED na 3D utz do nemocnice a tam bylo miminko vidět uplně krásně a :srdce: nádherně bilo.. A to má v ordinaci taky dobrý utz, protože je to primář.. Takže já být tebou, taky si zajdu na ten 3D utz do nemocnice, 14 dní do kontroly bych já teda nevydržela.. Ale to asi proto, že mám za sebou už mimoděložní a samovolný potrat, takže jsem strach o miminko měla fakt velký, tak dělej jak uznáš za vhodné :hug: přikládám fotku z toho 3D utz pak v nemocnici ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
16.4.12 08:20

Já už po 4 neúspěšných koncích těhotenství beru vše tak, že to tak má být (lepší si poplakat v prvním trimestru než se dívat na trápící se dítě).

Ale. Po prvním mimču už určitě víš, že ne vše se děje podle průměrů a tabulek. Takže teď soustřeď všechny síly na prvorozenou a starej se o sebe jako správná těhotná. Za 14 dní máš větší šanci to srdíčko konečně vidět, kdybys došla za týden a zas nebylo vidět, určitě by ses hroutila. Kdyby ti bylo zle, vždycky se můžeš do nemocnice vrátit. Já už tady četla příběhů o pozdním prokázání srdíčka, že by snad měli opravit gyndařům učebnice :hug: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
16.4.12 08:26
@trybitka píše:
když by jsi potrácela, tak by jsi nejspíš krvácela. A taky nevím jak podle ekg pozná, že jde o potrat? :nevim:

No krvácet může. Vnitřně. Když má nízký tlak a omdlela :nevim:
Ale to by ve špitále snad poznali a nenechali ji odejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí