Aromaterapie/masáže před porodem

6220
4.5.14 12:02

Aromaterapie/masáže před porodem

Narazila jsem na různé články, jak si ulevit před porodem a při samotné porodu od bolestí. A docela mě to zaujalo jenže nikde jsem nenašla recenze a zpětnou vazbu. :nevim: Prosím máte někdo zkušenosttřeba s Levandulovou koupelí při přicházejícím porodu(počáteční kontrakce, ale plodová voda ještě neodtekla) nebo s **masáží zad(kříže) a podbřišku při porodu olejovou směsí****** jasmínem a levandulí nebo teplými obklady? Pomáhá to? :nevim:
Při prvním porodu jsem měla hodně silné křížové bolesti 8),že jsem šla do mdlob, snad tolik nebolely samotné stahy jako ty záda. :cert: Nyní už 2týden ob den poslíčkuju a znovu mě doprovází silné bolesti v podbřišku a v kříži :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5302
4.5.14 13:52

@karlle mě v porodnici manžel při kontrakci masíroval takovým tím „ježkem“ a pomáhalo mi to hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
4.5.14 19:31

Mám s tím výborné zkušenosti, teď u druhého porodu jsem využila jak aromaterapii, tak homeopatika a mohu jen doporučit. Po poměrně náročném a bolestivém prvním porodu jsem se tentokrát důkladně připravila (pomohla mi známá, která je dula). Jakmile mi začali kontrakce (nejdřív hodně slabé po 20 minutách a trvalo to tak docela dlouho), tak jsem si dala příjemnou teplou koupel s levandulovým olejíčkem, pak mi křížovou oblast muž masíroval olejem k I. době porodní (ta už hotová směs éterických olejů), pak jsem to chtěla trochu popohnat, pořád to bylo takové slabé, nic moc :-), tak jsem si svařila mlíko se skořicí, hřebíčkem a lžičkou ricinového oleje, abych se i pročistila (prohnalo mě to a nebyl pak ani potřeba klystýr), uvařila jsem si tymiánový čaj a než jsem to všechno vypila, dala jsem si teplý obklad na bříško a na oblast kříže, no a pak jsem si šla dát koupel znovu, tentokrát s levandulí i s jasmínem, krásně to všechno porod rozjelo a zachvilku jsme jeli. Bylo to moc příjemné, bolesti byli snesitelnější, s prvním porodem (typický nemocniční porod) se to nedalo vůbec srovnat, dokonce jsem si do poslední chvíle než jsme jeli pořád říkala, jestli je to vůbec už ono, jestli to nejsou jen nějaké neodbytné poslíčky, protože to oproti prvnímu porodu mnohem míň bolelo a s pomocí těch olejíčků, koupelí atd se to dalo skvěle zvládat. Jo a hned jak mi ty kontrakce začali, tak jsem začala brát homeopatika - ARNICA MONTANA 15 CH + ACTAEA RACEMOSA 9 CH + Caulophyllum 9 CH (5 granulí od každého po 30 minutách od začátku porodních bolestí a pak když jsme jeli jsem si je namíchala do pullitrovky vody — 20 gran. od každého, popíjet během první doby porodní). Tak takhle jsem to měla já a už bych to jinak ani neudělala, porod byl krásnej, silnější porodní bolesti byli až ke konci, chvíli před tím než jsem porodila a jednu teplou vanu s levandulí jsem si dala ještě v porodnici po příjezdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
6.5.14 11:20

@peta h kde bych sehnala směs k I. době porodní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
7.5.14 14:08

Odkaz sem vložit nejde, ale když zadáš do Googlu Nobilis Tilia Masážní olej první doba porodní, tak ti tam vyjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.17 20:26

Ahoj :)

@peta h chtěla bych se zeptat jaký levandulový olej jsi používala jsem z teh olejů už zmatená :roll: je jich strašně moc :zed: a kolik asi kapek do koupele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.21 13:25

Doporučili byste mi nějakou masérku před porodem na Praze 8?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí