Špatný noční spaní

334
20.3.22 08:39

Špatný noční spaní

Ahooj, děvčata já už se z ty naši berušky asi zblázním. Dcerka teď ji bude 8 měsíců, noci jsou katastrofa.. ve 4 měsících mi spala krásné celou noc i 12 hodin tahem, pak jsme měli covid, malá měla rýmu a od ty doby se to tahne, noci jsou šílený pořad sebou hází, chce 2× za noc jist.. nejlepší spanek má od půl 8 do půl 12 cca pak už hrozny, přitom se naji třeba o půl 4 a pak mi vYdrzi klidně do 9, takže si nemyslím ze je to tak akutní hlad, jenže když fakt začne řvat tak ji utisi jediné mléko, čaj v noci nechce.. pořad sebou hází, kňoura, ale ma u toho zavřené očka, kolikrát je ani neotrevře..už začínám být zoufalá, unavená je to hrůza 😞
Teď přemýšlím, ze bych zkusila nějaké mléko na noc, kaši mi moc nechce, jednou si ji dala a stejně to nepomohlo, jen je zajimave ze 14 dni zpátky mi záhadně spala tahem od pul8 večera do 6:15 tahem jen se najedla a spala do třičtvrtě na 9, další noc od půl 8 do 3 a pak taky spala.. tak mi to přijde divny, že to ji jídlo nechybělo a najednou.. mate někdo zkušenosti? Nebo nějaká rada, co pomohlo? Koukala jsem, ze jsou inruzny čaje, ale nevím.. Děkuji 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3722
20.3.22 09:03

@Natali1996 nezlob se, ale ja se smeju. Co chceš? Mit miminko, které bude už navždy spát celou noc?? Z ceho si unavena, když v noci chce 2× jist? Je to holt miminko, všechno se zmeni ještě tisickrat a sorry, neřekne ti den dopředu, že se neco změní, aby ses tomu nedivila. Kojis nebo um? Pokud um, tak se můžete střídat s manželem/partnerem. Ja mam dvojcata, nikdy mi nespali celou noc, mezi 3-6mesicem mi vstavali jednou na kojeni, pak to zacalo. Každý chtěl tak 3×, uz jsem je nevzbudila tak, abych nakojila obe tandemove, takže normálka 6× jsem v noci vstavala a přes den spali jen za jezdiciho kocarku. Ted maji 3 roky a nikdy celou noc nedospi ve sve postylce, takže minimálně 2× za noc k nim vstavam a to jsou triletaci. A vstavaji už přes rok úplně normálně mezi 5 a 6h. Nehlede na to, že jsou dva. Nechci si tu honit ego, ale nevíš, co je pořádná vstavacka přes noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
20.3.22 09:06
@suzka1 píše:
@Natali1996 nezlob se, ale ja se smeju. Co chceš? Mit miminko, které bude už navždy spát celou noc?? Z ceho si unavena, když v noci chce 2× jist? Je to holt miminko, všechno se zmeni ještě tisickrat a sorry, neřekne ti den dopředu, že se neco změní, aby ses tomu nedivila. Kojis nebo um? Pokud um, tak se můžete střídat s manželem/partnerem. Ja mam dvojcata, nikdy mi nespali celou noc, mezi 3-6mesicem mi vstavali jednou na kojeni, pak to zacalo. Každý chtěl tak 3×, uz jsem je nevzbudila tak, abych nakojila obe tandemove, takže normálka 6× jsem v noci vstavala a přes den spali jen za jezdiciho kocarku. Ted maji 3 roky a nikdy celou noc nedospi ve sve postylce, takže minimálně 2× za noc k nim vstavam a to jsou triletaci. A vstavaji už přes rok úplně normálně mezi 5 a 6h. Nehlede na to, že jsou dva. Nechci si tu honit ego, ale nevíš, co je pořádná vstavacka přes noc.

Než tady začneš s ironii, tak se nauč číst! Kdyby to bylo jen o jídle, tak asi nepíšu, že v noci poradně nespí ne. Píšu, že sebou pořad hází, knoura.. tak až příště budeš umět číst, tak sw teprve pouštěj do takových komentářů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
20.3.22 09:09

Prijde mi to uplne normalni.. muj skoro rocni prcek nespal nikdy celou noc, budi se na kojeni ruzne, nekdy 3×, jindy 5×, kdyz ho neco trapi, tak i co necelou hodinu.. obcas takyknoura nebo se vrti se zavrenyma ocima..Chodim spat vcas, abych unavena nebyla. Nevim, neprijde mi to nijak silene, co popisujes, normalni mimco 😊stejne se to jeste stokrat zmeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
20.3.22 09:33
@Natali1996 píše:
Než tady začneš s ironii, tak se nauč číst! Kdyby to bylo jen o jídle, tak asi nepíšu, že v noci poradně nespí ne. Píšu, že sebou pořad hází, knoura.. tak až příště budeš umět číst, tak sw teprve pouštěj do takových komentářů.

A jak si můžeš být jistá, že určitě nemá hlad?
Já nevím, školy nemám, ale pokud ji neutiší nic jiného, tak to mimo jiné asi hlad bude. :nevim:
A tak nechápu, proč máš problém jí 2× za noc to UM dát, když ho očividně potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
20.3.22 09:40
@Paní.Norrisová píše:
A jak si můžeš být jistá, že určitě nemá hlad?
Já nevím, školy nemám, ale pokud ji neutiší nic jiného, tak to mimo jiné asi hlad bude. :nevim:
A tak nechápu, proč máš problém jí 2× za noc to UM dát, když ho očividně potřebuje.

Není to o tom, ze bych měla problém ji ho dat, ale přijde mi zvláštní, ze je schopna vydržet i 5 hodin, ale v noci proste 3 hodiny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3915
20.3.22 09:41

V 8 měsících jsem taky běžně ještě 2× za noc UM krmila.
Ber to tak: dcerka si tě rozmazlila tím celonočním spaním. A teď se ti blbě zvyká na horší režim. Kdybys původně vstávala 6× za noc, tak bys teď za dvě krmení byla přešťastná. Je to normální mimino.
Teď u druhého kojím. Má 9 měsíců a někdy vstávám 3×, někdy i 4× za noc. Párkrát jsem zkusila jí narvat k prasknutí už večer. Snědla 160ml kaše a vypila 100ml umělého mlíka (doufala jsem, že ji víc zasytí). Po 4 hodinách spánku se vzbudila a pak vstávačka co dvě hodinky na krmení. A k tomu ji ještě z toho bolelo břicho.
Takže se prostě smiř, že se dítěti změnil spánek.
Kňourat může z milionu důvodů, můžou jí tlačit zuby, může jí bolet břicho, může mít divoké sny a nebo má prostě a jenom hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
20.3.22 10:15

A když jí to mléko dáš, tak se přestane kroutit a fňukat? Nebo to dělá celou noc bez ohledu na mléko?

• Citovat
  • Upravit
4496
20.3.22 11:40
@Natali1996 píše:
Není to o tom, ze bych měla problém ji ho dat, ale přijde mi zvláštní, ze je schopna vydržet i 5 hodin, ale v noci proste 3 hodiny..

Jenže za tím může být úplně cokoli - zpracovávání vjemů, je víc aktivní, víc se vyčerpává, má větší hlad, potřebuje kontakt, můžou ji zlobit zuby,…
Přijmi to jako fakt a nehledej, co za tím je, pokud chce napít UM. Stejně se to nedozvíš, ona ti to těžko řekne a všechno okolo jsou jen domněnky.
Všude v diskuzích je, že se dětem noční spánek neustále mění a vyvíjí a s tím může souviset i ta potřeba hladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
22.3.22 00:16
@Vesmírná drůbež píše:
A když jí to mléko dáš, tak se přestane kroutit a fňukat? Nebo to dělá celou noc bez ohledu na mléko?

Praveze ne, kolikrát nepomůže ani to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky