SPC Štolcova Brno

43
4.7.11 22:13

SPC Štolcova Brno

Ahoj mám dotaz navštěvuje někdo toto zařízení?Mám syna autistu a od září tam máme docházet.Ráda bych věděla na co se máme připravit a jak to tam funguje.děkuji všem předem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2
15.1.12 17:36

ahoj Andreo, je to sice starý příspěvek,ale budu reagovat.My Spc na štolcově navštěvujemepravidelně.mají nás pod patronem i ve školách(mám dva kluky)13 a 15 let.Jak je starý tvůj chlapeček?má už disgnozu ?a budete chodit do školky nebo jen do toho spc? podle mě jsou tam výborní lidé,kteří tomu rozumí
Svtlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
15.1.12 17:44

Ahoj syn má 3,5 roku.V září jsme tam byli a ze Štolcové nás poslali do Aply protože oni nemají ranou péči.Ale jsme u nich evidováni jako klienti teď od nich budeme potřebovat doporučení kvůli školce.V dubnu jdeme ještě k p.Budínové na psych.vyšetření.No a až bude školák tak asi tam do školy,ale to je ještě daleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.1.12 18:11

Aha, máš fajn, že jsi z Brna, myslím si, že je tam lepší péče o tyto děti. Chlapeček je ještě malý nevím jak na tom je-je to ještě brzy, ale nemusí být nutně na Štolcové pak-ikdyž oni jsou tam fakt super. Byla jsem tam několikrát a svého kluka bych tam dala-kdybychom byli blíž. V té Alpe nejste náhodou v péči paní Krňávkové?
má nastarosti asistenci, ale rannou péči já neznám, my byli až od 4a půl roku diagnostikovaní a tady na Hodonínsku jsme byli přehazovaní jak horký brambor-všude jsme byli průkopníkama této nemoci-bohužel se nikomu do toho nechtělo:-((Ale můj syn je složitý člověk-ranná péče je super podle maminek co znám, je třeba to podchytit odmala a nebude to tak hrozné-i pro rodinu.My se v tom tápali sami.-((pokud si budeš chtít pokecat i nějak osobně-soukromě, dám ti na sebe kontakt:*****

edit admin - odstraněna kontaktní adresa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
16.1.12 19:26

To určitě ano v Brně je spousta možností co se autismu týče.V Aple jsem jednala s p.Krňávkovou a k nám domů dochází p.Polenská.Raná péče funguje teprve od listopadu.Musím říct,že tu krátkou dobu se dost změnilo začali jsme používat komunikační karty a doma fungují,jen venku máme problémy malej je dost vzteklý.Navštěvujeme i psychiatra a léky taky dost zabrali.Pokud používáte facebook tak jsem založila stránky Rodiče dětí s poruchou autistického spektra a jejich přátelé tak můžete kouknout a diskuze se zapojit.Sice jsou založeny krátkou dobu,ale snad se to rozjede :think: Přeji pěkný večer :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gagalka
2.5.12 20:05

V Brně je spousta možností ale v Kyjově jsou už dvě autistické třídy při ZŠ na ul. Školní - Kyjov Boršov a my jsme moc spokojení. Dokonce jsou i autíci ve školce.

• Citovat
  • Upravit
43
3.5.12 13:23

To je dobré,že v Kyjově máte taky možnosti školy pro autíky.A jaké to tam je jak s dětmi pracují jsi spokojená?Našemu malému jsou 4 roky tak hledám co nejvíce informací do budoucna na co si dát ve škole pozor a jak vlastně taková výuka probíhá.Tvému dítkovi je kolik už tam docházíte déle nebo jste taky nováčci?mě by zajímalo kolik je třeba dětí ve třídě protože malej nemá rád moc lidí pohromadě tak to by pro nás byl velký problém :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty