Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jsem v 38tt takže se ž začínám „děsit“ kdy, kde a jak to na mě přijde
Četla jsem, že většina porodů začíná v noci, když je člověk v klidu. Tak by mě zajímalo, jak jste to měly vy? Přišlo to na vás ráno, odpoledne, v noci? A byly jste doma, nebo zrovna někde venku na nákupech?
Případně začlo to u vás odtokem vody, nebo kontrakcema?
38+2 během noci kontrakce, ale nic extra, ráno to pokračovalo a po teplý vaně nepřestalo, tak jsme kolem poledne jeli.
Nikdy nikde. Tedy ve 42+4 dle nejpřesnějšího termínu na rizikovém oddělení po podání čtvrtky tabletky. Necítila jsem ani tak nic. Bolesti přišly až po prasknutí vody na sále. Za tři hodinky bylo hotovo.
Já to měla takový obyč. U syna to začalo doma a s dcerou také.
Žádné neobvyklé místo.
Moje máma začala rodit v autě cestou na chatu. Praskla ji voda a málem vytopila auto ![]()
Pokaždé jsem začala rodit v noci v posteli. U prvního jsem začala mít bolesti a trvalo ještě 2 dny než jsem porodila. U druhýho mě začla odtékat voda a porodila jsem za 9 hodin.
Tak i kdyby, většinou to nezačne jak ve filmu
- nezhroutíš se k zemi s rukama na břichu a hysterický řevem, takže klid ![]()
Jinak oba porody doma v noci. Ale podruhé už mi den předem docela často nebolestivě tvrdlo břicho. Ještě večer říkám chlapovi - Haha, dneska tam nějak řádí, furt mám břicho jak beton - no v noci to pomalu začalo, kolem šesté ráno už jsme byli v porodnici.
Tak mě praskla asi ve dvě hodiny v noci voda, když jsem spala. Myslela jsem, že jsem se počůrala, protože do porodu mi zbývalo něco přes měsíc
. Chlapeček se narodil o půl sedmé večer. Vše proběhlo v pořádku.
Příspěvek upraven 04.05.14 v 13:11
@hani86 poprve vyvolavane, podruhe cestou z poradny z porodnice (vzhledem k tomu, ze jsem to mela asi 50km moc rada jsem nebyla), takze jsem dojela domu, zavolala jsem manzelovi, at jede domu a jela jsem s nim zase zpatky. Kontrakcemi.
Oba porody začaly kolem půlnoci a to tak, že mě začaly budit kontrakce ze spánku. Plodovku mi pichali u obou až v porodnici těsně před narozením dětí.
Bohužel v porodnici
tak třeba tentokrát se tam mimino nebude držet za šňůru a užiju si první kontrakci na nějakým fajnovým místě ![]()
U prvníhi mi začaly kontrakce ve 3 ráno a ve 3 odpoledne byla dcera na světe. u druhého začaly kontrakce ve 2 ráno a syn se narodil v půl 9 ráno (cca 1,5 hodiny po příjezdu do porodnice). takže oba začátky doma v posteli. a vodu mi píchali až na sále v porodnici.
@Blešík jé já měla taky termín 13. 10
Přesnější 8. 10 a rodila jsem až 26. 10 ![]()
@hani86 Po hezky prožité cvhilce s přítelem. Jsem už nedokázala usnout to bylo okolo pulnoci a syn byl v 8 na světě
@hani86 40+5,29.3.2011,cely den poslicci, nepravidelne bolesti.30.3.2011 V noci mirne zhorseni ale dalo se to. Celou noc jsem nespala, a okolo pul 5 stale toho 30.3.2011 se jelo. A malej se narodil tehoz dne ve 13:00 h. ![]()
40+2 vyvolávaný porod v nemocnici, po podání tabletky 12 hodin slaboulinkých kontrakcí /vidět byli jen na monitoru/, po večerní sprše ustaly úplně
22.30 mě vzbudila, tedy spíš skoro postavila bolest, hned to bylo po 4 minutách, prohlídka, monitor, 23.15 na sál a 0.26 se malá narodila
Příště si asi postavíme stan před porodnicí, když jde druhé obvykle rychleji ![]()