Specifická hmotnost chemie
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Specifická hmotnost
Ahoj, potřebovala bych vysvětlit pojem specifická hmotnost chemie. Přesněji jak se převádí. Letos jsem začala studovat VŠ a jelikož jsem chemii měla naposled na ZŠ, na SŠ jsem ji nepotřebovala (obchodní zaměření). Tak tento pojem slyším poprvé. Máme sice přednášky a semináře, ale tohle s názvy prvků pan profesor nevysvetluje a nebude. A máme psát test kde to může být jedno ze zadání. Test musí být na 100%.Zkoušela jsem hledáš na Googlu a našlo mi to že se na to používá vzoreček a koeficienty. Ale nejsem si jistá zda je to ono. Díky za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Děkuji za odkazy a odpovědi, ta voda by to mohla být ale bude toho více. Studuji ČZU v Praze, chov hospodářských zvířat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne zatím ne tam se platí ne? V minulosti jsem tam občas mrkla, Maj to tam za banány. Tak jsem jsem si myslela že je to placená služba jestly se mýlím tak tam mrknu. Něco se mi podařilo najít. Jen jsi nejsem jistá je stly to je ono.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za me to nebylo placene za registraci a kazdy den kdyz se tam jde je banan. Zkusila bych to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U prvků? Není to spíš atomová hmotnost? Specifická hmotnost se určuje třeba u moči. Je to v podstatě poměr hustoty moči vůči hustotě vody. U prvků jsem to neslyčela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Specifická hmotnost je pojem fyzikální. Je to hmotnost jednoho dm³, tedy jednoho litru dané látky. U vody je to 1 kg/dm³ (mění se s teplotou), u nafty a benzinu přibližně 0.8 kg/dm³ u železa asi 7 kg/dm³. Je to konstanta charakteristická pro danou látku, nevím, co by se na tom mělo převádět. Může se také použít jednotka tuna/m³, ale ta je číselně stejně velká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to nevím taky od 19 píšeme test na značky prvků a převod jednotek soustavy SI a mimo SI, k infu k testu nám to napsal pan profesor cituji převody jednotek SI a mimo ni délka objem hustota specifická hmotnost apd. Tak asi tak, tak zkouším tady psala jsem i vyučujícímu ale nevím jestly mě tím nepošleš do někam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to nevím taky od 19 píšeme test na značky prvků a převod jednotek soustavy SI a mimo SI, k infu k testu nám to napsal pan profesor cituji převody jednotek SI a mimo ni délka objem hustota specifická hmotnost apd. Tak asi tak, tak zkouším tady psala jsem i vyučujícímu ale nevím jestly mě tím nepošleš do někam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak k těm konstantam jsem něco podobné ho našla, vysvětleno to bylo že se používá vzoreček a koeficient z tabulky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak převod do soustavy SI (dříve MKSA) je něco jiného, než specifická hmotnost. Je to převod veličiny vyjádřené v jiných jednotkách do vyjádření s využitím jednotek metr - kilogram - sekunda - Ampér. Tedy např. km/hod. se převede na m/s. V tomto případě je třeba vědět, že 1 km = 1000 m a 1 hod. = 3600 s.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě Teda pro představu příklad známé konstant v tabulce a chceme zjistí kolik je 520 cm kilometrů a počítá se to přes vzoreček 520. 0,01/1000 vyjde výsledek, tak by to mohlo být, ale nejsem si jistá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit