Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám dotaz, mám doma skoro dvouměsíční dcerku, jak dlouho by měla přes den spát aby mi spala v noci?
Náš den vypadá tak že ráno v půl 7 se probudí nakoji a jde zase spát spí cca do 12, pak ji znovu nakojim a chce zas spát, nevydrží vzhůru dyl jak hodinku a když Jo tak jen brečí 🙈 večer ji ob den koupu kolem 19h po koupání ji nakojim a to jakoze usina a pak zniceho nic má oči jak zářivky a je vzhůru třeba do 10 někdy i dyl, když usne v 10 tak je hned v 11 vzhůru a pak už skoro celou noc nespí 🙁 poraďte prosím jak udělat aby byla přes den vzhůru a v noci spala
@Mama miriam zkoušet zabavit přes den, aby se protáhl čas, kdy je vzhůru. A pomalu a v klidu. Večer jen nakojit, prebalit, uložit, ideálně fakt malé světýlko, aby ji to nerušilo.. ono se to časem upraví
Ve 2 měsících je bdělé okno kolem té hodiny, to je úplně v pořádku. Potom ten pláč značí, že chce jít spát. Kde spí v noci? Pokud sama v postýlce, tak je pro ni přirozené budit se a volat tě.
S malým (teď 4,5m) jsme hodně bojovali s večerním usínáním, potom co jsme začali dodržovat bdělá okna, tak je všechno v pohodě.
Taky jsme to měly podobný. Dcera byla v noci schopna budit se a 3 hodiny. Teď má 3m a 2hy den spí celou noc. Ono si to sedne. U nás je spíš problém odpoledne.je zvyklá chodít denně ven a jak se kole 12 nejde huláka. ![]()
@Atisia to závidím 🙈 u nás byl kočár použit maximálně 2×, vždy když ji do nej dam tak řve. Nechce ani kočár ani šátek vždy neskutečný řev ![]()