Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Včera jsem v Praze zaparkovala v modré zóně, dostala jsem za sklo lísteček. Nevíte někdo, jestli můžu jít přestupek řešit na kteroukoliv služebnu Městské policie nebo jen na tu, kterou mám napsanou na tom lístku?
A jak dlouho je na to čas, abych tam zašla? Na tom vyrozumění to není napsáno, akorát tu mám „podezření ze spáchání přestupku bude oznámeno příslušnému správnímu orgánu (Magistrátu hl. m.Prahy) do 5 dnů od jeho odhalení“.
Cim driv tam pujdete, tim lip. Musite na mistne prislusnou sluzebnu. Jinde vam to nevyresi
@Evka73 Takže řešit na služebně co je na lístku do 5 dnů. A nebo pak na Korunní a nebo počkat at tě obešlou. Ale raději dojet na tu služebnu co nejdřív ![]()
@ivašot. píše:
Já jsem flegmatik a počkala bych až mě obešlou.
Pokud te obeslou, tak uz je to s pokutou a docela tucnou…plus poplatky za spravni rizeni
@januschka V tom případě bych tam šla s tím, že jsem auto neřídila a že využívám práva odmítnout podat vysvětlení
. To se mi tuhle osvědčilo při vyřizování fotky z radaru.
@januschka Před měsícem jsem dostala obsílku kvůli překročení rychlosti. Neřídila jsem já, ale šla jsem to vyřídit s tím, že mi dají pokutu za nedodržení povinnosti provozovatele vozidla. Přišla jsem na služebnu, ukázali mi fotku, na které nebylo absolutně nic vidět. Řekla jsem, že jsem neřídila a že využívám ústavního práva odmítnout podat vysvětlení, protože by to mohlo způsobit postih osobě blízké. Sepsal to, řekla, že tím je to uzavřené a nikdo žádnou pokutu platit nebude. Tak nevím, ale je to naprosto čerstvá zkušenost.
@januschka Já fakt nevím, protože já ještě sama řekla, že jsem ochotná zaplatit pokutu, za nedodržení povinnosti provozovatele vozidla. A on na to řekl, že ne, že za to nic nebude. Asi jsem mu byla sympatická
.
Díky, mě šlo o to kam zajít to řešit. Nechci se z toho nějak vymluvit, vím že to byla moje chyba, navíc neumím lhát tak by to na mě poznali. Snad bude někdo milosrdny a bude to nějaká nižší částka - i když víc mi vadí asi připsane body než ta pokuta.