Specifická hmotnost chemie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10103
11.10.20 20:27
@Bengalcat píše:
Ještě Teda pro představu příklad známé konstant v tabulce a chceme zjistí kolik je 520 cm kilometrů a počítá se to přes vzoreček 520. 0,01/1000 vyjde výsledek, tak by to mohlo být, ale nejsem si jistá.

Neber to jako rýpání, prosím. Ale doporučuju sehnat doučování, protože tohle jsou úplné základy. Převody cm na km se dělají ve 4. třídě ZŠ. Pokud máš problém jen v tomhle jediném předmětu, tak se to asi dohnat dá. Ale pokud plaveš i v jiných, zauvažovala bych o změně oboru. Je lepší změnit hned v 1. ročníku než se pokoušet zuby nehty udržet a pak to vzdát třeba před státnicema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
11.10.20 20:29

Děkuji, za odpovědi, vyučující to napsal jak píšu. Tak třeba se taky vyjádří, neřešila bych kdyby nebyla požadovaná úspěšnost 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
11.10.20 20:33

S převodem na cm km litry apd nemám problém jen specifická hmotnost mě zarazila. Nebo ve čtvrté třídě ZŠ se učí specifická hmotnost? Nevim co pamatuji tak jsem se učila gramy kilogramy litry. A navíc tohle je k předmětu chemie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
11.10.20 20:35

1 cm = 0,01 m, tedy 520 cm je 5,2 m. 1 km = 1000 m, tedy 1 m = 0,001 km a 5,2 m je 5,2. 0,001 km = 0,0052 km. Složitější je to u hmotnosti a váhy, tam je třeba znát hodnotu g (gravitační zrychlení) z tabulek, je to přibližně 9,81 m/s².

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
11.10.20 20:36

Jinak ty kilometry na metry bylo k odkazu specifická hmotnost s odkazem na převodní tabulku jinak převést km na m jde i bez vzorečku, proto si nejsem jistá. Taky mi přijde divný na to používat vzoreček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
11.10.20 20:43

Tak s těmi kilometry to bylo například. Takže toto je tím myšleno? Tak děkuji za pomoc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
11.10.20 20:50

Já bych tedy k té specifické hmotnosti koukla i na atomovou a molární hmotnost, pak i na molaritu atd. Na VŠ asi nebudete prevadet g na kg a m na km…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
11.10.20 21:05

Určitě podívám, stejně si budu muset sehnat doučování, je nás víc co schemii skončily na základce. Tohle je středoškolská ale jak jsem psala nepotřebovala jsem ji. Asi tovyučující bere jako samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
11.10.20 21:13

Jen dodatek vyučující odpověděl specifickou hmotnosti myslel hustotu. Ještě jednou děkuji za odpovědi a váš čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40500
12.10.20 00:31
@Janee19 píše:
Já bych tedy k té specifické hmotnosti koukla i na atomovou a molární hmotnost, pak i na molaritu atd. Na VŠ asi nebudete prevadet g na kg a m na km…

Tak tak, molární množství. Pro jistotu bych se letmo kouknul na anglické míry (stopa, palec) - někdy jsou v literatuře používané - a jejich vztahy k SI, ale to snad v takovém textu nebude.
:nevim:

@Bengalcat píše:
Jen dodatek vyučující odpověděl specifickou hmotnosti myslel hustotu. Ještě jednou děkuji za odpovědi a váš čas.

S hustotou opatrně, radši bych jí nezmiňoval a zůstal u specifické hmotnosti. :mavam:
Proč? Když řeknete, dejme tomu u oleje, že je hustý - myslíte tím specifickou hmotnost, nebo viskozitu? :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze