Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminy. Prosím o radu a zkušenosti. Dnes jsem 36+2 a včera jsem byla hospitalizovaná kvůli podezření na zánět močáku. Prý se to nesmí zanedbat, tak jsem tu na dovyšetření. Jenže včera při vyšetření UTZ se zjistilo, že mám menší množství plodové vody a dr. se to nezdálo, tak mě vzala ještě na další UTZ. A tam se ukázalo, že mimčo je o dva týdny mladší. Závěr takový, že zítra půjdu na kontrolní UTZ a pokud budou průtoky horší, tak bude muset mimčo ven.
Ráda bych věděla už pár informací předem, kdyby tomu tak bylo.
Je tu možnost kojení? Měly jste mimino v inkubátoru? Jak jste museli být dlouho v nemocnici? Vím, že je to u každého individuální, ale prosím o vaše zkušenosti.
Děkuji.
Kojení někdy možné je a někdy ne. ale většinou se to řeší odsáváním mléka a dává se pomocí stříkačky buď jako dokrm a nebo plné dávky. V inkubátoru také bývá podle stavu-porodní váha, dýchání,…V nemocnici se zůstává jakoby do 38. týdne těhotenství. Ale taky to není pravidlo.
@rasataka
první dítě mi přišlo na svět také CS, ale ta byla v termínu. Normálně jsem se rozkojila, tak jsem se těšila na další kojení a jsem z toho celá zaskočená. Celé těhotenství bez jediného problémy a teď tohle.
@Krystal86 ahoj, já rodila prvního syna v 37tt a druhého přesně ve 36tt. Rodila jsem císařem, to ale proto, že byl naopak a tak brzo proto, že se prostě porod rozjel sám (otevírala jsem se už někdy od 32tt). Syn se narodil s porodní váhou skoro 3 kg, v inkubátoru nebyl ani chvíli, kojila jsem 7 měsíců, laktace se rozběhla ihned po porodu a domů jsme šli po týdnu (týden z důvodu císaře a malý měl žloutenku). 36tt už je v pohodě, neboj ![]()
@mischelinka
já sice jsem v 36tt, ale malá se zastavila na 34tt. Já se právě bojím. Vím, že jsou i horší situace, ale jsem tím zaskočena. To, že jsem si doma nestihla ještě nic připravit o tom snad ani psát nebudu.
@Krystal86 věřím, že je to šok a každý den, kdy malá bude u tebe je jedině dobrý, ale opravdu se toho neboj, i 34tt už se bere jako dobrý. Pamatuju, že jsem jednou psala na nějaký diskusní server panu doktorovi-porodníkovi s tím, že jsem 32tt a otevírám se… a on mimo jiné napsal, že i on i jeho sestra se narodili přesně ve 35tt a jak dopadli dobře
To mě tehdy trochu uklidnilo. Ber to tak, že malá ví, proč chce jít ven, držím palce
U prvniho jsem mela neco podobneho v 36.tydnu ultrazvuk a ze je mensi a spatne prutoky…hospitalizace a dalsi ultrazvuk druhy den, kteey byl lepsi tak ze se jeste pocka do dalsiho dne to byli prutoky zas o neco lepsi tak sw to prodlouzilo o 2.tydny v nemocnici a nakonec si rozhodl sam ze chce ven. Den pred sekci odhadovali vahu na 2300 a nakonec mel 2500g