Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Dobrý den
Myslím, že ve školce, kam chodí můj syn mají učitelky špatný přístup. Synovi je 6 let je předškolák. Minulý rok měl ve školce jednu z učitel, kterou má teď a jednu jinou, která pak odešla do jiné třídy. Vždy když tam ráno byla ta druhá učitelka syn se do školky těšil. Když tam byla ta učitelka, která je tam teď tak syn do školky jít nechtěl brečel, jednou mi řekl, že se té učitelky bojí… Dále syn nechce ve školce spolupracovat… Dle učitelek neumí ani svoje příjmení, říct jde bydlí apod. Doma to řekne v pohodě. Když jsem s ním byla v SPC kvůli odkladu taky to tam řekl v pohodě ženě, kterou viděl poprvé v životě odpověděl na otázky na které ve školce se z mého pohledu bojí odpovědět nebo nevím. Školka nám pro SPC vyplnila papír a měl tam věci, které podle učitelek neumí, ale dle mě umí v pohodě a i v SPC je zvládl v pohodě. Podle paní z SPC ve školce prostě nechce spolupracovat, protože se mu tam nelíbí. Dříve ho ve školce šikanoval jeden kluk, když jsem to učitelce řekla, tak nad tím v podstatě mávla rukou, ze je ten kluk z jiné třídy, neměla ani snahu něco takového řešit… Syn mi každý den vstává s brekotem, že do školky nechce, má hysteraky a prosí mě, aby tam nemusel… Další věc školka to teď chce hodit na mě prý mu určitě ubližuji doma, proto ve školce nespolupracuje. Dokonce dali podnět na OSPOD? Zítra mám kvůli tomu sezení na OSPODU. Jsem z toho nesvá a nemám ani jak se bránit, protože důkazy o nejspíš špatném přístupu učitelek nemám.
Podnět na OSPOD si nikdo z prstu nevycucá. Bůh ví, jak to všechno doopravdy je.
@Dana066 Já nad tím dost přemýšlela taky, ale zase na poslední 4 měsíce? On bude mít sice odklad, ale chci ho na ten rok dát do přípravné třídy. Takže ve školce bude už jen do června.
@Sindy1996 píše:
@Dana066 Já nad tím dost přemýšlela taky, ale zase na poslední 4 měsíce? On bude mít sice odklad, ale chci ho na ten rok dát do přípravné třídy. Takže ve školce bude už jen do června.
No tak jestli na tebe jen tak z pleziru školka volá OSPOD, tak bych se zamyslela, zda v takové společnosti dítě nechávat každou minutu. Přeci jen tak ředitelka školky nedá podnět na ospod a pokud ano, pak bych s takovou skolkou nechtěla mít nic společného.
Nijak, pozvi je domu at vidi kluka doma, pozvi je do skolky at vidi kluka ve skolce a ono to nejak dopadne… mozna ten posudek z SPC by se hodil…
@janickaIII ano, proto hodně přemýšlím, že ho dám jinam, ale zase na poslední 4 měsíce? Hlavně nevím, zda by ho vzali. Přece jen pořád slýchám, že se o místa ve školce rodiče perou, tak aby vůbec měli místo.
No, pokud se tam trápí, tak i za ty 4 měsíce by mi ta změna stála.
Pokud by mi každé rano šestileté dite plakalo, ze nechce do školky, v poradně by reagoval v pořádku a ve školce mi opakovaně tvrdili, ze s nimi nespolupracuje až tak, ze nemluvi, tak už je něco sakra spatne a dite bych tam nedavala ani náhodou. Kontaktovala bych nejbližší soukromou školku s tím, co se u vás děje a věřím by pomohli. Pro ospod bych připravila zprávu z poradny, řekla bez emoci a slušně jak situaci vidím, ze syn není ve školce šťastný, mas podezření na šikanu, kterou s tebou nikdo nechce resit a hledas jiné zařízení.
Já naprosto rozumím tomu, že jsou učitelky, který by ani učitelky být neměly. My jsme z jedné takové třídy dávali dceru pryč, teď je spokojená v jiné. A nejsme jediní, kteří z té třídy odešli… zas ale na druhou stranu učitelky nedávají podnět na OSPOD jen tak z nudy nebo proto, že nemají rady nějaký dítě. To ani nejde, musí mít minimálně oprávněný podezření. My jsme to v praci řešili a fakt to není jen tak, že haha, zatopime jim..
Je možné soukromou školku? S tím, že je požádate o rychlejší vyjádření..
Na hlavu si nenechat sr*t.. pokud by mi syn brečel a ještě na mě nějaká pipina zavolala OSPOD tak bych šla s přímými otázkami za ní a doptala se co mají za problém a jak se to dá z jejich pohledu řešit..pak buďto souhlasit nebo nikoliv..hodně lidí nemá rádo přímou konfrontaci, možná bych ji i řekla „hele, buďme normální lidi a řekněme si, kde tkví problém, protože aby mi syn chodil ubreceny do školky a aby na mě někdo volal OSPOD, to fakt nedělá dobré vztahy“..
Osobně bych ji nakopala do zadnice pod mostem
![]()
@Skaiqy píše:
Je možné soukromou školku? S tím, že je požádate o rychlejší vyjádření..Na hlavu si nenechat sr*t.. pokud by mi syn brečel a ještě na mě nějaká pipina zavolala OSPOD tak bych šla s přímými otázkami za ní a doptala se co mají za problém a jak se to dá z jejich pohledu řešit..pak buďto souhlasit nebo nikoliv..hodně lidí nemá rádo přímou konfrontaci, možná bych ji i řekla „hele, buďme normální lidi a řekněme si, kde tkví problém, protože aby mi syn chodil ubreceny do školky a aby na mě někdo volal OSPOD, to fakt nedělá dobré vztahy“..
Osobně bych ji nakopala do zadnice pod mostem![]()
![]()
To je k budování dobrých vztahů ta nejlepší cesta. Mmch - pokud učitelky zanedbají svou ohlašovací povinnost, tak se všichni můžou pominout, jak jsou nezodpovědné a nekompetentní.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobrý den
Myslím, že ve školce, kam chodí můj syn mají učitelky špatný přístup. Synovi je 6 let je předškolák. Minulý rok měl ve školce jednu z učitel, kterou má teď a jednu jinou, která pak odešla do jiné třídy. Vždy když tam ráno byla ta druhá učitelka syn se do školky těšil. Když tam byla ta učitelka, která je tam teď tak syn do školky jít nechtěl brečel, jednou mi řekl, že se té učitelky bojí… Dále syn nechce ve školce spolupracovat… Dle učitelek neumí ani svoje příjmení, říct jde bydlí apod. Doma to řekne v pohodě. Když jsem s ním byla v SPC kvůli odkladu taky to tam řekl v pohodě ženě, kterou viděl poprvé v životě odpověděl na otázky na které ve školce se z mého pohledu bojí odpovědět nebo nevím. Školka nám pro SPC vyplnila papír a měl tam věci, které podle učitelek neumí, ale dle mě umí v pohodě a i v SPC je zvládl v pohodě. Podle paní z SPC ve školce prostě nechce spolupracovat, protože se mu tam nelíbí. Dříve ho ve školce šikanoval jeden kluk, když jsem to učitelce řekla, tak nad tím v podstatě mávla rukou, ze je ten kluk z jiné třídy, neměla ani snahu něco takového řešit… Syn mi každý den vstává s brekotem, že do školky nechce, má hysteraky a prosí mě, aby tam nemusel… Další věc školka to teď chce hodit na mě prý mu určitě ubližuji doma, proto ve školce nespolupracuje. Dokonce dali podnět na OSPOD? Zítra mám kvůli tomu sezení na OSPODU. Jsem z toho nesvá a nemám ani jak se bránit, protože důkazy o nejspíš špatném přístupu učitelek nemám.